Groentesoep maken van uw eigen zonder suiker en gist – 3 manieren

Toen ik begon een paar jaar geleden, me te voeden met de Schone Eten concept, ik was lang op zoek naar een “schone” groentebouillon. Eerder gebruikte ik de voorraad blokjes, die vol zijn van materialen, zodat de smaak en de bewaring. Toen kreeg ik op een biologische groente bouillon, waarin in plaats van de smaakversterker glutamaat, maar gist extract. Gist extract wordt verkregen uit verse gist en is een populaire smaakstof in biologische producten. In aanvulling op de stevige, kruidige smaak (Umami), gistextract is een sterke smaak-bevorderende werking.

Selbstgemachte Gemüsebrühe

Sinds ik gebruik bij het koken een heleboel groente bouillon, heb ik gezocht naar een “betere” oplossing: De groente bouillon gemaakt moest worden! Zo begon ik, ten eerste, te beginnen met de groentebouillon en om te koken voor zichzelf. Deze kan worden plantaardige(restjes), kruiden en specerijen in slechts 1 uur in een pan, kook de bouillon door een zeef en u groentebouillon. Deze kunt u bevriezen te behouden (of kan). Sinds mijn verbruik is vrij hoog, voor mij is dit een goede oplossing is te tijdrovend, en ik ben bezig met de “verse” groente bouillon alleen als ik groente restjes die ik zou willen om meer te recyclen.

Mijn favoriete groente bouillon is Instant groentebouillon dat kunt u gemakkelijk zelf. In dit geval is de groente gedroogd gewoon (en dus behouden), en vervolgens met zout gemengd.

Selbstgemachte Instant-Gemüsebrühe1

De drie varianten van plantaardige bouillon zonder suiker, gist en andere smaakversterkers en conserveringsmiddelen, zal ik je voorstellen om nu in Detail. Ik heb het gebruikt voor alle varianten van dezelfde basisingrediënten, alleen de voorbereiding is het in elk geval anders:

 

Gekookte Groente Bouillon / Groentebouillon

Ingrediënten:

  • 500 gram groenten en kruiden (wortel, ui, wilde knoflook, lavas, knolselderij, lente-ui, pastinaak)
  • 2 EETLEPELS olijfolie
  • 1/2 THEELEPEL zout

Voorbereiding:

De groenten en kruiden te wassen, indien nodig, dep ze droog en schil, dan de dobbelstenen of snijd ze in ringen. 2 EL olijfolie in een grote pan en voeg de groenten, de ui bruin in het voor 1-2 minuten. Met 1,5 liter water en voeg de kruiden en 1/2 THEELEPEL zout. Aan de kook brengen en vervolgens op een lage temperatuur van ongeveer 60 minuten sudderen. Dan de groente bouillon door een zeef en giet het sap.

De gekookte groente bouillon kan worden opgeslagen in de koelkast voor ongeveer 3 dagen. Bevroren houdt voor ongeveer 6 maanden. Een groter Deel kan, bijvoorbeeld, in een diepvries zak en ingevroren voor kleine porties ice cube tray.

U kunt ook de bouillon kan worden opgeslagen in weckpotten om over 3 maanden. Voor potten, pot, afspoelen met kokend water. Dan is het nog steeds hete groente bouillon, giet in de potjes, met de deksel gesloten, draai je om en 5 minuten op de oogleden. Dan is de glazen draai weer om en bewaar deze op een koele plaats.

Gedroogde Instant Groentebouillon

Ingrediënten:

  • 500 gram groenten en kruiden (wortel, ui, wilde knoflook, lavas, knolselderij, lente-ui, pastinaak)
  • 40 g zout

Voorbereiding:

De groenten en kruiden te wassen, indien nodig, dep ze droog en schil, dan de dobbelstenen of snijd ze in ringen.

2 Twee bakplaten met bakpapier, en de groenten dun verspreid. 90 – 120 minuten bij ongeveer 75 – 80 °C circuleert de lucht in de oven of dehydrator droog. De tijd is afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt, de exacte temperatuur en hoe dik de groenten zijn verdeeld. Het Drogen duurt langer dan 120 minuten. De oven indien nodig, een spleet wijd open, zodat het vocht kan ontsnappen.

De gedroogde groenten met zout naar smaak toe en mix weer, de Instant groentebouillon poeder.

De gedroogde groente bouillon minstens 1 jaar houdbaar.

Hier vindt u mijn herfst Instant groentebouillon met pompoen.

Selbstgemachte Instant-Gemüsebrühe2Selbstgemachte Instant-Gemüsebrühe

Gezouten Groente Bouillon

Ingrediënten:

  • 500 gram groenten en kruiden (wortel, ui, wilde knoflook, lavas, knolselderij, lente-ui, pastinaak)
  • 70 g zout

Voorbereiding:

De groenten en kruiden te wassen, indien nodig, dep ze droog en schil, dan de dobbelstenen of snijd ze in ringen.

In een (hoog vermogen) blenders breken van het zout met de Pasta mengen.

Selbstgemachte Gemüsebrühe eingesalzen1

Weckpotten met kokend heet water spoelen. Dan, de gezouten groente bouillon in de potten, met de deksels dicht en bewaar ze op een koele plaats.

De gezouten groente soep is een minimum van 1 jaar houdbaar.

Selbstgemachte Gemüsebrühe eingesalzen

Ik kan alleen worden verwerkt tarieven, wilde knoflook en lavas als groente bouillon, zolang u nog steeds van het seizoen (knoflook: Maart tot mei, lavas: Maart tot en met September). Ik persoonlijk hou hoe dan ook, wilde knoflook en lavas (de”Maggi kruiden”) past zeer goed bij de groentebouillon.

Als boven, de tweede variant is geschreven, mijn liefste (gedroogd Instant groentebouillon). Kan ik mij voorbereiden op slechts eenmaal per jaar (altijd in het voorjaar) en gebruik vervolgens gedurende het hele jaar.

Veel plezier met het Proberen!

Geef een reactie