Recept: Bananen Brood met hazelnoten {zonder toegevoegde suiker}zet

Zo ben ik vaak gevraagd voor recepten voor suikervrije taart! Ik ben het volledig begrijpen, want het is niet zo gemakkelijk, een heerlijke, suikervrije cake. Cake zonder suiker is, in feite, meer brood! 😉 (Meer over deze en andere informatie van de kaken na het Schoon-Eten-concept, dat is, zonder meel en suiker, kan worden gevonden in dit bericht.)

Banana Bread1

Om de dag te vieren (vandaag is mijn verjaardag) heb ik gisteren gebakken Banaan Brood dat wordt gegeten vandaag voor het Ontbijt. Het is alleen gezoet met bananen, en het is een variant of wijziging van de Banaan Brood met walnoten van mijn boek “de Schone Eten Basics”. Er zijn aardbei-Chia jam (met witte Chia zaden* en puree).

Banana Bread2

Gisteren avond heeft mij het recept van de Plugin die ik normaal gebruik, door de manier, de zenuwen gebroken, omdat het werkt, helaas – dat is de reden waarom er geen recept vandaag, in de gebruikelijke Vorm. Maar ik hoop dat ik binnenkort alles is weer up and running en ik kan het recept in de ‘mooie Vorm” – zou dat niet een mooi verjaardagscadeau! 😉

Banaan Brood met hazelnoten

Ingrediënten voor een madeleinevorm (28 cm):

3 rijpe bananen 50 ml Olie (hazelnoot olie*, kokosolie* en zonnebloemolie) 300 g spelt volkorenmeel 1 theelepel bakpoeder 1/2 THEELEPEL kaneel 1 Msp. begane vanille 1 snufje zout 100 g hazelnoten kernels

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C boven-en onderkant warmte verwarm.
  • De bananen pellen en in stukjes snijden. Met de Olie mengen of te mixen.
  • Spelt volkoren meel, bakpoeder, kaneel, vanille en zout. De hazelnoot kernels grof hakken. Alles onder de Banaan mengsel.
  • Een box-achtige vorm (28 cm) met bakpapier of vet hem, schenk het beslag erin en glad. Vervolgens 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Na 15 minuten af met aluminiumfolie of een plaat van de klep, zodat het brood te donker.
  • Banana Bread3

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie