Kokosmelk-maak-het-zelf

Net als andere noten melk variëteiten van kokos(noot)melk. Ik kocht kokosmelk tot een paar maanden geleden, altijd in de doos. Toen ik wilde om te koken op een dag een Curry, heeft beëindigde de kokosolie weer eens aan de top van de velg en wilde niet op te lossen door het Schudden van de pot. Dit heeft ergerde me zo erg dat ik geprobeerd om ongeduldig te verwijderen en het vruchtvlees met een lepel op het einde, ik moest vervolgens verspreiden de hele kan op mijn kleren en in de keuken. Vanaf dan was het voor mij duidelijk: ik zet mijn kokosmelk wanneer ik het nodig heb. Dat werkt erg eenvoudig, ik wist al langer probeerde ik nooit gehad.

Kokosmilch selber machen4

Iedereen die ooit heeft geopend een verse kokosnoot, de wit die het bevat geen kokosmelk. Alleen kokosnoot water en het vlees in een kokos, kokosmelk, echter, moet altijd worden voorbereid. In mijn “Schone Eten Basics”Workshop, ik heb dit met de deelnemers en aan jou ik toon ook hoe je het kan maken kokosmelk gemakkelijk.

 

Zelfgemaakte kokosmelk-stemmen: 3 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept zelfgemaakte kokosmelk stemmen: 3 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Recept porties voorbereiding koken tijd afdrukken 1 liter op 10 minuten 5 minuten porties bereiden van 1 liter op 10 minuten, bereidingstijd 5 minuten

 • Menu Moer Melk
 • Veganistische keuken

Ingrediënten

 • 200 g geraspte kokos*

Porties: Liter Ingrediënten

 • 200 g geraspte kokos*

Porties: Liter

 • Menu Moer Melk
 • Veganistische keuken

Instructies

 • 1 Liter water koken en de geraspte kokos.
 • Met een hand blender of Mixer in 3 minuten, puree en meng. Vervolgens 10 minuten en laat afkoelen.
 • Vervolgens een schone theedoek of een moer melk tas, zeef en giet de kokosmelk in een schone container.
 •  Kokosmilch selber machen1

  Het water koken en de geraspte kokos. Met een hand blender of Mixer (ik gebruik mijn Vitamix*) gebruik puree ongeveer 3 minuten en mix. Dan 10 minuten.

  Kokosmilch selber machen2

  Vervolgens een schone theedoek of een moer melk tas, spanning en…

  Kokosmilch selber machen3

  …en de kokosmelk in een schone container.

  In plaats van een dure moer melk zak (de kosten meestal tussen de 9 en 12 euro) die je kunt kopen een Wasserij net in de apotheek, en gebruik het. Kost veel minder, werkt net zo goed!

  De geraspte kokos kan gebruikt worden tot 2x, dan is de melk is waterig. U kunt vervolgens worden verwerkt, bijvoorbeeld, meer Energie Ballen of gebak.

  De zelfgemaakte kokosmelk bevat geen additieven en past perfect in de Clean Eating concept. Met de zelfgemaakte kokosmelk, het gebeurt, net als de blikjes kokosmelk, het water en de kokos olie apart en de kokosnoot olie nadert de top. Even schudden en ze beide weer in verbinding. In de koelkast, de zelfgemaakte kokosmelk is ongeveer drie lange dagen van de houdbaarheid, maar het kan ook worden ingevroren.

  Ik gebruik kokosmelk bijvoorbeeld curry, Groene Smoothies, of vanille-kokos rijst pudding met frambozensaus.

  Voor meer informatie over de kokosnoot kan worden gevonden in de laatste blog post te lezen.

  Geef een reactie