Yoga vooruitgang – Alles is Yoga!

Lang was ik op zoek naar de juiste yoga-les voor mij. Een paar weken geleden, heb ik eindelijk gevonden! Het is heel moeilijk te omschrijven waarom deze cursus is zo groot en de andere heb ik geprobeerd had, waren er niet. Het is meer een gevoel, een Intuïtie. In de Vinyasa Power Yoga lessen van Stefanie, ik heb zeker het gevoel precies op de juiste plek. Maar het is niet alleen de yoga-lessen. Integendeel, het onderwijs doet iets met me. Ik herinner me in het bijzonder na het uur en in de avond direct. Ik voel me nu rustig, ik droom veel en hebben naar de rest van het gevoel in mezelf.

YogaFortschritte

(Foto: Yoga Geest Braunschweig)

En dat mijn Power Yoga les is precies op een maandag avond, de dag, dat ik vroeger altijd op een oorlog voet, het kan haast geen toeval zijn. Sinds de installatie is niet een Gräul meer voor mij. Integendeel zelfs. Ze beginnen rustig, waarschijnlijk omdat ik ben rustig en niet zo krampachtig, als ik zag een paar weken geleden. Ik ben al op zoek naar een ochtend op de cursus en Glans de hele dag. Geen kwestie wat u tijdens de dag is om te vallen, het stuitert uit meer van mij en als ik zinken in het uur ben en in mijn neerwaartse hond, rond ik vergeet alles om me heen. Na de les, de Rest van de Avond bij mij. Dit Ritueel is een gewoonte die ik pakte direct vanaf het eerste uur en het is perfect! Ik maak kaarsen, zet me op bed en me aan het boek dat spreekt me uit mijn boekenkast. Soms is het van Louise L. Hay, soms Osho, soms in de cursus in wonderen…ik blader door de pagina ‘ s, zodat de woorden in mijn hoofd werk en mijn avond eindigt in het kaarslicht.

Deze spirituele avonden doen mij echt goed op mijn reis. Het is vreemd, maar ik heb vaak precies deze avonden bevindingen, die zijn zo dichtbij dat ik kwam, maar eerder in de zin. Het is als een verandering van perspectief! Misschien was ik te dicht of ik was niet klaar voor de kennis….Ik weet het niet. Maar ik ben dankbaar dat ik heb gegeven aan deze waardevolle avonden in mijn leven.

Een ander aspect waarin ik ben het maken van vooruitgang, is de yoga praktijk zelf. Ook hier vraag ik me af over mezelf! Werkelijk, ik ben niet een geduldig man en ik hou er niet van als ik kan. In de Yoga, dit alles maakt het niets van mij. Ik oefen bijna elke dag en zie dat ik, mezelf, kleine, in de moeilijke Asana ‘ s kleine vooruitgang. In het naar voren buigen, ik kom naar beneden, centimeter voor centimeter. Of in de boom, ik kan mijn been gewikkeld met meer gemak dan de Tijd voor. Zelfs als ik niet een Pose in de perfectie, of enige andere helemaal niet. Bij mij elke dag, het is gewoon leuk in de baby stappen, een beetje verder. Eigenlijk heel ongewoon voor mij, maar ik realiseer me hoe goed deze nieuwe instelling aan het doen is. Ik denk dat zonder jullie was, zou ik verloren heb een lange tijd geleden opnieuw het verlangen naar Yoga. Yoga is een manier, en het maakt niet uit hoe goed je iets kan doen of niet. Dit is een geweldige ervaring!

Daarnaast is Yoga voor mij een bron van Inspiratie! Ik vind het geweldig, de andere yogi ‘ s in je yoga beoefening, om naar te kijken en u vertellen om te luisteren. Ik heb gekeken in de laatste paar weken, honderden YouTube-Video ‘ s en Instagram beelden. Ik kan er niet genoeg van krijgen! Dit ziet er zo mooi uit! Vooral de twee Instagram Accounts van de “Twee Passen Moeders” Laura en Masumi hebben het gedaan voor mij. Gewoon WOW!! De foto ‘ s zijn zo esthetisch en inspirerend! Toen ik opgroeien, ik wil in staat zijn om ook zo mooi Asana ‘ s met gemak als de twee van hen.

Wie inspireert mij nog steeds op mijn pad van yoga, Bryan Kest. Hij is de oprichter van Power Yoga en komt uit de Verenigde Staten. Het Leuke aan hem is dat hij Yoga zo serieus! Geen verplichte dagelijkse Praktijk, en niet een exacte uitlijning van de Mat, geen zelfkastijding tot in de perfectie…nee, helemaal niets. Hij lacht veel, is het oefenen waar en wanneer het verschijnt rechts van hem, en brengt deze houding ten opzichte van zijn leerlingen. Op YogaMeHome ik heb ontdekt dat er een groot Interview met Bryan Kest, is dat zijn houding Yoga prachtig geïllustreerd. Ik kon kijken naar het opnieuw en opnieuw! Misschien dat ik ooit het genoegen hebben te gaan om één van zijn yoga-lessen in Californië. 😉

Deze huidige Post lijkt mij dat als je een re-lees een beetje in de war. 🙂 Maar het illustreert ook, in het bijzonder, op hoeveel Manieren Yoga voor mij. “Alles is Yoga” – dat is een lijn die ik heb om te denken dat opnieuw en opnieuw. Het is zo waar! Yoga is momenteel voor mij een nieuwe ervaring, een rustgevend Ritueel, een bron van inspiratie, en een speciale uitdaging, een onbekende Sereniteit, een manier om mezelf…..Maar dit is niet in steen gebeiteld. Het kan dagelijks veranderen. Nieuwe komt, de Oude gaat. De toevoeging is een onderdeel van de reis…

Geef een reactie