Bak volgens de Clean Eating concept – zonder de suiker en tarwe bloem

Bak volgens de Clean Eating concept geplaatst heeft mij in het begin, een echte uitdaging. Ik wilde kaken, en bij voorkeur zonder het wit van de bloem (en soms helemaal zonder bloem, bakpoeder, Boter, eieren, melk en suiker – zodat alle ingrediënten, op de klassieke manier voor gebak behoeften. Zo gezond als mogelijk is, moet worden! Mijn eerste Pogingen – je kunt je voorstellen ging het mis. Pre-mixen komen niet uit van de vraag, dus ik heb geprobeerd met alle-natuurlijke ingrediënten. In de tussentijd, heb ik een aantal Trucs om u te laten zien vandaag, hoe naar uw favoriete recept kan de Clean Eating concept. In plaats van voedselarme ingrediënten zoals witte bloem en suiker in een schone, hoge kwaliteit eten, bakken gebruikt.

Volkoren in plaats van het extract bloem

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn gebruikt in de Schone Eten in principe volkoren producten – dus geen Auszugsmehle, die doorgaans wordt gebakken. De Verandering van de recepten hier is vrij eenvoudig, want als je de bak bijna elke taart kan worden met een gezonde bloem gebakken. “Normale” tarwebloem 1:1 met volkoren tarwemeel vervangen worden. Bijzonder goede volkoren meel is geschikt voor bijvoorbeeld spelt. Als deze wordt gebruikt, moet deze alleen worden gegeven een klein beetje meer vocht aan het deeg. In het Algemeen, 10-20% meer water of melk of alternatief. Bovendien, het deeg moet rusten voordat het wordt gebakken. Ik bak maar de meeste van alles met kamutvollkorn bloem. Het smaakt goed, maar het echte voordeel is dat je kunt zien door zijn felle kleur zelfs dat het een volkoren meel.

Het is het beste, door de manier, als de bloem vers gemalen. Daar heb ik helaas geen eigen molen, mahle, ik mijn kamutvollkorn bloem, bijvoorbeeld, altijd vers in de biologische supermarkt. Dit is er, bij mijn weten, namelijk, tot nu toe, niet de grond, maar alleen als een volkoren. Vers gemalen meel heeft het voordeel dat de vitaminen en sporenelementen zijn nog bewaard gebleven.

Aan wie is de intense smaak van de volledige kornmehls is aanvankelijk te sterk is, kan het gemakkelijk te gebruiken is 50% van de bloem (bv. tarwe meel) en 50% volkoren meel – je wennen aan de nieuwe smaak!

Nusskekse mit Chia-Samen und CranberriesMoer koekjes met Chia en cranberry ‘ s uit mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”*, blz. 162

Alternatieve Zoetstoffen

Witte industriële en huishoudelijke suiker niet passen in de Clean Eating concept, want dit is zwaar industrieel verwerkt. Alternatieve zoetstoffen kan worden gebruikt met mate. In plaats van suiker die ik neem, bijvoorbeeld, kokosbloesem suiker*, Ruwe rietsuiker of geconcentreerd appelsap, in tegenstelling tot het huishouden van suiker, met weinig voedingsstoffen bevatten deze nog steeds. Ook honing, ahornsiroop en agave siroop kan gebruikt worden voor het bakken. Droge vruchten zoals dadels of rozijnen donaties van het bakken waren niet alleen Zoet, maar ook voedingsstoffen zoals mineralen en sporenelementen.

Suiker, suiker – daarom, dit moet worden in het kader van de Schoon Eatings, indien mogelijk, vermeden te worden. Als u wilt gebruiken bij het bakken, maar gewone suiker moeten verminderen van de hoeveelheid, want veel van de bakken recepten bevatten een massa van suiker die gemakkelijk kunnen worden verminderd. Zoetstoffen zoals aspartaam niet passen in de Clean Eating concept.

Daarnaast kunt u natuurlijk heel goed werken met de natuurlijke Zoetheid van fruit. Appels, kersen, pruimen, of andere vrucht is meestal genoeg Zoetheid in de broodjes, zodat u kunt nauwelijks nog andere zoetstoffen nodig.

Mandelkuchen Clean Eating Natürlich kochenSpaanse amandeltaart uit mijn boek “Schoon Eten – Uiteraard,* koken”, blz. 148

Fruit purees en Boter in plaats van Boter

Als, tijdens het bakken het vet wordt weggelaten, gebak, koekjes en co. snel droog. Boter, Margarine, en co. werden vervangen door Boter of vruchtenmoes (appelmoes, peren-pulp of Bananenmus) in de rug. In de meeste recepten kunt u deze vervangen 30-50 % van de Boter of Margarine door gewoon fruit purees. Deze bieden Zoetheid in het deeg, zodat er minder suiker (of andere zoetstoffen) zijn verplicht.

Vlas of Chia zaden in plaats van Ei

In plaats van eieren, Vlas of Chia zaden zorgen voor de binding. Vlas en Chia eieren zijn een klassieker in de veganistische keuken. Wanneer Schoon het Eten kunt u gebruik maken van eieren (zoals room, Boter en de melk van de koe), en grijp ik toch naar deze variant. Als het Ei vervanger te gebruiken per Ei 1 eetlepel Vlas of Chia zaden*, vermengd met 3 EETLEPELS water. Ten minste 10 minuten, dan het deeg en roer. Vlas zaad moet geschuurd worden voordat ze worden gemengd met het water.

Möhrenkuchen Clean Eating Natürlich kochenRüblikuchen van mijn boek “Schoon Eten – Uiteraard,* koken”, blz. 150

Die begint te bakken, schoon (of het eten schoon), zult u al snel merken dat je smaak verandert. Gekocht gebak is zoet en smaakt echt onaangenaam. Toch, Soms is het gewoon een ongezonde, niet-schoon stuk van de taart, en voor mij is dat helemaal prima, zolang het blijft een uitzondering!

Hier vindt u twee cookie recepten uit de tarwe meel en witte suiker (kardemom koekjes en haver-sinaasappels-cookies). Van alle zoete recepten zijn verzameld hier. Veel plezier bakken! 🙂

WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2© Gräfe en Unzer

Geef een reactie