Vinyasa Power Yoga-Opleiding – De Laatste Sprint

Mijn opleiding tot Yoga docent is tot een einde te komen – waar “langzaam” liggen. Voor voelde rest van de tijd. Een jaar geleden begon ik mijn weg naar de Yoga docent, en straks ook in de volgende mijlpaal is gedaan, omdat het uiteindelijke examen is niet ver weg. Ik heb niet leren dit, natuurlijk, want als Yoga-docent, is het – zoals in vele gebieden van het leven, altijd een student. En hoe in de vorige post al aangekondigd, ik ga voor het bevestigen van de volgende training direct en met de 300h-gebouw training van de EENHEID van Yoga.

Yoga Ausbildung Vinyasa KramaLululemon “De Mat” “Yoga voor de eenheid” door A. G. Mohan* – “Yoga basisbeginselen en technieken van het onderwijs” door Mark Stephens*

De laatste training weekend van mijn 200 h teacher training vond plaats in Maart. Het thema van het afgelopen weekend Vinyasa Krama. “Vinyasa” is de eenheid van adem en beweging, en “Krama”: “keten” of “reeks”. Samen met Romana, hebben we in detail besproken hoe de sequentiële structuur van diverse yoga-uren naar kunt kijken en wat de prioriteiten kunnen worden ingesteld. Naast theorie ook veel van de praktijk te staan, natuurlijk, en het is juist deze combinatie wordt ook bevraagd in de test.

We moeten voor het beantwoorden van een Test met Multiple-Choice vragen, en de hals van een Yoga les (Niveau 2). Om dit te bereiken, hebben we een eigen concept uur met een focus op (bijv. rug, Bandhas, voeten, heupen…). Dit heb ik geoefend in de laatste weken en maanden, opnieuw en opnieuw – alleen en met de test “mensen” als de meisjes uit mijn trainingsgroep.

Nu ben ik nieuwsgierig om te zien hoe het laatste deel van de opleiding – dat is te zeggen: het examen zal verlopen. Hou je vingers gekruist! 🙂 Op het examen zelf, ik zal niet schrijven, waarschijnlijk, als je vragen hebt, gewoon een reactie achterlaten. Het einde van het jaar heb ik rapporten over de bouw van de opleiding!

Geef een reactie