Superfoods: Matcha is De Espresso van groene thee + recept

“Matcha” is Japans en betekent “gemalen groene thee” – en dat is precies waar het verschil met “normale” Groene thee. Want met Matcha, de hele tea leaf is dronken, dat is al eerder opgelost in warm water. Matcha is de Espresso van groene thee. Met een theelepel Matcha, ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne als een Espresso. De stimulerende werking te wijten is aan de fijn gemalen Groene thee de cafeïne in. In tegenstelling tot de Espresso, Matcha, echter, wordt niet getolereerd en het effect langer duurt. Bovendien, hij is precies zoals Espresso fit en alert en is ook heel gezond. Vanuit chemisch oogpunt, de cafeïne in koffie en thee, ondanks dezelfde effect van volledig verschillende stoffen. Het verschil ligt in het binden van de cafeïne en de interactie met de andere ingrediënten. De cafeïne in de koffie wordt overgedragen snel in het bloed, terwijl de Matcha cafeïne, die ten onrechte ook wel Theïne, is geleverd. Zes tot acht uur kan dit proces. Helaas, cafeïne heeft geen invloed op mij – noch in de Espresso, nog steeds in de Matcha. Van anderen weet ik echter, dat de cafeïne-Kick is de bedoeling om in de Matcha goed! 😉

Matcha-Orange

Ik drink Matcha gewoon omdat het smaakt me goed en gezond. De sterke, een beetje taart, grazige smaak niet iedereen vindt het leuk. Omdat Matcha is niet goedkoop, je moet niet proberen het een keer eerder, als je niet zeker weet of het goed smaakt naar u. Meer en meer Cafés bieden Matcha. In Hamburg zijn er, bijvoorbeeld, in de Campus Suite Matcha Latte. Maar ook in Teegeschäften de gelegenheid om te proeven van Matcha.

Classic is 1 THEELEPEL. van het poeder wordt geplaatst in een Kopje of een glas met 100 ml heet water (80°C) uitgegoten over. Dan is de Matcha thee met de Chasen, een bezem gemaakt van bamboe is geslagen schuimig. Als alternatief het Chasen is ook een elektrische melkopschuimer.

Matcha kun je niet alleen drinken als thee. Bijzonder lekker, de smaak als de Matcha Latte, als alternatief voor een Latte Macchiato, jus d ‘ orange of in een Groene Smoothie. Maar niet alleen het drinken van de thee poeder raffinage, maar ook voedsel. Of voor het bakken in gebak, koekjes, yoghurt, chocolade, ijs of Sorbet – de groene poeder kan worden gebruikt op vele manieren. In de Chinese en Japanse keuken, de poeder heeft reeds een lange Traditie en is stevig verankerd. Van de Japanse thee-ceremonie, Matcha is een integraal onderdeel van gemalen groene thee is meer dan 1000 jaar een integraal onderdeel. In Duitsland echter, de populariteit ervan groeit alleen in de laatste paar jaar.

Matcha

De positieve effecten van Matcha op de gezondheid hebben bewezen in tal van studies. Hij lijkt de concentratie-verbetert en zorgt tegelijkertijd verkwikkend en ontspannend. Matcha bevat veel anti-oxidanten die het verouderingsproces vertragen. Zoals hierboven vermeld, de cafeïne is opwekkend en activeert de stofwisseling.

Matcha wordt geproduceerd in Japan en China. Het is een zeer nobele en dure vorm van thee, omdat het productie proces is zeer complex. Lagere kwaliteit Matcha wordt verkocht als koken/ bakken matcha. Beschikbaar in Matcha in de thee-handel, in natuurvoedingswinkels en biologische supermarkten en natuurlijk online. Ik drink bijvoorbeeld de Matcha van imogti*.

Deze week heb ik bereid is voor een verandering, een koud drankje gemaakt met Matcha (meestal drink ik een Matcha Latte) en omdat het zo lekker, ik zal het je laten zien, natuurlijk:

%image_alt% Oranje Matcha mint stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept oranje-Matcha mint stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 1 3Minuten 2minutes porties voorbereiding 1 3Minuten kooktijd 2minutes

  • Menu Drinken
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 THEELEPEL Matcha*
  • 2 Takjes Mint

Porties: Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 THEELEPEL Matcha*
  • 2 Takjes Mint

Porties:

  • Menu Drinken
  • Veganistische keuken

Instructies

  • Schil de sinaasappels en snijd ze in kleine stukjes. Met de Matcha en 200 ml water in een blender. De bladeren van de verse munt blaadjes van de takken plukken, en ook in de blender.
  • Een korte mix en vervolgens serveren.
  • Optioneel kunnen worden genomen in plaats van water, ijsblokjes, dan is de drank is nog een beetje fris.
  • x

    Ook vindt u hier een recept voor de Kerst Matcha koekjes.

    Heb je geprobeerd hun Matcha? Het smaakt goed voor u? Indien Ja: hoe drink je het?

    Geef een reactie