Matcha – de fijn gemalen groene thee – ik genieten van een zeer lange tijd. Of het nu puur, als een Matcha Latte, in een Groene Smoothie, of in een Dessert. De variatie mogelijkheden zijn eindeloos, vooral als de iets bittere smaak van de Matcha past bij veel dranken en gerechten. Ook de Matcha-poeder is zeer goed in recepten te verwerken. Een Variatie heb ik niet geprobeerd maar met Matcha. Het is een geheim, mijn lieve vriend Angelika van de Tee Kontor Kiel. Ze heeft altijd geweldige aanbevelingen rond de koffie klaar. Ik heb versterkt uw tip een beetje meer en een eenvoudig recept voor een power-Verpakt, ijs-koud Drankje is voor u gemaakt om gemakkelijk in de volgende zomer dagen proberen moet.
Vandaag is er een ijzige Pauze, met Matcha op de Rotsen en een aantal Extra zuur!
Ingrediënten voor de Matcha Op De Rotsen (in het 0.2 l-glas):
- 100 ml van de niet-koolzuurhoudende mineraalwater
- 1 THEELEPEL Matcha poeder (bijvoorbeeld door Keiko in de trial-pakket)
- 3/4 glas Crushed Ice of, als alternatief, 3-4 ijsblokjes, crushed
- 50 ml van moer melk (bv. kokos-of amandelmelk)
- 1 EETLEPEL limoensap
- indien nodig, 1 TL agave siroop (als je hem niet helemaal zo gek)
Voorbereiding van de Matcha op De Rotsen:
De Matcha Op De Rotsen smaakt gewoon goed, maar ziet er ook super opvallend groen in het mooie glas. Als uw gasten van een drankje toch, zoals groene thee, kunt u het bepalen van je verbazen! Anders, Angelika heeft een tip voor de weg. Er is een grote Matcha tot het kopen van een Shaker, waarin uw Matcha Op De Rotsen, bijvoorbeeld, op de weg naar de sportschool of op reis kunt nemen. Ze zweert zelfs matcha water in plaats van de normale mineraal water tijdens het sporten, want er zijn gewoon super snel met nieuwe energie. Ik zal proberen in de toekomst….vandaag trakteer ik mezelf op een breuk in de tuin met mijn ijskoude Matcha. Voor De Goede!