Schoon Eten: het reinigen van vleesvervangers (Tofu, Seitan, en Lupine)?

Ik eet al meer dan 10 jaar, niet meer van vlees. Eerste van al, ik streel worst en co. net mijn dieet. Het is geen vlees vervangende producten die al in elke supermarkt, zoals het geval vandaag. Tofu, Seitan, en ander vlees vervangende producten, er was bijna alleen in Bio-winkels en de hervorming van de huizen, in welke ik had nooit eerder vrijwillig voet, want in die tijd, deze winkels zijn een stuk van “eco”. Met de jaren is veel gedaan. De vegetarische en veganistische diëten zijn, in een zin “een Trend geworden” en de stoffige “Eco-hoek” is verdwenen. En ook de biologische supermarkten en reformwinkels hebben aangepast aan de tijd. Toen ik op de middelbare school, begon ik mijn weg door de Alnatura-voor het testen van de producten van onze dm ‘ s en heb leren kennen in de tijd, ook de eerste vlees vervangende producten. Een paar jaar later, in 2011, heb ik geleerd over het Clean Eating concept, en mij daarna na dat. In deze context, vroeg ik mezelf een snelle vraag die ik stelde zeer vaak: Zijn vlees vervangende producten en Schoon het Eten eigenlijk compatibel met elkaar? Dat is het precies in deze post.

Vegan_grillen_Seitan_Würstchen2 Waarom vlees?

Ten eerste: de vleeseters vaak niet begrijpen waarom vegetariërs en Veganisten eten van producten die lijken op vlees en smaak. Veel mensen die geen vlees eten, doe dit niet om ethische redenen en niet omdat je graag de smaak van het vlees. Zoals het is, om het maken van vervangende producten die smaken als vlees – om voor te sterven, maar geen dier moest.

Tofu, Tempeh, Seitan, en co.

De lijst van vlees producten die nu worden aangeboden is enorm. Vooral in het geval van “veganz” ik ben altijd verbaasd over wat de producten van de vegetarische supermarkt keten te bieden heeft. Uit de vegan Turkije voor de Kerst, Steaks, vegetarisch BBQ-mixen en classic worsten, ontdekte ik wel een beetje.

Als basis voor het vlees vervangende producten, met name soja, tarwe en Lupine:

  • Soja, bijvoorbeeld in de Vorm van soja-korrels (gehakt vlees (vervanger), Tofu of Tempeh
  • Lupine, bijvoorbeeld voor de productie van Lupine worstjes
  • Seitan, bijvoorbeeld voor de productie van tarwe vlees”

Schoon of niet?

Eigenlijk is de term “vlees van het product zegt het al: Het is industrieel vervaardigde producten, waardoor de smaak en consistentie van het vlees geïmiteerd. Daarom, ik zal het kort maken: vlees vervangende producten zijn zeer verwerkt, industrieel geproduceerde kant-en-klare producten en dus niet schoon. Veel vlees vervangende producten ook bevatten additieven die niet passen in de Clean Eating concept. Dus, mijn tip is hier – zoals altijd in het geval van industrieel geproduceerd voedsel – lees de ingrediënten grondig wanneer heb je tijd, zin voor zulk een vlees product. Zo kunt u altijd in het individuele geval, besloten om “schoon” is het product (alleen natuurlijke ingrediënten, of smaakversterkers, kleurstoffen of aroma stoffen, enz. in de it?) en als je wil eten dit product is of niet.

Mijn Conclusie:

Voor mij persoonlijk, vlees vervangende producten zijn in ieder geval beter dan “echt” vlees. Schoon, ze zijn echter niet. Ik probeer te eten Tofu, Seitan, en co. zelden. Van tijd tot tijd kom je maar op mijn bord, omdat ze de smaak van mij wel eens. Bijvoorbeeld, toen ik vorige zomer gegrild met mijn familie. Ook, ik hou van de knoflook Tofu van Taifun. Het moet echter worst is altijd een “echte vlees” in de Vorm van Tofu of Seitan, etc.: Gewoon Burger kan heel eenvoudig op vele manieren, zoals bijvoorbeeld knoflook-Quinoa-Burger.

En nu ben ik geïnteresseerd, natuurlijk, want het is de zeer Algemene vlees vervangende producten, vooral als je een vegetarische of een Veganistische en Schoon Eter. Vlees: Ja of nee? Ik ben benieuwd naar uw reacties! 🙂 By the way: ik hoop dat terug te vinden is in de reguliere tijd om te bloggen – ik gemist in januari, namelijk de arg! 🙂

Geef een reactie