Quinoa koken tips voor een goede voorbereiding

De pseudo-graan Quinoa is hier om te verblijven voor een paar jaar, uit vele keukens. Geleidelijk, het heeft zelfs in de gastronomie. Bij het koken, maar er zijn verschillende dingen te overwegen. Tips voor de juiste voorbereiding kan u hier vinden:

Quinoa

1. Spoel de Quinoa

De Quinoa in een vergiet en plaats onder stromend, koud water spoelen totdat het water blijft helder. Door de Spoel van de bittere stoffen (saponinen) spoel de Quinoa in grote mate. Kinderen onder de leeftijd van twee jaar moet door de manier om te eten, geen Quinoa omdat de saponinen kan leiden tot allergieën.

2. Pan-roosteren (optioneel)

Het intensiveren van de nootachtige smaak van Quinoa, geroosterde het pseudo-graan in een pan. Voor hartige gerechten gebruik ik olijfolie voor zoete gerechten, kokos olie.

3. De ideale hoeveelheid vloeistof

Quinoa en de vloeistof gekookt worden in een verhouding van 1:3. Dat is te zeggen: Tot 50 g Quinoa 150 ml van de vloeistof (bijvoorbeeld water of groentebouillon in hartige gerechten, en melk of alternatieven zoals amandelmelk of rijstmelk in zoete gerechten).

3. Kooktijd

De ideale tijd om te koken voor Quinoa in 15 minuten.

5. De Overtollige Vloeistof

Maar zelfs als de Quinoa werd gekookt in de optimale hoeveelheid van de vloeistof, is het waarschijnlijk een beetje van de vloeistof wegging. Dit wordt uitgedrukt beste voor consumptie in een fijnmazige zeef.

Quinoa Pfanne mit Pfifferlingen und Bohnen

Recepten met Quinoa:

  • Quinoa roerbak met cantharellen en bonen
  • Quinoa Tabouleh
  • Wilde Knoflook En Quinoa Burger
  • Roze Sushi Van Quinoa
  • Cranberry-sinaasappel-Quinoa salade met granaatappel saus
  • Quinoa Sushi en salade van boekweitnoedels

Voor meer informatie over de ‘Superfood’ Quinoa, en nog meer recepten te vinden in mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”.

Geef een reactie