Groene Herfst Smoothie + Elmex Wedstrijd

Hui, ik ben erg blij dat de 1. Verjaardag wedstrijd werd zo goed ontvangen. De winnaars zijn reeds opgesteld en medegedeeld. Zoals aangekondigd in September, meer acties en daarom blijft het nu ook.

Mijn ouders hebben altijd geplaatst waarde aan een gezond dieet, heb je hier op de Blog en ook in “Schoon Eten – Uiteraard,* koken, lezen” al. Even belangrijk is het onderwerp van tandheelkundige zorg, die ook in mijn leven had, van klein tot een zeer hoge prioriteit. Omdat ik opgegroeid in en met de praktijk van mijn ouders en dat is de reden waarom het onderwerp van het artikel van vandaag is bijzonder nauw aan het hart.

Zuuraanvallen op het gebit

Mijn ouders leerde me al vroeg dat ik niet zo moet mijn tanden poetsen vlak nadat ik heb gegeten, een Apple of een andere zure vruchten of groenten. Detox sap voeding, (Groene) Smoothies en fruit salades zijn erg gezond en veel voedingsstoffen – maar op hetzelfde moment aangevallen door de zure opgenomen in het tandglazuur en verzacht. Dan, wanneer direct na het eten van zure voedingsmiddelen, de tanden worden gereinigd, de ontmanteling van het tandglazuur onherstelbaar, omdat de buitenste beschermende laag van de tanden is niet groeien. De gevolgen zijn onaangename verkleuring en gevoelige tanden. De elmex tandglazuur bescherming Professionele tandpasta voorkomt de voorkant vormt een beschermende laag tegen zuren op het tandglazuur en het opgenomen amine fluoride en beschermt tegen tandbederf. Ik ben opgegroeid met de producten van elmex en om ze te gebruiken vanaf een vroege leeftijd.

Elmex Zahnschmelzschutz Professional

Een vraag werd gesteld aan mij als een kind ontelbare keren, was of niet kan ik eigenlijk suiker eten (want suiker is slecht voor de tanden). En eigenlijk: Bij ons is de regel was eigenlijk dat ik moest eten een Appel voordat ik snoep. Als kind en tiener vond ik het natuurlijk vaak dom (hoewel ik altijd heb gegeten als Appels), maar nu ben ik zeer dankbaar dat mijn ouders voor deze “regel” dat volg ik nog. Zoals u weet, ik hou van fruit en groenten, maar niet alleen de zuivere, maar ook in de Vorm van Smoothies! Net op tijd voor het begin van de Herfst het weer (althans voor mij in Hamburg) was het grijs, nat en koud. Hoewel ik lang om me weer na de zomer heb ik een heerlijke Groene herfst Smoothie voor je.

 

Groene Herfst Smoothie

Peren en in de herfst en winter spinazie hebben in dit land opnieuw-seizoen. Ik vind het leuk in combinatie met banaan en kalk, erg blij:

Ingrediënten voor 2 glazen à circa 250 ml:

1 peer 1 banaan, 1 limoen 100 g bladspinazie

Voorbereiding:

De peren wassen, wijk en kern. De bananen pellen en in stukjes snijden. Kalk in de helft en knijp het sap en de spinazie geplukt en gewassen. Alle ingrediënten in de blender en mxien. Afhankelijk van de gewenste consistentie), voeg een beetje water.

Grüner Smoothie Hannah Frey© Franzi Schedel

U kunt ook Remix zelf mijn heerlijke Groene herfst Smoothie, nu heb je de kans op het winnen van één van de 10 Smoothie blenders van AEG, en een jaar levering van elmex tandglazuur bescherming Professionele tandpasta (6 buizen).

Hoe kan je winnen:

  • Laat tot en met zondag, 13.09.2015 een reactie achter met jouw favoriete gezonde en zure recept (niet alleen de naam van het recept, het recept zelf!, bijvoorbeeld ‘ Mijn favoriete behandelen recept is mijn bessen Smoothie, want het maakt me elke Ochtend klaar voor de dag!” ;-)) en je een geldig E-Mail adres onder deze post.
  • Deelname staat open voor alle lezers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
  • De winnaars worden willekeurig getrokken en per E-Mail medegedeeld.
  • Geen cash alternatief voor de prijzen.

Goed Geluk!

De wedstrijd is al klaar. Heb opgedaan, Stefanie, Eva, Zorah68, Tanja, Lisa, Sophie, Olli, Laura, Irina, en Sarah. De winnaars zijn aangemeld.

Veel dank aan Elmex voor de bepaling van de winst!

Geef een reactie