Vegetarisch kerstdiner – Zo zal het er voor ons op!

Een van de belangrijkste vragen voor de Kerst is de vraag van Voedsel: Wat zullen we eten op kerstavond? Me je bezig voor een paar dagen, en dan, het is zeker geen onbekende.

Sinds ik besloten in de zomer te leven als een vegetariër, was het duidelijk dat voor mij de klassieke Kerst eten, zoals gans de borst/ eendenborst. In het Algemeen heb ik de indruk dat vooral in de kersttijd, veel traditionele gerechten met vlees bereid kunnen worden. Meer dan in de normale dagelijkse leven. Deze indruk werd versterkt voor mij, als ik keek in mijn geweldige Kerst kookboek. Het bevat gerechten met allerlei soorten vlees en vis, maar alleen een vegetarisch recept is. 🙁

Daarnaast is het voor mij als gastvrouw om de vraag of wij bereid voor alle gasten een vegetarische maaltijd, als ik een Extra gerecht voor me te koken, of als ik kies voor de heerlijke bijgerechten van een klassiek kerstdiner voor mij, terwijl de anderen vreugde in de borst van de Gans, enz. Alles is niet zo eenvoudig… We hebben gekozen voor nu, maar voor een gedeelde menu met een vegetarisch hoofdgerecht. En ik ben erg benieuwd, hoe het beheer van ons. 🙂 En zo begint:

Süßkartoffelsuppe

Als je zo vlak voor de Kerst, net als ik, wil ik graag voor u in het Bericht van vandaag, wat zijn de vegetarische Kerst eten we hebben geselecteerd. Onze Kerst menu er als volgt uit:

Voorgerecht: zoete-aardappel soep met gember (uit een Diner voor Twee, blz. 21) hoofdgerecht: Brazilië notengehakt in bladerdeeg met cranberry saus (chef aanbevolen door zombie kat) Dessert: Crème brûlée met Mallorcaanse sinaasappels (aangepast uit Vegetarische – De Gouden GU, blz. 464)

Alternatief voorgerecht: keuze uit vegetarisch of zelfs veganistisch voorgerechten is enorm. Ik denk dat, in het bijzonder, een Pre-soep op kerstavond, erg leuk. Maar de winter salades worden als een Alternatief denkbaar. Voor ons, de soepen waren nog steeds op de shortlist:

Kastanje soep (uit Vegan Guerilla) Heldere champignonsoep met polenta dumplings (Vegetarische – De Gouden GU, blz. 194)

Alternatieve hoofdgerechten: Zoals reeds gezegd: de bepaling van De belangrijkste hof was, voor ons, dit Keer op de moeilijkste, maar we hebben een geweldig gerecht, waarvan ik zeer enthousiast. Zeer aan te bevelen is ook de italiaanse linzen gebraden, zijn we al aan de 3.Advent hebben opgeroepen. Ook heerlijk is de paddenstoelen ragout, die ontvangt de gekookte bosbessen een geweldige kleur en een lekkere smaak.

Cantharellen ragout met bosbessen (van Vegetarisch – De Gouden GU, blz. 300) de italiaanse linzen roast (van balanceren is aanbevolen) rode kool Quiche met geitenkaas (uit de Kerst keuken, blz. 84) Alternatieve Desserts: Ook hier, de beslissing is niet gemakkelijk, want er is een enorme keuze. Vegetarische bijna alle gerechten. Veganisten hebben er een beetje beter, of recepten te wijzigen. We hebben gekozen voor de Crème Brûlée, omdat we kochten alleen de andere dag een geflambeerde tool. 😉 Een keuze van de Espresso chocolade Soufflé (Vegetarische – De Gouden GU, blz. 474) gebakken appels – de klassieke (Vegetarische – De Gouden GU, blz. 482) chocolade-Chili Parfait op een stick met Mangodip (Diner voor Twee, blz. 69) waren ook:

Ik hoop dat dit recept ideeën brengen je gedachten, als u nog niet besloten. Voor mij is het belangrijk om te zeggen dat mijn eten niet hoeft te worden op Kerst avond, zeker schoon. Ik wil hier een uitzondering te maken en te eten samen met mijn Lief op een bevlieging. Ik denk dat deze uitzondering is volledig ok. Dat is de reden waarom ik heb niets geschreven Schoon Eten. 🙂

Voordat ik ga schrijven over de zondag als mijn Kerst post, ik wens u voor de volgende “voorbereiding dagen” heel veel rust en Sereniteit . Laat u een grote aankoop, of de laatste boodschappen in de stad te doen niet boos te worden en jezelf te trakteren op een hapje elke keer een beetje tijd voor jezelf.

Liefde, Kristin

Geef een reactie