Vinyasa Power Yoga-Opleiding Deel 5: Aanpassingen

Achter mij was een zware en uitdagende, maar zeer leerzaam weekend: het thema van de 5 weer. Een deel van mijn opleiding als Vinyasa Power Yoga docent Aanpassingen. “Aanpassing”: “correctie, correctie, herschikking”. En dat is precies waarom het ging de laatste zaterdag en zondag: correcties en hulp zal worden gegeven aan de studenten in de yogales.

Yoga_Anatomie_AdjustmentsHet weekend was voor mij verreweg de beste en meest leerzame weekend. Ik heb geleerd hoe ik het uitlijnen van de leerlingen correct en juist zijn. Het weekend was erg praktijkgericht, was er weinig theoretische instructie. Voor dit hadden we veel leren van de anatomie. In het weekend zijn we twee dagen van de Personal Yoga, omdat we grotendeels geleerd in de partner werk, diverse Aanpassingen (bijvoorbeeld in de zonnegroet) en voor elk van ons getest. Deze ervaring is zeer waardevol en leerzaam. Ik merk altijd in mezelf hoe belangrijk Aanpassingen zijn. Veel Asana ‘ s zijn in de noodzaak van een goed lichaam voelen, in staat zijn om ze uit te voeren correct. Toen ik begon met Yoga, ik had geen idee of mijn rug is nu alleen was, of als ik ging helemaal scheef in de Positie. En zelfs vandaag de dag, ik waardeer de mening van de leraar van buiten.

Nu is het tijd voor de consolidatie van de Aanpassingen en de onderwijspraktijk. De helft van de opleiding is verbazingwekkend hoe snel de tijd voorbij vliegt! Ook, moet ik nog doen om mijn academische huiswerk, en twee boeken rapporten. Het thema van de maand November week is Pranayama. Ook ik ben benieuwd naar! Nu ben ik me maar om te Leren! 🙂

Geef een reactie