Kokosnoot olie voor gebruik in de keuken

Zoals u waarschijnlijk weet, is de kokosnoot super veelzijdig is, kan het vlees worden gegeten, en van deze, kokos bloem, kokosmelk, en nog veel meer wordt geproduceerd, kokosnoot water is gedronken. Maar hoe maakt u gebruik van kokosolie*, die wordt geperst uit het vruchtvlees van de kokosnoot? Kokosolie is zeer veelzijdig en super gezond. Want ik ben een grote Fan van hem, ik zal u kennismaken met deze Superfood vandaag.

Kokosnüsse

Gezondheid Plus

Hoewel kokosolie bestaat uit ongeveer 90% verzadigde vetzuren, het wordt als zeer gezond. Een paar jaar geleden, verzadigde vetzuren werden plat als ongezond, vandaag het onderzoek is meer en we weten: in het Bijzonder, de middellange-keten verzadigde vetzuren genoemd Mct ‘ s (Middellange Keten Triglyceriden), die het belangrijkste deel van kokosolie, zijn zeer gezond. Daarnaast is kokosolie heeft ongeveer 45-60% laurinezuur verhoogt het niveau van HDL (“goede cholesterol”). Kokosolie bevat ook veel mineralen en vitaminen. Het is licht verteerbaar en heeft een positieve invloed op onze stofwisseling.

Een ongewone Olie

Kokosolie heeft een andere bijzonderheid: Het is een massief, wit plantaardige olie, dat is alleen in het geval van warmte (ongeveer 24-25°C) vloeistof.

Hoge Rookpunt

Door het hoge rookpunt, ongeveer 185 – 205°C, kokosolie* ideaal voor het bakken en Braden. Onder de rook punt is de laagste temperatuur van een verwarmde Olie (of vet), de zichtbare rook ontwikkeling begint. In het geval van Oliën met een lage rook punt, de vetzuren oxideren bij hoge temperaturen en kan de ontwikkeling van schadelijke transvetten. Ter vergelijking: De rook punt van Boter en Margarine is ongeveer 175°C. kokosolie is de enige Olie die behoudt, zelfs als het wordt Verwarmd, zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Bakken en bakken met kokosolie

Kokosolie wordt al lang gebruikt voor frituren (Palmin). Koudgeperste kokosolie is geraffineerd, doch nog niet gebleekt of verhard, en bevat ook geen verdere toevoegingen.

In het begin was ik een beetje sceptisch gebruik van kokosolie, bijvoorbeeld voor het Braden van voedsel. De Olie ruikt heel prachtig om te kokosnoten en doet me denken aan zon, strand en zee. Maar de kokosnoot smaak is niet voor Iedereen en ik hoef het niet te hebben van de typische kokosnoot smaak in elk gerecht. Echter, ik gebruik kokosolie voornamelijk in de rechtbanken, om welke kokosnoot. Mijn Thaise Curry, bijvoorbeeld, smaakt ook goed met kokosmelk in plaats van olijfolie zeer goed en ook voor het Bakken van Pannenkoeken, ik gebruik de Olie.

Wanneer het bakken, Boter en Margarine kan worden vervangen door kokosolie, moet u de conversie factor 4:5, omdat kokosolie heeft vrijwel geen water inhoud (in tegenstelling tot Boter en Margarine). Dit betekent dat in plaats van 100 g Boter 80 g kokosnoot olie nodig.

Kokosolie moet worden koudgeperste, biologische kwaliteit wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in biologische markten, de gezondheid van voedsel op te slaan, in de apotheek, en, natuurlijk, beschikbaar op het Internet. Ik geef de voorkeur aan deze kokosnoot olie*.

Heb je gekookt met kokos olie?

Geef een reactie