Veganistisch Groene asperges Flammkuchen met citroenmelisse

Het is tijd voor Asperges!! 🙂 En ik hou van groene asperges. Bijna elke week winkelen, een bosje asperges, eindigt in mijn winkelmandje. De laatste Keer heb ik het vers van de markt. Net als de citroenmelisse. Goed, maar wat doe je met 1 bosje groene asperges, en citroenmelisse?

De hemel het verzenden van een sublieme recept idee. Deze Keer werd ik geïnspireerd door een vegetarisch recept uit het Langzaam Veggie – een geweldige vegetarische en gedeeltelijk veganistisch koken magazine, kocht ik de andere dag. “Koken voor de ziel” is de naam van de ondertiteling. Ik kon niet gaan over… 🙂

Voor mij is het recept is erg goed vond, maar veel van de zure room stoorde me in de voorbereiding. Zo heb ik al een beetje denken, en ik fix een Alternatief te verzinnen.

Hier is mijn veganistische Versie van Groene asperges Flammkuchen met citroenmelisse.

Grüner-Spargel-Flammkuchen-vegan

Ingrediënten voor 2 kleine quiche (2 porties):

 • 1 pakje gist (9g)
 • 150 gram volkoren speltmeel
 • 15g veganistische Margarine
 • 3 Prei Uien
 • 300 g Groene asperges
 • Sap van een halve citroen
 • 1/2 citroen
 • 2 EETLEPELS olijfolie
 • 125g soja yoghurt natuur
 • Zout
 • Peper
 • Citroenmelisse naar smaak

 

Voorbereiding:

 • Gist in 100 ml lauw water op te lossen en meng de gist water met de bloem, veganistische Margarine en een beetje zout tot een glad deeg.
 • Het deeg met een theedoek om na te denken en zet het op een warme plaats voor ongeveer 30-45 minuten. Geen lenzen! 🙂 Ik vond het vroeger ook leuk, en dan het deeg in het voordeel…
 • Ondertussen wassen prei, de uien en de Uiteinden snijd ze in kleine ringen.
 • Het groen was de asperges, de staven worden gesneden in de helft, snijd de houtachtige Uiteinden van de onderste derde schil met een groenteschiller en vervolgens iedere roede in de lengte doormidden.
 • Een beetje het citroensap met de prei, de ui ringen en 3 EETLEPELS van de olijfolie en meng de bereide asperges in 15 minuten staan om te marineren.
 • De rest van het citroensap met de soja-yoghurt en meng met zout en peper naar smaak.
 • De andere halve citroen, in dunne reepjes gesneden (2 plakjes citroen rijk per quiche).
 • Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 graden in een oven te verwarmen.
 • Halveer het deeg, op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid 2 dunne pita. Gaat het Best met een hoop van de bloem op de handen 🙂
 • Zowel tarte met citroensap, soja-yoghurt en bestrooi dan met de gemarineerde groene asperges, een beetje van de overtollige Marinade en de schijfjes citroen.
 • De quiche gedurende 15 minuten in de oven goudbruin.
 • Aan het einde van de warme pannenkoeken met het aan flarden citroenmelisse blaadjes voor de garnering. Voilà!
 • Deze Groene-asperges-quiche is zo heerlijk! Niet alleen voor de tarte Fans. Ik zou nooit hebben gedacht dat het zo eenvoudig te maken quiche met mezelf. Hij slaagde ik erin de eerste Keer precies volgens deze procedure perfect. En redelijk schoon is het ook! Daarom heb ik dit recept makkelijk voor je. Veel plezier met het Proberen! Had ik al gezegd dat ik de asperges tijd is liefde?! 😉

  Goede Eetlust!

  Geef een reactie