Het is tijd voor Asperges!! 🙂 En ik hou van groene asperges. Bijna elke week winkelen, een bosje asperges, eindigt in mijn winkelmandje. De laatste Keer heb ik het vers van de markt. Net als de citroenmelisse. Goed, maar wat doe je met 1 bosje groene asperges, en citroenmelisse?
De hemel het verzenden van een sublieme recept idee. Deze Keer werd ik geïnspireerd door een vegetarisch recept uit het Langzaam Veggie – een geweldige vegetarische en gedeeltelijk veganistisch koken magazine, kocht ik de andere dag. “Koken voor de ziel” is de naam van de ondertiteling. Ik kon niet gaan over… 🙂
Voor mij is het recept is erg goed vond, maar veel van de zure room stoorde me in de voorbereiding. Zo heb ik al een beetje denken, en ik fix een Alternatief te verzinnen.
Hier is mijn veganistische Versie van Groene asperges Flammkuchen met citroenmelisse.
Ingrediënten voor 2 kleine quiche (2 porties):
- 1 pakje gist (9g)
- 150 gram volkoren speltmeel
- 15g veganistische Margarine
- 3 Prei Uien
- 300 g Groene asperges
- Sap van een halve citroen
- 1/2 citroen
- 2 EETLEPELS olijfolie
- 125g soja yoghurt natuur
- Zout
- Peper
- Citroenmelisse naar smaak
Voorbereiding:
Deze Groene-asperges-quiche is zo heerlijk! Niet alleen voor de tarte Fans. Ik zou nooit hebben gedacht dat het zo eenvoudig te maken quiche met mezelf. Hij slaagde ik erin de eerste Keer precies volgens deze procedure perfect. En redelijk schoon is het ook! Daarom heb ik dit recept makkelijk voor je. Veel plezier met het Proberen! Had ik al gezegd dat ik de asperges tijd is liefde?! 😉