Zelf-Compassie – De weg naar een gelukkiger leven?

Hallo mijn liefdes, vandaag wil ik u vertellen, zoals beloofd, meer aan het concept van Zelf-Medelijden. Omdat dit onderwerp is iets dat niet laten gaan van mij voor enige tijd. Ik heb te maken met vele aspecten van het leven, en dit idee kruist op mijn pad….sport, Meditatie, of zelfs tijdens het eten. Ik kan het niet Zelf-Compassie zelf goed en ik ben nog steeds vele kilometers verderop, om te leven als deze, maar het lijkt me steeds duidelijker als een van de meest belangrijke sleutel tot mijn geluk.

ZELFCOMPASSIE. Engels: self-compassion of zelfrespect

De term is bedacht door Kristin Neff, een leven wetenschapper, die zich wetenschappelijk met dit onderwerp. Misschien heb je het al gehoord?! Je kan het vragen, maar net als ik, wat is achter het… ik zou graag om het te maken door middel van een eenvoudig voorbeeld:

Stel je voor, je zit op kantoor en werf de hele dag op zoek om uw collega op de naburige Bureau. Ze kijkt verdrietig, gestresst. Ze lopen de hele dag stilletjes in zichzelf. Niets lijkt te werken. Net voor 1 Minuut krijg je een gesprek dat nog meer druk. Er is een fout opgetreden, zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Ze steunt met haar armen op het Bureau en slaat haar handen voor haar wanhopige gezicht. Je kunt niet heel duidelijk zien, dat ze weet meer….

Wat doet u?

Je zal Zorgen voor u, en leef mee met haar, het lijkt omdat het uitvoeren van alles dat fout kan gaan. Waarschijnlijk krijgt u op de laatste nu, naar haar gaan en je bent zeer gevoelige kwesties, wat er aan de hand is. Zij vertellen u van uw slechte dag. Misschien een paar tranen rollen naar beneden. Haar, luistert aandachtig, knikt van begrip, misschien van de Hand op de schouder en gejuich. Je er gewoon voor je. Of?

En nu stel je voor dat je de collega ‘ s en hebben een slechte dag. Wat is waarschijnlijk gaande is in je hoofd?

“Oh man, het gevecht met mijn vriend zou niet te worden Morgen. Waarom heb ik niet gezien hem de mannen van de nacht? Ik ben zo dom….Super. Niets werkt hier. Alles wat ik nodig heb om me te verzorgen alleen. Waarom kan ik niet zeggen “nee”? Oh nee, nu heb ik een fout gemaakt. Hoe kon mij dit gebeuren? Ik wilde een goede indruk maken en corrigeer me in het project. Nu de baas denkt dat ik het niet heb gecontroleerd redelijk. Oh man, dit is zo typisch voor mij. Ik heb het niet voor het echt!”

Geen spoor van mededogen en zorg voor hun eigen welzijn. In plaats daarvan zijn de meeste van ons optreden in dergelijke situaties self-shots, harde zelfkritiek en interne druk. Ik moet, ik moet, ik moet…. Wij bug ons zo vaak naar peak performance (vaak zelfs buiten onze grenzen), vergeef ons eventuele fouten en twijfels definitief naar ons.

In het kort: Als iemand constant zou behandelen als we dag in dag uit doen het bijna elke dag, dan zouden we onszelf tegen, of te doen met deze mensen, niets meer. Zouden We niet toestaan dat het gewoon! Dus niemand bij ons!! Maar bij ons is het anders. Wij zijn ons niet bewust van hoe (slecht) we ons behandelen. En dat is precies waar het idee van Zelf-Medelijden.

krississport1

We moeten leren om te kijken positief over ons en geef ons liefdevol. Net voor perfectionisten als ik, het is een moeilijke taak. Zelfcompassie is een lange-termijn Veranderingen op het onbewuste niveau. We kunnen leren om te loven onszelf voor goede dingen, na een dag hard werken, de nodige rust en ook hun eigen fouten negeren. Dit vraagt veel van de Zelf-observatie en Oefening! Maar niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk is. Dus ik heb Zelf-Compassie als mijn thema voor de komende paar maanden. Ik voelde me op mijn eerste contact met het onderwerp, hoe goed en hoe goed het voelt voor mij. Dit is de richting die ik moet onderzoeken. 🙂 Ik heb besteld 2 boeken, dat vind ik erg aantrekkelijk.

Zodra de klassiekers van Kristin Neff persoonlijk:

%image_alt%%image_alt%

En zelfs een duitse Interpretatie van Christopher Germer met Oefeningen: %image_alt%%image_alt%

Ik ben op zoek naar deze boeken te verslinden. Ik denk dat ze doen me prima. Mijn bevindingen ben ik het eens met, natuurlijk, blijven met je. 🙂

Al Het Beste!

Kristin Unterschrift-003

Geef een reactie