Recept: oven asperges met wilde kruiden pesto

Het Asperge seizoen is begonnen! Ik hou van asperges en ik heb ook genoten van de combinaties uit van de klassieke (asperges met aardappelen en Hollandaise Saus), zoals bijvoorbeeld asperges met oranje-pistache Salsa. Zo was er deze week een nieuw gerecht voor mij: zeer snel te bereiden, gemakkelijk en in weerwil van de olijfolie is vrij “eenvoudig” en past nog steeds perfect in de Clean Eating concept. Het recept voor de oven asperges met wilde kruiden pesto ik heb hier voor u:

Ofenspargel mit Wildkräuterpesto1

%image_alt% Oven asperges met wilde kruiden pesto stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept oven asperges met wilde kruiden pesto stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 2 15 minuten 15 minuten porties voorbereiding 2 15 minuten kooktijd 15 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 4 EETLEPELS olijfolie*
  • Zout* Peper
  • 50 g wilde kruiden
  • 2 EETLEPELS Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie*
  • 25 g pijnboompitten

Porties: Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 4 EETLEPELS olijfolie*
  • Zout* Peper
  • 50 g wilde kruiden
  • 2 EETLEPELS Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie*
  • 25 g pijnboompitten

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven-en onderkant warmte verwarm.
  • Ongeveer 2 tot 3 centimeter van de asperges uiteinden afgesneden en het onderste deel van de asperges en schil de asperges, daarna wassen.
  • EETLEPELS olijfolie in een ovenschotel of quiche schaaltje, voeg de asperges en de resterende olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
  • Voor de wilde kruiden pesto, de kruiden wassen, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes. De Parmezaanse kaas en de olijfolie. De pijnboompitten zonder het toevoegen van de Olie in een pan goudbruin bakken. Puree mengen.
  • De asperges uit de oven met Pesto en garneer.
  • xOfenspargel mit Wildkräuterpesto2

    Mijn post over wilde kruiden in een Groene Smoothie, die ik heb gepubliceerd in het laatste jaar kunnen hier gevonden worden. En een schone recept voor Hollandaise Saus – geschikt voor Asperges van het seizoen – kan worden gevonden in “Schoon Eten Basics” (op pagina 97). Als u don ‘ t hebben het boek nog niet, kunt u bijvoorbeeld direct van mij of bestellen via Amazon*.

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie