Veganistisch Blueberry-Chocolade-Koekjes zonder suiker

Twee weken Geen Snoep Uitdaging zijn al gedaan! Ik zeg heel eerlijk dat voor Mij de uitdaging is veel gemakkelijker dan ik dacht. Natuurlijk heb ik momenten van tijd tot tijd, waar ik zou willen zinken bijna mijn Hand in de volgende candy glas, maar de honger blijft. Ik merk op dat het eerder de Kracht van de gewoonte, die verleid me van tevoren zo vakkundig. Nu met de Uitdaging van de tijd anders….en het is niet zo dat ik niets “Zoet” te eten. 😉

Gisteren heb ik opgeroepen in mijn keuken, want ik had net de spontane drang van Cookies. Maar ik wilde niet de bak in beslag, maar met slechts een paar ingrediënten en een korte baktijd, heerlijk, schoon cookies voor te bereiden. Dit is die van mij!

Daarom presenteer ik u vandaag een lekker recept voor veganistische Bosbes en Chocolade Koekjes zonder suiker, eieren en bloem!

Ingrediënten voor 8 Blueberry-Chocolade-Koekjes:

 • 1 Kopje fijne-leaved havermout
 • 100 gram gemalen amandelen
 • 2 EETLEPELS kokosvet
 • 1 EETLEPEL Witte amandelpasta (bijv. Rapunzel)
 • 1 handvol verse bosbessen
 • 2 volle THEELEPELS rauwe cacao poeder (bijvoorbeeld, van Rainforest Foods)
 • 1 snufje gemalen vanille
 • 1 THEELEPEL agave siroop
 • 1/2 Kopje Water

Voorbereiding van de Blueberry-Chocolade-Koekjes:

 • Alle ingrediënten in een grote kom en gebruik je handen of een lepel meng goed zodat er een homogeen deeg is gevormd. Het deeg moet lichtjes kleverig, zodat je formulieren kunt hem goed. Met een beetje meer of minder water kan je helpen bij het deeg de consistentie is goed op de sprongen.
 • Vorm van het deeg een klein cookie vormen. Zorg ervoor dat in elke Cookie 1-2 verse bosbessen zijn opgenomen. De Cookies zal later worden sappiger.
 • Verwarm de oven voor op 150 graden convectie pre-verwarming en de Koekjes op bakpapier van ca. 10-15 minuten bakken. U moet vanaf de buitenzijde, slechts zeer licht goud-bruin, dan ben je perfect! Sappig aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant! Gedaan!
 • Ik denk niet dat dat Cookies-bakken dus snel en eenvoudig! En dan, zonder de gebruikelijke ingrediënten zoals suiker, eieren en bloem! Het was een Experiment, en dat is volledig geslaagd! Hoera! De afgewerkte Cookies smaak absoluut bosbessen heerlijke cacao en sappig, maar de krokante havermout kan worden geïdentificeerd in de Cookies.

  En een kleine tip voor de zoetekauw onder u: Het rauwe deeg moet geproefd worden zonder maagpijn….hij is bijna NOG BETER! Kom op, probeer het maar!

  De Cookies zijn ideaal voor een hapje of koffie/ thee. Daarnaast kunt u vinden op ETEN TREIN LIEFDE, maar ook koekjes van Kerstmis, natuurlijk, Schoon het Eten. 🙂

  Geef een reactie