Momenteel zijn er twee dingen die ik leuk vind in mijn keuken: verse asperges en wilde kruiden. Asperges, deze tijd van het jaar is eigenlijk Standaard, maar meestal is het klassieke Schnitzel of ham bellen. Beide zijn taboe voor mij! Daarom zal ik van me denken gewoon asperges altijd wel iets nieuws en bij toeval ontdekte ik op de wekelijkse markt op de laatste zaterdag een prachtige Federale wilde kruiden: borage, Kervel, lavas en co.! Wilde kruiden zijn over het algemeen zeer pittig en kan het verbeteren van vele gerechten super in uw smaak. Zo ook in het geval van asperges!
Vandaag de dag zijn er dus gegrilde groene asperges in een wilde kruidenmarinade en verse Tagliatelle met citroen olie.
Ingrediënten voor 2 porties van Gegrilde asperges met wilde kruiden Marinade:
- 500 g Groene asperges
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 Bos Van Wilde Kruiden
- verse Tagliatelle
- 1/2 citroen
- 1 THEELEPEL Dijon mosterd
- 1 EETLEPEL honing
- Olijfolie
- Zout en peper
Voorbereiding:
Deze bijzondere asperge gerecht is super snel te bereiden en erg lekker! Voor een, ik hou van de gegrilde textuur van de groene asperges en andere wilde kruiden Marinade smaakt heerlijk met de lichte zuurheid van de citroen, heerlijk! Voor vegetariërs, het Moet net als asperges, voedsel, een….maar ook voor alle andere liefhebbers van asperges!