Sneeuw en plezier in de Alpen: Hoe het werkt met het leren skiën de Beste!

“Wij vieren de Winter, de bergen en de sneeuw. De hele dag op de ski ‘ s en in de avond, yippie-ja….” Waar zou ik zijn op dit moment? Zeer duidelijk! Terug in het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang! Terug in de sneeuw! Onze 6-daagse ski-vakantie in de Alpen was het niet zo ongelooflijk groot, dat wilde ik voor de eerste Keer op vakantie terug naar huis. We hadden heel veel sneeuw, we hadden veel plezier en ik heb geleerd in de kortste hoeveelheid tijd om te skiën. Ik denk dat je weet waarom ik zo enthousiast ben.

Skifahren lernen in Saalbach Hinterglemm

In één dag leren skiën? Ja, het is!

In de aanloop naar onze ski-vakantie ik heb lang overwogen of ik moet hier een ski-cursus, door mijn vriend, leren skiën, of trakteer ik mezelf op een prive-leraar. Ik heb gekozen voor de laatste variant. Een dag met een ski-instructeur – intensieve – en laten we dan zien hoe het gaat. Het was precies de juiste beslissing!

Nadat we aangekomen afgelopen woensdag in de heerlijke zon in het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang, we georganiseerd hebben in de SNEEUW ACADEMY is een prive-leraar voor mij, de me moet leren de volgende dag, de grondbeginselen van het skiën. Mijn doel was duidelijk: ik wilde op de andere dag is zo fit, ik kon lekker met mijn vriend samen op de gemakkelijke pistes in het ski circus. Incentive genoeg! Als mijn eerste dag skiën was aangebroken, was ik natuurlijk waanzinnig enthousiast…wat zal het zijn? Wat kan ik verwachten? Hoe ben ik aan het doen? De Ski ‘ s passen, laarzen, helm, etc.? De typische vragen van een totaal skiën beginners.

Mijn ski-instructeur Franz was super leuk en heeft me door zijn rustige manier gelijk aan mijn nervositeit. En ook zijn ongecompliceerde lesmethode heeft mij zegt absoluut! In plaats van het beoefenen van alle van de andere op de beginner heuvel in de vallei, we reden onmiddellijk naar de Lift op de Reiterkogel en de top heb geoefend op een zeer ondiepe Lange Slalom Piste. Met de ski ‘ s gaan, glijden, draaien, sneeuw ploegen, heel langzaam vooruit en snijden in de eenvoudigste variant. Tot de lunch, ik heb deze eenvoudige hellingen al verschillende keren veilig naar beneden en was in staat om te remmen weer. Ik was trots op te zijn als Oscar, maar mijn voeten deden pijn, zoals Hulle!

Skicircus-Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Kristin-mit-Skilehrer-Franz

Kristin-auf-Skiern-2

Relaxen-im-Skiurlaub

Pas na de welverdiende lunch pauze, realiseerde ik me dat ik had de laarzen veel te strak. Ik heb letterlijk van de benen en in de komende paar dagen, bedankte me voor mijn schenen met grote blauwe plekken. Maar ik ben taai als ik een doel voor ogen. Nadat ik had de laarzen dan, het ging veel beter! De pijn was weg en ging naar beneden in de vallei via een Lift. In de vallei, Franz had een korte, prachtige blauwe training track voor mij in het oog. Ze was de baan in de loop van de volgende paar dagen zijn mijn Favoriet, want het was “Mijn eerste Liefde”. De top van de steile, tussen ondiep en aan het einde van een zeer steile uitloop, gelegen tussen de met sneeuw bedekte dennenbomen. Hier kon ik de praktijk alles wat ik geleerd had van Franz. De schommels, de sneeuwploeg, het gewicht overbrengen op de ski ’s randen, de parallel van de Ski’ s, lage snelheid, hogere snelheid, en zelfs de side-to-side “Slip”, als er sprake is van een piste secties voor mij bleek te steil. Ik ben mijn favoriete hellingen met de beveiliging van de 20 Keer af te sluiten en was aan het einde van de dag – om ongeveer vier uur in de middag – absoluut blij en tegelijkertijd klaar! Franz gaf me met de woorden: “Als je morgen, zo gaat zoals nu, dan is de packste!” En Franz had gelijk: ik pakte hem!

De praktijk maakt het spoor van de Prinses!

Op de tweede dag van het skiën, mijn vriend en ik hebben gewaagd, alleen op de blauwe pistes. Allereerst begonnen we met het bijhouden van mijn Favoriete en beoefend als op de vorige dag, dus ik heb meer veiligheid. Alle begin is moeilijk en ik viel een paar keer getwijfeld aan mezelf, stond weer op, laten een paar tranen rollen naar beneden, verheugde, verheugde zich, viel en stond weer op. Iets soortgelijks overkwam me op de andere blauwe Piste in het skigebied. Er waren momenten dat ik moest vechten heel hard met me! Ik vervloekte, ik had tranen in mijn ogen, ik was boos op mezelf,….maar in het einde, ik maakte één ding duidelijk: ik kwam hier voor mijn angst, waarmee we volwassene die, helaas, is van alle nieuwe dingen kennis te maken. En mijn belangrijkste gedachte was: “Voel de angst en doe het toch! Je zal overwinnen! Het is niets zal gebeuren aan u!” Met dat in gedachten, ik beheerste op deze tweede dag, een aantal van de kritische momenten, en bracht mij op de benen tot hij werkte in het einde.

Op hetzelfde moment, ik had net zoveel succes ervaringen op deze tweede dag van het skiën. Ik verhuisde naar beneden loopt, wat ik als eerder van de dal – als de veel te steile had gevoeld. Ik reed zelfs een klein stukje van een rode (middelzware) track. En ik voelde me altijd veiliger met mijn Ski-Uitrusting. Ook op de avond van de tweede dag, ik was met de hond moe en gelukkig tegelijk! Voor de volgende dag is een rustdag – dank God – en mijn gespannen benen waren ontzettend dankbaar voor deze break! Ook de vierde dag in de sneeuw was onvrijwillige als gevolg van de extreem zware sneeuw en Wind tot een dag van rust, maar dit was gewoon goed! Na 2 dagen voor een aangename pauze, begonnen we op de laatste maandag van de perfecte dag om te skiën! Het hele lichaam is hersteld. Het weer was fantastisch. De sneeuw was perfect. Ik was blij als een klein kind om te skiën! En het is precies in deze mentale toestand, mijn derde dag van het skiën op de beste van de beste! Ik had verwerkt de kennis in mijn onderbewuste en in feite, veel van de bewegingen automatisch. Het beeld viel mij erg gemakkelijk en ik begon te genieten van het skiën. Deed de Rest van het fantastische weer: De zon scheen uit een blauwe lucht naar beneden, het was aangenaam warm op mijn gezicht en de sneeuw schitterde prachtig van alle kanten. Een Paradijs in het wit!! Twee, drie Keer viel ik in de sneeuw, maar al wanneer ik opsta kon ik glimlach weer en reed meer….Als er in plaats van de “Runner’ s High” is ook een “Skiër Hoog”, dan heb ik meegemaakt die dag!

Leren van de kinderen!

Naast het skiën heb ik geleerd in de Alpen en mentaal een beetje over mij! Van de kinderen! U bent de grootste rol modellen voor een leerproces dat we als volwassenen. Je zal het leren met pure vreugde van het leven! Zonder angst omlaag te bewegen in om te ploegen sneeuw, de steilste hellingen. Heel ontspannen, heel enthousiast, met een glimlach op hun kleine gezichten en met de onmiskenbare piepen van genot! Ja, je viel weer naar beneden en weer, net als ik! En misschien zijn ze bij zichzelf van tijd tot tijd, MAAR u stond op, telkens weer, alsof er niets gebeurd is en laat uw plezier domineren! Ik had dit beeld keer op keer, wanneer in mijn hoofd de angst om een breed bedreigd, en ik denk dat, voor mij was dit precies het recept voor succes, door wat ik heb geleerd in zo ‘ n korte periode van tijd met veel plezier skiën. Doen als de kids!!! 🙂

Sonne-pur Kristin-auf-Skiern

Zwei-Skibrillen

Nogmaals vakantie in de sneeuw? Zeker!

Voor onze vakantie heb ik al voorspeld dat de wintersport zou absoluut iets voor mij. De gevarieerde bewegingen, de uitdaging, de frisse lucht, het ongelooflijke uitzicht,… En Ja, ze waren allemaal goed! Ik werd helemaal gek van het skiën! Niet voor niets heb ik nu na de vakantie mijn Ski-Uitrusting met uw eigen ski ‘ s. Ik ga het opnieuw doen! En, hopelijk, binnenkort!

Skiën is een geweldige workout voor het hele lichaam! Na 2 dagen Non-Stop skiën, ik voelde elke spier. Skiën opgeleid vooral intensief met de benen (bovenbenen, billen spieren), maar ook de Core-spieren, de schouders en de bovenarmen. Zelfs voor mij als een zeer goed opgeleid Persoon de intense skiën was zeer uitdagend! Maar dat is geen wonder: als ik thuis ben 5 tot 6 uur per dag fitness training?! 😉

Nogmaals, een skivakantie in Saalbach-Hinterglemm / Leogang? Ja, absoluut!

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is een fantastische plek om te verblijven voor onze eerste winter vakantie. Met meer dan 200 km aan pistes, het Skicircus behoort tot de grootste skigebieden in de Alpen. Vooral geweldig vond ik de vele blauwe pistes, de beginner en deed het voor mij als een Ski-dat is zeer gemakkelijk om te leren hoe om te skiën en te ervaren dagelijks de voortgang. Voor mijn vriend als ervaren skiërs, de dichtheid van het netwerk van paden was bijzonder spannend! Want als u dat wilt, kunt u in het Skicircus een keer volledig rond het dal van Ski ‘ s bewegen – er zijn veel hellingen en liften!

Ook de après-ski Ski skiën, natuurlijk – en dat is in Saalbach-Hinterglemm zijn super! Als u dat wilt en kan goed vieren! Als het u niet bevalt, gaat op de ski hotel zullen niet worden verstoord. Ondanks de vermoeide benen in de avond, we hebben ook kost het een paar keer is de après-ski-Ski life! 😉 De Goaßstall is zeker onze aanbeveling!

Apres-Ski-im-GoaßstallSkicircus-Saalbach-Hinterglemm Apres-Ski-Kristin Voor mij, onze 6-daagse ski-vakantie in de Alpen is het bewijs dat de vakantie van de winter is fantastisch! Het was een reis met de uiterst intense momenten! Ik heb niet zoveel meegemaakt Nieuw, ik wist voordat: de majestueuze bergen, de meter hoge sneeuw, het skiën, de warme zon op in hartje Winter, het frisse, heldere lucht, goede stemming en sfeer in de hutten, Maar er waren ook nogal een rustige, ontspannende momenten, van die zal ik u in een andere Post…YIN en YANG in de sneeuw, om zo te spreken.

Het was zeker een vakantie die ik lang zal bewaren in het geheugen….of gewoon opnieuw?? De meeste net als ik het zou worden! 🙂

Geef een reactie