Schoon het Eten van de Basis: week planning, opslag en voorbereiding

Weer en weer ben ik een vraag gesteld: “Hoe in de wereld kun je beheren om de voeding van jezelf naast je Werk zo goed?” Eerste dingen eerst: Ja, ook voor mij er is iets Ongezonds. Ik eet ijs en cake en Pizza bestellen. Dit is in mijn ogen ook helemaal niet slecht, maar een stuk van de kwaliteit van het leven. Duidelijk, ik heb ook mijn zelfgemaakte ijs, Sorbet -, suiker-vrije cake en zelfgemaakte Pizza ‘ s met een bloemkool als – in plaats van tarwemeel deeg heel veel. Maar ook gewoon een zachte serveer het ijs op de rivier de Elbe, een stuk van de verjaardagstaart met het gezin, of een Pizza moet worden op een gezellige zondag avond. Het is belangrijk om de juiste Balans. En dat betekent niet alleen in mijn ogen voor een verbod op het eten, net zo weinig als het betekent om te eten alleen Fast Food. Hoe beheer ik mijn Evenwicht en voeden me goed in de vaak stressvolle leven van alledag gezond, zou ik graag vandaag met jullie delen. Ook, wat zijn de “Basics” in mijn winkelwagen, wat voor eten heb ik altijd in voorraad hebben en hoe kan ik mij voorbereiden op mijn eten.

Frisches Gemüse Projekt Zuckerfrei

Week planning

Elke zaterdag heb ik een week plan met alle gerechten die ik wil om te koken in de komende week. Dit is mijn boodschappenlijstje, ik zal ook op zaterdag de boodschappen voor de week. In het beste geval alleen maar de dingen in de winkelwagen die ook op mijn lijst, maar meestal ben ik te ontdekken, natuurlijk, maar toch heerlijke dingen die niet op het boodschappenlijstje. Dus, deze “lekkere dingen”, maar niet zo uit de hand is, moet je niet gaan winkelen op een lege maag, omdat dan veel meer voedsel vaak eindigen in de winkelwagen, als dat nodig is, en ook vaak ungesündere. Mijn Plan hangt op de koelkast en ziet er bijvoorbeeld zo:

Wochenplan

De recepten die ik gekookt deze week, die u hier kunt vinden:

  • Frambozen-yoghurt met spruiten (uit: “de Schone Eten – koken met Superfoods”, blz. 60)*
  • Gebakken Aardappel Salade
  • Gevulde dadels in een courgette vacht (uit: “de Schone Eten – koken met Superfoods”, blz. 66)*
  • Smoothie Kom
  • Een Pot Pasta
  • Quinoa Tabouleh
  • Exotische Overnight Oats (uit: “de Clean Eating – Natuurlijke koken”, blz. 58)*
  • Canapés met hennep zaden (uit: “de Schone Eten – koken met Superfoods”, blz. 74)*
  • Overnachting Havermout Appel Kaneel
  • Thaise Groene Curry
  • Risotto ballen met spinazie en Feta (uit: “de Clean Eating – Natuurlijke koken”, blz. 83)*
  • Overnight Oats “Bircher stijl” (uit: “de Clean Eating – Natuurlijke koken”, blz. 40)*
  • Kleurrijke Groente-Roerbak
  • Appel-kaneel Pannenkoeken (bron: “Clean Eating – Natuurlijke koken”, blz. 62)*

Apfel-Zimt-Pancakes

Voor meer recepten kun je vinden in mijn boeken “Schoon Eten Basics”* “Clean Eating – Natuurlijk* en” Schoon Eten – koken “koken met Superfoods”*.

WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2© Gräfe en Unzer

Naast mijn wekelijkse schema, mijn info graphics afhankelijke manier voor Groene Smoothies in mijn koelkast, u kunt u nu ook eenvoudig te downloaden als een PDF-bestand en print het uit.

Grüne Smoothies Infografik Projekt Gesund lebenVoor mij is de wekelijkse planning heeft een aantal voordelen: In het ideale geval, ik gaan winkelen, slechts eenmaal per week, die kan bespaart tijd en geld. Eerder heb ik vaak gekocht dingen van dag tot dag en dat kostte me meer tijd en geld, omdat ik op zoek naar meer voedsel. Door nauwkeurige planning, minder eten slecht zal zijn, en ik koop gericht, dat bespaart ook geld. Gerechten met ingrediënten die slecht zijn sneller, ik kook, dan aan het begin van de week, salade en fruit koop ik van tijd tot tijd.

Herbstgemüse bunt

Voorraad

De Basics die ik altijd probeer altijd op voorraad:

Groenten En Fruit:

  • een scala van seizoensgebonden soorten groenten zijn altijd afhankelijk van de rechtbanken, zou ik het leuk om te koken
  • Gedroogd fruit (bijv. data, abrikozen…)

Kruiden & Specerijen:

  • Zout
  • Peper
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Tijm
  • Chili vlokken
  • Komijn
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Curry

Azijn & Olie (koud geperst):

  • Olijfolie
  • Walnoot olie
  • Pompoenpitten-olie
  • Lijnzaad olie
  • Avocado-olie
  • Sesam olie
  • Balsamico-azijn (suiker-gratis, er zijn in de biologische supermarkt)
  • Apple cider azijn

Granen:

  • Volkoren Pasta (Spelt)
  • Volkoren Rijst (Bruine Rijst)
  • Volkoren Meel (Spelt, Kamut)
  • Havermout (Volkoren)
  • Speltvlokken (Volkoren)
  • Quinoa
  • Millet
  • Amarant
  • Groene kern
  • Kamut
  • Lenzen (zoals de Beluga linzen)

Noten, Zaden En Superfoods:

  • Walnoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Cashewnoten
  • Zonnebloempitten
  • Pijnboompitten
  • Chia Zaden*
  • Lijnzaad
  • Goji Bessen*
  • Geraspte kokos

Voorbereiding

In de verenigde staten, maaltijd bereiden”, zodat de bereiding van voedsel, een grote Trend is “. Daar is het eten gekookt voor de hele week en zie hoe het eruit ziet zie je bijvoorbeeld in het geval van Pinterest. Voor een hele week, ik denk dat vorzukochen, echter overdreven. Ik denk dat het is zo dat ik vorkoche mij in de avond voor de volgende dag. Als ik in de avond dan toch voor mij en mijn man kookt, ik kook gewoon een beetje meer, en nemen het voedsel dan de volgende dag aan het werk. Ik gebruik de klassieke Tupperware (voor de salades, dit kan bijvoorbeeld*) of in de boxen van Lock & Lock*. Hoe om te eten op de ga gezond, dat kan worden gelezen, ook in mijn Interview met Sabrina alias Harrcore. Ook de voorbereiding van mijn voedsel heeft twee belangrijke voordelen: Het is gezond, ik weet wat er in zit, want ik kookte het zelf, en het is goedkoper dan voortdurend eten (wat ik niet vaak genoeg…).

Overnight Oats Clean Eating

Voor het Ontbijt heb ik vaak ‘ s Nachts Haver, dus ik moet in de ochtend, mijn Ontbijt uit de koelkast. Ideeën voor gezonde Snacks te krijgen zijn, heb ik u al mijn recepten kunt u hier vinden. Met al deze voorbereidingen, is het niet moeilijk om zich te voeden, zelfs in stressvolle tijden gezond. Voor gedetailleerde informatie over de maaltijd planning en voorbereiding, vindt u in mijn boek*. Ook in de wereld is een waardevolle bijdrage aan het onderwerp van dieetadvisering in het stressvolle leven van alledag onlangs verscheen.

En nu is het jouw beurt: hoe organiseer en voor te bereiden van uw maaltijden? Je hebt nog tips over hoe je kunt ook eten in de stress van het dagelijks leven zo gezond mogelijk?

Geef een reactie