Het is lente en het wonder van spruiten volle, delicate Groene natuur overal! Je hoeft niet het verlangen naar een ervaring van het rechtstreeks op uw vensterbank of in de keuken? Dan moet je, juist nu, met de Kiemen of in het duits “Spruiten” om te beginnen. In de verenigde staten Spruiten zijn “” reeds voor een lange tijd iedereen over praat en ik ben absoluut voor het in Duitsland ook, de Schone Eten Trend voor 2015! Gezonder en schoner simpel is het! Ik ben met de kleine kunstwerken voor meer dan 2 jaar op regelmatige basis in mijn kiem bril en hou ze op mijn dining plan. Vandaag wil ik wek uw enthousiasme voor!
7 redenen voor het Kiemen
Toen we ‘ re in business! Hoe zijn de Spruiten?
Allereerst krijg je de gewenste zaden van de biologische markt, de plant kwekerij of online, zoals van Kiepenkerl. Dan heeft u koopt of bouwt een Bud glas. Mijn huidige aanbeveling voor deze bril, die een praktische lekbakje. Maar er zijn ook grotere, zeer stijlvolle kiem-glazen van Bodum, die ik net ontdekt. Als een effectief Alternatief, het is ook een oude Canning pot met een geperforeerde metalen deksel.
Wanneer Kiemen u volgt in beginsel volgens de volgende procedure:
- Geef haar ongeveer 2 EETLEPELS van de zaden in uw Bud glas en doorweekt ongeveer 12 uur in lauw water (best ‘ s nachts).
- De volgende Ochtend wordt u laat het water weglopen en spoel de geweekte spruiten, dus ze zijn nog steeds vochtig (geen stilstaand water in het glas)
- Dan is uw Bud glas op een lichte plaats zonder direct zonlicht.
- 1-2 Keer per dag, je zal spoel de taugé weer met lauw water, en zet het terug op zijn plaats. Dit wordt herhaald voor de volgende 3 tot 7 dagen, afhankelijk van de Sprossenart.
- Op de laatste dag van uw spruiten voor een paar uur direct zonlicht op het raam (niet buiten), zodat de kleine bladeren te vormen Chlorofyl en prachtig groen.
- Daarna kunt u de oogst van uw spruiten. Hoera! Om dit te doen, neem je de spruiten uit de pot, zet ze in een fijne zeef, spoel de losse zaden uit de schaal met water en dep het droog een beetje. Gedaan!
Na de oogst van uw heerlijke spruiten kunt u eet, hetzij direct of 1-2 dagen in de koelkast in een Tupperbox store. In Parallel, je trekt al nieuwe spruiten in uw kiem glas….Als je net als ik, dan zal je experimenteren met de kleine wonderen in glas liefde! Elke Sprossenart groeit en smaakt een beetje anders. Het is super spannend om te ontdekken dit onstuitbare variatie en Versheid!
Dus laten we gaan! De Kiemen maakt met mij de Schone Eten Trend voor 2015! Het kleine wonder het absoluut verdient om op te groeien in elke vensterbank en het verrijken van uw dining plan!