Schoon Eten Trend voor 2015: Kiemen of spruiten trek

Het is lente en het wonder van spruiten volle, delicate Groene natuur overal! Je hoeft niet het verlangen naar een ervaring van het rechtstreeks op uw vensterbank of in de keuken? Dan moet je, juist nu, met de Kiemen of in het duits “Spruiten” om te beginnen. In de verenigde staten Spruiten zijn “” reeds voor een lange tijd iedereen over praat en ik ben absoluut voor het in Duitsland ook, de Schone Eten Trend voor 2015! Gezonder en schoner simpel is het! Ik ben met de kleine kunstwerken voor meer dan 2 jaar op regelmatige basis in mijn kiem bril en hou ze op mijn dining plan. Vandaag wil ik wek uw enthousiasme voor!

Clean Eating Trend 2015 Sprouting

7 redenen voor het Kiemen

  • Kiemen vanuit mijn oogpunt, Schoon het Eten, hoog 2, omdat er meer natuurlijk. Zelf voedsel niet alleen gecultiveerde smaak zijn intens, maar vooral gezonder dan alle aangekochte groenten, fruit, enz.! Natuurlijk, home-grown spruiten zijn slechts een aanvulling op uw clans het dining plan. Echter, ik wil niet te missen deze en ik denk dat je zal vergelijkbaar zijn, wanneer je gevangen zit in het plezier!
  • Spruiten zijn de perfecte eiwit van plantaardige oorsprong leverancier! In het bijzonder, voor sporters! Volgens studies zijn opgenomen in de spruiten, meer plantaardige eiwitten, als in rauwe groenten en fruit. Het eiwitgehalte van de alfalfa, bijvoorbeeld, een goede 20 procent, wat zeer opmerkelijk!
  • Home-grown spruiten zijn pure vitamine power! Niet alleen de hoeveelheid vitaminen is extreem hoog, maar ook de vitamine variatie! Spruiten in het bijzonder bevatten veel Vitamine A, C, D, E en K, evenals vitamines van de groep B. ze hebben Ook Magnesium, kalium, foliumzuur, ijzer, Jodium en zink. De perfecte cocktail van vitamines krijgen we, als we integreren, indien mogelijk, de verschillende sporten van de soort in onze dining plan – dus de diversiteit van het leven!
  • Met spruiten het is absoluut niet saai! Het aanbod is vrijwel onbeperkt. Uit elk Zaadje bijna een kiem kan worden getrokken. Ik adviseer u voor uw eerste Kiemen van experimenten op deze zaadjes die snel ontkiemen en hun spruiten zijn uiteraard niet giftig. De bekendste favorieten zijn Tuinkers, Alfalfa, broccoli, mung bonen, mosterd, amarant, pompoen-en zonnebloempitten.
  • Spruiten iedereen kan trekken van je! Ongeacht of u al groene vingers hebt of niet! De zorg kosten met ca. 1-2 minuten per dag is absoluut beheersbaar en je kunt het niet ver mis. Mijn spruiten zijn erin geslaagd zo ver, elke Keer prima!
  • Kiemen is ideaal voor de kleine portemonnee. U hoeft alleen maar de juiste zaden, zaad-glas, water, lucht en licht! Bovendien, een paar dagen geduld! Dat was het! Het zaad wordt vervoerd ofwel in goed gesorteerde supermarkten en boeren) markt, of direct in de kinderkamer voor een paar euro per zak.
  • En het Beste ding over de kleine wonderen uw smaak! Ze zijn gewoon super lekker en Verfijnen elk gerecht. Als Topping voor uw gemengde salade, uw groente-roerbak of gegrild. Maar het is ook heel eenvoudig met een beetje korrelig verse kaas op een vers sneetje volkoren brood, je bent een gedicht! Voor mij loopt het water in de mond! U?
  • Sprouting-Salad

    Toen we ‘ re in business! Hoe zijn de Spruiten?

    Allereerst krijg je de gewenste zaden van de biologische markt, de plant kwekerij of online, zoals van Kiepenkerl. Dan heeft u koopt of bouwt een Bud glas. Mijn huidige aanbeveling voor deze bril, die een praktische lekbakje. Maar er zijn ook grotere, zeer stijlvolle kiem-glazen van Bodum, die ik net ontdekt. Als een effectief Alternatief, het is ook een oude Canning pot met een geperforeerde metalen deksel.

    Wanneer Kiemen u volgt in beginsel volgens de volgende procedure:

    • Geef haar ongeveer 2 EETLEPELS van de zaden in uw Bud glas en doorweekt ongeveer 12 uur in lauw water (best ‘ s nachts).
    • De volgende Ochtend wordt u laat het water weglopen en spoel de geweekte spruiten, dus ze zijn nog steeds vochtig (geen stilstaand water in het glas)
    • Dan is uw Bud glas op een lichte plaats zonder direct zonlicht.
    • 1-2 Keer per dag, je zal spoel de taugé weer met lauw water, en zet het terug op zijn plaats. Dit wordt herhaald voor de volgende 3 tot 7 dagen, afhankelijk van de Sprossenart.
    • Op de laatste dag van uw spruiten voor een paar uur direct zonlicht op het raam (niet buiten), zodat de kleine bladeren te vormen Chlorofyl en prachtig groen.
    • Daarna kunt u de oogst van uw spruiten. Hoera! Om dit te doen, neem je de spruiten uit de pot, zet ze in een fijne zeef, spoel de losse zaden uit de schaal met water en dep het droog een beetje. Gedaan!

    Sprossen-im-Glas

    Na de oogst van uw heerlijke spruiten kunt u eet, hetzij direct of 1-2 dagen in de koelkast in een Tupperbox store. In Parallel, je trekt al nieuwe spruiten in uw kiem glas….Als je net als ik, dan zal je experimenteren met de kleine wonderen in glas liefde! Elke Sprossenart groeit en smaakt een beetje anders. Het is super spannend om te ontdekken dit onstuitbare variatie en Versheid!

    Dus laten we gaan! De Kiemen maakt met mij de Schone Eten Trend voor 2015! Het kleine wonder het absoluut verdient om op te groeien in elke vensterbank en het verrijken van uw dining plan!

    Geef een reactie