Geen fouten te maken!

Een mooi geloof, hebben velen van ons is dat wij geloven dat “fouten zijn Slecht”.

We leren van jongs af dat we het niet kunnen fouten te maken. Natuurlijk is het niet zo duidelijk en er is ook de verzoenende verklaring: “we leren Van onze fouten”. Maar eigenlijk willen we niet leren van je fouten. We willen geen fouten maken, want veel mensen geloven dat, onbewust, dat anderen denken dat minder van ons en van onze fouten als een teken van zwakte te zien. Te maken uit angst voor de fout, we doen veel dingen half of liever niet. En als we fouten maken, dan de meeste instinctief worstelen met het verlangen om te willen om deze fouten te verdoezelen, want “als je een fout maakt, dan zal je verschijnen dom en belachelijk”.

Natuurlijk, dit alles is niet bewust in onze gedachten. Het vindt plaats in ons onderbewustzijn. Dit is een decennia-lang leren programma, dat wordt teruggevonden in onze hersenen.

Ik weet dat dit Probleem heel goed. In het dagelijks leven, ik heb vaak dat ik dat doen, ik bedek de fout, ik wil proberen. Altijd daar waar ik wil in iets bijzonder goed en vakkundig, is dit met mij gebeurt. Ik lig bijna instinctief wanneer het dat men ontdekt dat mijn kleine fout. Dan vraag ik me het volgende Moment: “Waarom ben ik lig nu? Inderdaad, ik heb niets te verbergen”….maar het is, natuurlijk, little white lies zijn dus veel makkelijker dan te zeggen: “sorry, dat was mijn fout. Ik heb het gedaan verkeerde!” Soms probeer ik, mijn fouten weg te redeneren, hoewel ik precies weet wat ik verkeerd had gedaan.

Hoe op te ruimen, zodat met deze overtuiging ten slotte, als het pijn doet zo veel voor ons leven?Lazarus en Fay, twee psychologische experts raden in uw boek, “kan ik het volgende doen, als ik wil” tegen-gedachten:

1. Als andere mensen ontdekken dat je fouten maken, dan zijn ze opgelucht en vind je sympathiek.2. “Fouten” leren is niet alleen een domme zeggen, maar onthult de waarheid. Als je jezelf geen fouten, ontken je de kans voor persoonlijke ontwikkeling.3. Als u probeert voortdurend, zonder fout (wat is nauwelijks mogelijk), je bent constant op de hoede en hebben excuses en cover-up tactiek voor de mogelijke fouten van Europa.

Deze gedachten zijn allemaal goed en wel, maar wat kan ik nu doen om te ontsnappen aan deze misvatting echt. Ook Lazarus, en Fay hebben een paar ideeën voor ons:

1. De aandacht voor tijd bewust wordt van een fout die je hebt gemaakt en observeren van uw gevoel. Het voelt echt zo slecht? Hoe zijn de anderen reageren op uw fout? Kun je tekenen misschien zelfs iets positiefs uit je fouten?2. Vertel vrienden, etc. van uw grootste fouten! Geniet van je goed en kijk, op zijn beurt, uw Binnenste! Wat moet je dan vertellen, je vrienden in ruil? Misschien kun je nog lachen over uw grootste fout?!3. Bewust kunnen worden van een kleine fout. Dus u kunt uw reactie op het veel beter.4. Een kleine opmerking gids opmerking voor een periode van tijd, als je jezelf in te dekken van een vergissing, of uit angst voor een ongeluk, niet handelen. Zodat je je bewust bent van je fouten, en u kunt uw gedrag beter. Aan het einde van een week kijk je op de fouten en reacties.

In het eerste Moment, deze voorstellen bleek mij iets vreemd. Maar hoe meer ik denk dat het bewust over het, hoe meer ik wil een keer proberen.Ik kan me goed voorstellen om ergens snel op de hoogte van een kleine fout of om het verhaal te vertellen van een van mijn fouten, en te kijken naar de reactie van mijn medemensen. Maar ik wil natuurlijk zien hoe het gaat. Is het echt zo onaangenaam is? Ik ben van plan om het te zien!

Je weet dat dit geloof ook? Hoe ga je om met fouten?

Geef een reactie