Schoon Eten recept voor de Winter: rode biet Gnocchi met geroosterde spruitjes

Een belangrijk aspect van Schoon Eten is, zijn maaltijden, seizoensgebonden gerechten. Voor mij betekent dat, dat ik meer groenten en fruit te koken, op slechts seizoen. En vooral in de herfst en de winter, keuken, zijn er een aantal prachtige soorten: Vooral de wortel groenten, Appel, peer, pompoen, spruitjes en co. nu het hoogseizoen! Dit resulteert in een aantal heerlijke gerechten die u kunt verzinnen. Afgelopen weekend wilde ik zorg ervoor dat de Gnocchi iets anders dan de aardappelen zelf, en deze nieuwe creatie is absoluut geweldig! Recept?! 😉

Vandaag de dag, er is rode biet Gnocchi met geroosterde spruitjes en pijnboompitten – Winter-Schoon-Eten!

Clean-Eating-im-Winter

Ingrediënten voor 2 porties van rode biet Gnocchi met spruitjes:

  • 1 grote rode biet (niet voorgekookt)
  • 1 kleine zoete aardappel
  • ca. 200 gram volkoren speltmeel
  • 1 EETLEPEL olijfolie
  • 1/2 vermogen steeg kool (ongeveer 500 gram)
  • geraspte nootmuskaat
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  • De zoete aardappelen en de bieten, schil en snijd in kleine blokjes. In een steamer of in een kookpot met heet water zachtjes koken (ongeveer 20 minuten). Beste je tussen de controles met een mes, hoe zacht zowel groenten.
  • In de tussentijd, de spruitjes, wassen, verwijder de steel en elk van de roosjes en snijd ze in plakjes. Wanneer de roosjes uit elkaar vallen in het proces, iets dat is niet slecht.
  • De gekookte rode biet en zoete aardappel met 1 EETLEPEL olijfolie, 1 THEELEPEL zout en een snufje peper in een blender en mix tot een homogene pasta is verkregen. Nu de volkoren spelt meel, roer met een mixer onder de rode biet, zoete aardappel puree en laat de rest voor 10 minuten. De pulp wordt nu harder en minder kleverig aan een Gnocchi-deeg.
  • Een grote keuken wat bloem vers van de Raad van bestuur getrouw en vormen de Gnocchi klaar deeg op het Bord gelijkmatig dik uitrollen. De handen en het deeg goed met bloem. Van de broodjes hapklare stukjes en snijd tussen de hand en de rode biet Gnocchi oppervlakken van de formulieren. Hoe groot of klein je wilt heb je om te beslissen je zelf. De voorgevormde Gnocchi op een aparte, weer met een met meel bestoven plaat, en een beetje plat met een vork, de typische Gnocchi patroon indrukken. Ik heb niet verwerkt het gehele deeg, maar over 30 Gnocchi (dus 15 per Portie) gevormd.
  • Vervolgens wordt de Olie in twee grote pannen, de warmte en de eerste van alle spruiten in ongeveer 15 minuten gebakken op een gemiddeld niveau, en op het einde op het hoogste niveau. De spruiten aan de buitenkant enigszins bruin is. Dus ik vind hem lekker! De spruitjes met geraspte nootmuskaat, zout en peper. De Gnocchi zijn niet-zo-lange bak spruitjes (ongeveer 10 minuten). Dus met een kleine vertraging om de spruitjes ook bakken. De Gnocchi moet de buitenkant krokant is en de binnenkant nog zacht. Als u wilt, kunt u braden aan het einde van de pijnboompitten voor ongeveer 2-3 minuten in een van de twee pannen.
  • Op het einde alles op de borden. Gedaan!
  • Rote-Beete-und-Rosenkohl-im-Winter

    Rote-Beete-Gnocchi-mit-Rosenkohl

    Deze Clean Eating gerecht is niet alleen super lekker en zelfs veganistisch, maar ook vol voedingsstoffen. De spruitjes bijvoorbeeld, het bevat veel Vitamine C, welke perfect past bij het koude Seizoen. Daarnaast hebben de onderzoekers gevonden dat het een ontgiftende werking op ons lichaam en het risico op kanker verlaagt. Hetzelfde geldt voor de rode biet. De Kleurstof die zorgt voor de prachtige, diepe rode kleur (Betacyanin) is ook in de preventie van kanker, nuttig (bron).

    Heerlijk eten plus de gezondheidszorg! Beter, of? Ik hou van de rode biet Gnocchi in combinatie met spruitjes en kook dit schoon rechter met zekerheid keer dit seizoen. Een tip voor de huidige Clean Cooking Challenge!

    Goede Eetlust!

    Geef een reactie