Pure ontspanning! Mijn eerste Ayurvedische behandeling in Duitsland

Ik heb een ongelooflijke vakantie week achter mij! Mijn eerste reis alleen en geheel in tegenstelling tot elke vakantie die ik ooit heb gemaakt. Mijn 5-daagse Ayurveda-kuur, Ayurvedische gezondheids-en Wellness-centrum Rosenberg in Birstein werd gehouden, is nu over, maar ik denk dat de vertoningen, de lessen en positieve effecten zal nog lang blijven hangen. Ik voelde me nog nooit zo relaxed! Vandaag wil ik vertel u slechts eenmaal in het totaal van mijn Rasayana, voordat ik de wetenschap van een lang leven – zal – ETEN TREIN LIEFDE in de volgende posts, je nog dieper in de Ayurvedische onderdompeling.

Welkom in de oase van ontspanning!

Dat zou ik goed ontspannen tijdens mijn Ayurvedische behandeling, was mijn liefste willen, maakte ik me op zondag avond, op de weg naar het hart van de Ayurveda. Na een goede 3 uur reizen kwam ik aan in de oase en ik moest direct nemen van een diep adem, uitnodigend in de grote groene tuin keek. Ik keek in naar mijn kamer en keek uit naar de cursus inleiding, evenals het eerste diner. In tegenstelling tot veel Kuranbietern door een vaste groep loopt altijd de Rasayana behandelingen samen, waarvan ik dacht dat was erg goed. Rond 18 uur kwamen we in het zonovergoten yoga ruimte, en Nina – de Kurleiterin – verwelkomde ons hartelijk en stelde haar Team. Onze groep had 17 deelnemers. Maar tegelijkertijd 5 Ayurvedische therapeuten waren er voor ons voor de hele week. Bij de introductie avond kregen we ook nog een stukje papier met onze wekelijkse programma, keek elke dag bijna hetzelfde. Ochtend-Yoga, Ontbijt, behandelingen, zoals massages, lunch, break, lezing, diner, Meditatie en het einde van de dag. In het licht van deze relaxte week, was ik direct stil. Ik was klaar en open voor recreatie en nieuwe ervaringen. Het eerste diner met de groep gevolgd in de gezellige eetkamer, terwijl het geheel van de Korte-termijn voor heerlijke kruiden geroken. Het eten was erg lekker, maar nog leuker is, is het eerste gesprek met de andere gasten waren, natuurlijk. Waarom bent u hier? Wat doe je meestal? Dit is uw eerste Ayurvedische behandeling in Duitsland?…de typische vragen en antwoorden, en de eerste tips werden uitgewisseld. Ik voelde me goed gevoed, en tja, toen was ik rond half negen naar mijn kamer. En omdat het zo mooi was, luisterde ik naar het concert van die avond van de vogels, en ging vroeg slapen. Ik was aangekomen!

Ayurvedazentrum-RosenbergAyurveda-Kur-in-Deutschland-BirsteinMeditieren-in-der-Natur

Een check-in Niets te doen

De volgende Ochtend werd ik wakker heel anders. Ik was het dier onrustig en was al op zoek naar de versoepeling van de ochtend yoga. We gingen helemaal zacht en voor mijn smaak zou graag meer dynamisch. Echter, in de praktijk van alle tijd als een yoga student in de groep Yoga, was echt leuk. Daarna gingen we naar de ontbijtzaal en het rook het fantastisch! Kaneel, kardemom en andere zoete specerijen en at ik voor het eerst mijn Ayurvedische Ontbijt pap met gebakken kruiden fruit. WOW, dat was een smaak explosie op mijn tong…. en dus aangenaam warm in mijn buik! Als onze keuken was glad, maar mijn geliefde Havermout in de schaduw! 🙂 Na het Ontbijt, onze relax-programma te doen, in Hoofdzaak uit het Niets begon. Mijn onrust is niet alleen hielp mij echt laat me gaan en ik lees hier in de Yoga Journal, en er, in mijn voerde langs boek en dacht: “Oh, Kristin, u hebt genomen veel te weinig lezen materiaal. Wat moet je in de week???” Je weet hoe je om Niets te Doen-val voor mij op de eerste dag zuschnappte? De echt Niets te doen is voor zo veel mensen, heel hard. Ik heb zelfs goed zijn, bang zijn, en om dit te omzeilen, ik wilde afleiden van mijn gedachten, zoals veel mensen doen dit dag in en dag uit. Maar als een student van een cursus in wonderen, ging ik de uitdaging van deze Ayurvedische behandeling en ontmoette mijn Ego met precies het tegenovergestelde. Dus ik deed NIETS. Ik ging op een comfortabele dek, keek de oude fruitbomen in de tuin, als hun Takken zwaaide in de Wind, en het kasteel en mijn ogen. De gedachten en de Mindfuck die kwam in mijn hoofd, ik laat stromen. Zo goed als het zou kunnen worden.

Ayurvedisches-Frühstück-Rasayana-Kur

Ik ben bij mezelf thuis!

Dan heb ik graag belonen mijn eerste behandeling werd het toegestaan om te gaan – Ayurvedische voetmassage–. De voet massage in de Ayurveda moet rustig de Vata in ons allen, en dus ook de innerlijke onrust. Dat is precies wat ik nodig had! En zowaar, het werkte: Na de rustgevende behandeling, sliep ik voor een uur in het midden van daglicht in mijn kamer, voordat we gingen lunchen. Mijn tafel buurman door onze Ayurvedische kok van Gregor von Holdt was lyrisch ik, vanuit een andere remedie wist. Ik was opgewonden toen kwam hij uit de keuken en onze lunch persoonlijk. Nu al Vertellen dat het water liep me in de mond en ik kon niet wachten om het allemaal te proberen. Voor de lunch was er altijd een Voorgerecht, bijgerecht zoals rijst of dergelijke, een Dhal voor de goede Dosis van plantaardige eiwitten, verschillende groenten, een fruitige Chutney en een Ayurvedische dessert. Alles is ongelooflijk lekker! Ik was zo blij na de maaltijd en daarna ging de tuin in om te genieten van de mooie middag zon. Maar plotseling was ik weer innerlijk antsy verhuurd. Ik zat te denken van het huis en heimwee sets in met mij. Ik zou het leuk hebben gevonden om mij in de auto zou worden gereden, hoe verleidelijk dit kwam naar me toe. Maar ik zag de nieuwe Ego-Truc is heel duidelijk, en bestreden hem verder niets, evenals een mooie Bevestiging tegen heimwee: ik ben in mezelf thuis! Mijn heimwee-aanpak werd geleidelijk vervagen….in het besef: Kristin is ernstig. Je echt wilt ontspannen, wat hier gebeurt, en hoog komt. Yep, dat is precies wat ik had, dacht ik bij mezelf, als ik zelfs op dag 2 vroeg in mijn gezellige bed.

De volgende dag tijdens mijn Ayurvedische behandeling was precies hetzelfde. Met één verschil: voor Mij om te Ontspannen en helemaal laten gaan en viel lichter en lichter. Ik mag mezelf om gewoon te drijven, en ik genoot van alles wat ik kreeg van de Massage, de mooie gesprekken en voelden zich emotioneel en fysiek uitstekend gevoed. Het was hier in het Kurzentrum ook geen grote kunst! Misschien heb ik de Rasayana is niet mooi voor te stellen. Ik ontspande, leerde ik iets nieuws, ik heb genoten van de behandelingen, ik was blij dat ik van het bedrijf, heb ik geoefend in stilte, ik at goed, sliep ik veel en ik lees snel. 🙂

Rasayana-Kur-Rosenberg-AyurvedaAyurvedisches-Mittagessen

Mijn Hoogtepunten zijn de Ayurveda behandeling in Birstein

Een Hoogtepunt van de Rasayana, de in-diepte gesprek met mijn Kurleiterin Nina was, voor mij, natuurlijk. We zijn niet zeker is of deze alleen samen dat mijn Ayurvedische type (Vata-Pitta), maar gekeken naar mogelijke onevenwichtigheden in mij, en wordt besproken hoe ik mijn dagelijkse was van een Ayurvedische standpunt, een type-specifieke vorm. Het verheugt mij enorm dat ik met Schoon Eten, Yoga en Meditatie zeer dicht bij de Ayurvedische beurt. Op hetzelfde moment nam ik de tips, zoals, bijvoorbeeld, 3 warme maaltijden per dag, dankbaar. Te veel rauw voedsel voor mijn sterke Vata Dosha is niet zo handig.

Om aan deze piek ook de lezingen tijdens de Rasayana behandelingen zijn altijd op het juiste moment. Elke dag was ik aan het leren van iets nieuws, en zo konden niet alleen genieten van oppervlakkig, maar diep in de kennis van de Ayurvedische onderdompeling. We behandeld intensief samen met de dosha ‘ s, het Ayurvedisch ochtendritueel, met Dosha-stoornissen en reguleren van onze voeding. Ik heb genoten van alle Kennis als een spons en kocht me een mooi boek met een compacte Ayurvedische Kennis.

Markeer nummer 3 van de Ayurvedische kookcursus en ons afscheid feest toen we in staat waren om te vieren in de mooie avond zon buiten. Onze chef-kok, Gregor had om alle handen volledig aan de dienst van de us 17 kochwütige beginners in de keuken en roepen het menu aan de bovenkant met wat voelde als 8 cursussen. Alles perfect verlopen en hoe elk individu voedsel, wat heb ik genoten in het Ayurveda centrum in Birstein, een Feest was ook de laatste avond maaltijd. Gregor Von Holdt we hebben veel geleerd over de typische Ayurvedische kruiden, geleerd welke combinatie voor welke soorten en hoe u het beste om ze te gebruiken in de keuken. Oh Ja, een stuk van zijn Kalmte in de keuken, ik cut-off hopelijk en mee naar huis genomen.

Ayurveda-Kochkurs Ayurveda-Abendessen-FestAyurvedische-Lasagne-Rezept

Rasayana-Kur-Deutschland

Hoewel ik al tijdens de Ayurvedische behandeling absoluut geen besef van tijd, ging ook over deze bijzondere dagen, natuurlijk. Vol van dankbaarheid, nam ik afgelopen vrijdag op mijn weg naar huis en ik kan zeggen dat Op deze eerste kennismaking met Ayurveda en meer zullen er volgen! En volgens Birstein, ik terug met de veiligheid.

Als je echt absoluut voor u en u wilt doen op de hele lijn, dan is de behandeling Rasayana is echt juist! Ik heb genoten van mijn tijd en ik ben zo geïnspireerd en vredig als een vakantie eerder thuis te komen. Helaas heb ik geen Voor-en-Na foto, maar ik weet zeker dat je zou hebben gezien het verschil zelfs op een Selfie. De Ayurveda centrum van Rosenberg is geschikt voor deze kuur perfect, want ik was het verzorgen van ongelooflijk liefdevolle en deskundige. U moet daarom niet per se naar India of Sri Lanka voor een Ayurvedische behandeling reizen, als een goede 3 uur rijden van zo ‘ n zo een oase om bij te Tanken niet bestaat.

Mijn eerste vakantie alleen was, dus het winnen van de loterij, en ik heb echt de smaak te pakken gekregen. Ik laat verras ik, wanneer, en waar voor mij het leven verzonden op de weg terug! Voor een Ayurveda kuur, ik ben met het inpakken van mijn koffer.

In hartelijke samenwerking met de

Ayurvedic health en Spa center Rosenberg

Geef een reactie