Ontwikkeling recept: recept {achter de Schermen}ontstaat

Ik weet niet over u, maar ik hou van inzichten in het werk van anderen. Daarom zou ik graag van u vandaag een kijkje “achter de Schermen”. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten, recept ontwikkeling, een belangrijk onderdeel geworden van mijn werk. Wat begon als een Hobby, uiterlijk, sinds de ondertekening van het contract van mijn eerste boek, “Schoon het Eten Natuurlijk, kok” mijn Baan is – maar eerder nog, ik heb reeds ontwikkelde Schone-Eten-recepten voor klanten.

Hannah Frey© Franzi Schedel

Aan het begin van een overgang voor mij natuurlijk: Omdat ik, toen ik begon, mijn recepten (aanvankelijk alleen voor het project: Gezond leven) op te schrijven, ik had om te koken plotseling heel anders dan voorheen. Voordat ik begon met bloggen, ik heb gekookt gemakkelijk. Zonder de ingrediënten zorgvuldig af te wegen, en zonder me af te schrijven van wat voor ingrediënten heb ik gebruikt en in welke hoeveelheid en in welke volgorde, en gecombineerd. Ik combineer alle ingrediënten en liever een spontane verandering (ook mijn eigen) recepten opnieuw en opnieuw, zodat ze passen bij mijn gewoonten en (huidige) voorkeuren.

Voeg toe aan die, natuurlijk, dat ik geleerd heb om te koken nooit in de context van een opleiding (ik, bijvoorbeeld, een Ayurvedisch koken training zeer geïnteresseerd zou zijn :-)). Ik ben geen kok, maar als een publieke gezondheid wetenschapper. In mijn ogen, maar dit is een goede zaak, want het is voor mij belangrijk dat mijn recepten zijn eenvoudig en gekookt snel, zonder de achtergrond van een chef-kok weten.

Echter, ik kan koken vandaag, helaas, slechts zelden echt “freestyle”. Ik moet structuur, want koken is een onderdeel van mijn werk. Anders zou ik niet maken, bijvoorbeeld, mijn deadlines te voldoen, omdat het een recept is niet ontwikkeld binnen een paar minuten. Natuurlijk, er zijn snellere en meer complexe recept soorten – meestal een Smoothie is natuurlijk kost minder tijd dan een hoofdgerecht.

Echter, ik ben er zeker van dat velen zich niet eens bewust van is hoe lang het duurt om daadwerkelijk een recept te ontwikkelen, worden het voor de Blog, voor een boek of voor de andere klanten. Daarom, ik zal u tonen stap voor stap hoe ik dit doe is:

1. Inspiratie en ideeën verzamelen

Inspiratiebronnen zijn overal: op de markt, in de (biologische)supermarkt, in tijdschriften, in kookboeken en op andere Blogs. Vaak zijn de ideeën komen, maar ook gewoon als je kijkt in de koelkast of de voorraad kasten. Of ik denk na over hoe ik een “niet schoon” schotel Schoon Eten-vriendelijk. In “Schoon Eten Basics” ik heb dit bijvoorbeeld met hamburgers, Pizza, friet, Ketchup, Mayonaise, en Remouladesaus.

Vaak komt het idee “van buitenaf”: als ik bijvoorbeeld het ontwikkelen van recepten voor klanten met een specifiek product of een specifiek onderwerp. Ook in het geval van het boek van projecten op het begin, althans in grote lijnen, de richting waarin de recepten worden verondersteld om te gaan.

2. De Planning van het recept

Na de initiële idee verzameling van mijn werk vindt plaats slechts eenmaal op het Bureau en niet direct in de keuken.

In het geval van een boek project waar ik aan het overwegen, ongeveer, wat de recepten worden in het boek. Ik probeer ervoor te zorgen dat alle recepten “een Geheel”, zodat het boek “over”. De ideeën die ik verzamel in notebooks. Dit kan gewoon de Naam voor een recept, soms voeg ik daar aan toe, maar de juiste ingrediënten en / of hoeveelheden.

Ideeën voor de klanten van de recepten die ik schrijf voor mij meestal alleen op papier (in weerwil van Online affiniteit, schrijf ik nog steeds een heleboel “met de Hand”).

De verschillende recepten ben ik van plan in mijn wekelijkse schema.

3. Winkelen

Nadat ik gepland hebben wat recepten die er zijn, koop ik. Ik heb ook geschreven in detail in mijn post “Schoon het Eten van de Basis: week planning, opslag en voorbereiding”, evenals in de post “Schoon Eten shopping guide Gezonde winkelen”.

4. Test koken en eten

Na het winkelen heb ik eigenlijk staan in de keuken en bereiden een gerecht voor de eerste Keer. De tijd dat een rechter direct voor de eerste Keer (voor mij) perfect, soms duurt het meer oproepen en van tijd tot tijd gebeurt het ook dat ik weiger een idee. Ik weet nu heel goed wat ingrediënten samen gaan en hoeveel hoeveelheden die ik nodig heb. “Basics” ik heb in voorraad altijd, en dus is het niet moeilijk, de ideeën die ontstaan in de Douche, nog een keer veranderd worden.

Kräuter© Franzi Schedel

Als een test eter in mijn man handelingen meestal, maar soms ook met de hele familie. Alles zal worden gevraagd naar uw mening. Voor de succesvolle veiligheid kookboek recepten worden bereid door de manier, minstens 3x!

En Ja: zelfs de afwas – ondanks de vaatwasser. Mijn man is gelukkig, door de manier waarop, in het bijzonder, dat het koken een deel van mijn Job en ik hou van om te koken, alleen maar “privé”. Als ik wil hem voor het doorspoelen van de merrieveulens, krijg ik als antwoord is precies dat: het koken – en de spoel – behoren tot mijn Taak, en niet zijn! 😉

5. Food Foto ‘ S

Je kent het wel: (Food) bloggers zijn bekend om foto ‘ s van je eten voordat je het eet. En er zijn zelfs mensen die het eten bestellen, neem een foto van en te publiceren – maar niet eten! 😉

Ik ben niet van enige voedsel dat ik eet, foto ‘ s. Maar heel vaak. Ik weet niet publiceren, maar dat is lang niet alles: veel van mijn eigen “documentatie”, sommige van hen komen op Instagram, anderen op de Blog, en sommige foto ‘ s zijn ook beschikbaar voor klanten.

 Grünkohl-Salat mit Cranberries

Dan gaat het terug naar het Bureau: dit Is het recept van de Blog of van een door opdrachtgever die zou ook graag foto ’s van het recept, het bewerken van de foto’ s nog. De recepten die ik toevoegen aan de Blog in een Plugin (ik ben bezig met WP Ultieme Recept Premium*). Een recepten plug-in heeft een hoop voordelen: Één van hen is, dat je kunt afdrukken de recepten gemakkelijk.

6. Een lijst van de ingrediënten en gebruiksaanwijzing

Ook ik moet mijn met de hand geschreven bullet points in een juiste Vorm. Dit is de lijst van ingrediënten die ik schrijf altijd voor 2 porties, en dan natuurlijk het recept van de instructies. Bij het Schrijven van de lijst van ingrediënten en de instructies, er zijn zo veel dingen te overwegen dat ik zou kunnen schrijven een aparte post over het (bv., schrijf je de ingrediënten in de volgorde in de lijst van ingrediënten, verschijnen ze in het recept). Aangezien ik niet van plan om te schrijven in een aparte post over, ik refereer je naar de instructies in de 10 Geboden” door Sabine Slecht dat ik heb ontmoet in 2014 in de food blogger kamp in Berlijn in de tijd van hun Sessie over het recept schrijven. Daarnaast kunt u vinden Sandra Schindler een post over het kookboek review – “goede en slechte koken van de boeken” – ook hier, food bloggers vinden van waardevolle tips.

En op het einde…

Ik had veel plezier bij het ontwikkelen van recepten en ben ik vaak zo erg dat ik niet kan tonen u mijn recepten (nog) niet (voor het voorbeeld. als er recepten voor klanten of reserveer projecten). Nu u weet niet, echter, dat ben ik niet actief, wanneer hier op de Blog, geen nieuwe recepten verschijnen! 😉

Ik hoop dat je genoten hebt van dit kijkje achter de Schermen. Geef me weten als je deze berichten net zo veel als ik doen – dan denk ik bij mezelf, als ik je kan geven verder inzicht (en / en in welke Vorm). En ook de vragen die je kunt natuurlijk graag in de comments!

Geef een reactie