Basis recept voor suikervrije Muesli (glutenvrij)

Niet alleen in het kader van het project: sugar-free, ik was altijd een recept voor suikervrije Muesli in de vraag. Voor de nieuwe editie van “Clean Eating – Natuurlijke koken”* ik heb herziene mijn twee Muesli recepten van pagina 56. En omdat degenen die gebruik maken van het boek zijn langer, moet iets als dit, kan ik beide delen vindt u hier recepten met je. Daarnaast zal ik je laten zien in de volgende post het recept voor mijn boekweit, Muesli, die ik heb ontwikkeld voor Kneipp.

Quinoa Granola und glutenfreies Granola S.56

Muesli bevat meestal veel suiker

Muesli bevat meestal veel suiker is toegevoegd, ongeacht of deze is gekocht in een normale supermarkt of biologische Winkel. En ook veel van Muesli recepten staan vol met honing, agave siroop, ahornsiroop en co., echter, Het is zeer gemakkelijk, Muesli zonder suiker.

Het “geheim ingrediënt” voor suikervrije Muesli

Het “geheim ingrediënt” is kokosolie. De Olie zorgt ervoor dat de Muesli is lekker en krokant. De vaste Olie wordt eerst opgewarmd iets. Door de hitte wordt het een vloeistof. De vloeibare kokosolie wordt vervolgens gekoeld met de rest van de ingrediënten vermeng, gebakken en vervolgens. Door de Koeling, de kokosnoot olie wordt vast weer, waardoor de Muesli mooi en knapperig.

De vloeibare ingrediënten (honing, agave siroop,…) in de Muesli kan eenvoudig worden vervangen door de vloeibare kokosolie*. Ik zal niet in de handel 1:1, maar het gebruik van de veel minder kokosolie dan is het meestal honing of agave sap wordt gebruikt. Het is zoet met een beetje appelsap* of kokosbloesem siroop*, maar u kunt gebruik maken van het weglaten van – toen net een beetje meer kokosolie.

Hier is de eerste Muesli recept is een daling Quinoa Muesli. Hoewel de herfst past gemiddelde Muesli perfect voor het huidige Seizoen, maar sinds de ingrediënten zijn allemaal droog is, ben je beschikbaar voor het hele jaar. Door de volkoren haver, is gluten-vrij, maar glutenvrije havermout kan worden gebruikt. Als u wilt gebruiken een Apple juice, kan meer gebruik van kokosolie.

[b]de Herfst Quinoa-Muesli[/b] Auteur: Hannah Frey Serveert: ca. 250 g Ingrediënten

  • 50 g gepofte Quinoa
  • 50 g havermout-volkoren-
  • 2 EETLEPELS lijnzaad
  • 30 g amandelen
  • 30 g noten kernels
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 EETLEPELS [url href=”http://amzn.to/1X7N8WH”]appelsap*[/url]
  • 50 gram [url href=”http://amzn.to/1n14TG8″]kokosolie*[/url]
  • 1/2 THEELEPEL kaneel poeder
  • 30 g rozijnen
  • 30 gram [url href=”http://amzn.to/1X7NdJZ”]gedroogde Appel*[/url]

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C circuleert de lucht wordt voorverwarmd. Gepofte Qui – noa, havermout, zonnebloempitten en Lijnzaad in een kom. De amandelen en de walnoten grof hakken. De appelstroop, de kokosolie en de kaneel poeder en meng grondig. Regel een bakplaat met bakpapier, verdeel het mengsel dun uitspreiden en het vel op het midden rek in de oven.
  • Afhankelijk van je oven in 10 tot 12 minuten bakken. De Muesli na 5-6 minuten, draai na 10 minuten kijken hoe donker de Muesli kijkt en eventueel nog een paar Minuten bakken totdat de gewenste mate van Browning is bereikt.
  • De Muesli en neem dan uit en laat het afkoelen tot het is afgekoeld. Ondertussen, de rozijnen en gedroogde Appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg toe aan de Muesli.
  • 3.4.3174

    x

    Het volgende recept is een glutenvrije Muesli. De Zoetheid komt van geraspte kokos en gedroogde abrikozen:

    [b]glutenvrije Muesli met kokos en abrikozen[/b] Auteur: Hannah Frey Serveert: ca. 200 g Ingrediënten

    • 20 gram zonnebloempitten
    • 50 g amandelen
    • 50 g hazelnoten
    • 20 g geraspte kokos
    • 50 gram [url href=”http://amzn.to/1n14TG8″]kokosolie*[/url]
    • 1 Msp. begane vanille
    • 50 gram [url href=”http://amzn.to/1NjDkH3″]gedroogde abrikozen (unsulphured)*[/url]

    Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C circuleert de lucht wordt voorverwarmd. Zonnebloempitten, amandelen, hazelnoten en geraspte kokos kort in de blender of met een mes fijn hakken. Alles in een kom. De kokosolie en de grond vanille. Regel een bakplaat met bakpapier, verdeel het mengsel dun uitspreiden en het vel op het midden rek in de oven.
  • Afhankelijk van je oven in 10 tot 12 minuten bakken. De Muesli na 5-6 minuten, draai na 10 minuten kijken hoe donker de Muesli kijkt en eventueel nog een paar minuten bakken totdat de gewenste mate van Browning is bereikt. Vervolgens nemen en laten afkoelen totdat de Muesli stevig is afgekoeld. Tot slot, de gedroogde abrikozen in stukjes snijden en Muesli.
  • 3.4.3174

    Belangrijk: De Granola in een glas of een metalen kan niet houden van het in plastic blijft krokant!

    Voor meer basic recepten voor een gezond Ontbijt:

    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Overnight Oats
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Chia Pudding
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Proats (Eiwit Haver)
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Pap / Havermout
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Smoothie Kom
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Açaí Kommen
    • Basis recept voor een stevig Ontbijt: Groene Smoothie Kommen

     

    Geef een reactie