Recept: Snelle Mediterrane salade van tomaten

Onlangs was ik weer op de isestrasse markt en kochten fruit en groenten. Ik hou van de markt, er zijn zo veel prachtige vruchten en groenten en het maakt gemakkelijk heel leuk om een wandeling door Eppendorf. De volgende Hamburg-bezoek te plannen een bezoek aan de Isemarkt (de markt is op dinsdag en vrijdag)! 🙂

Bunte Tomaten

Ik nam spontaan deze kleurrijke en mooie tomaten. Er zijn twee of drie stands verkopen van tomaten.

Tomaten

Eerlijk gezegd, ik vond de tomaten gewoon omdat ik vond ze zo mooi, zonder me aan het denken over wat ik er zelf van maken. Ik bereid me op een zondag, gewoon een heerlijke Mediterrane salade van tomaten met ingrediënten die ik altijd in voorraad hebben. Geschikt voor mijn voorlaatste post – de salade volgens het modulaire principe.

Mediterraner Tomatensalat 

Voor 2 Porties:

500 g gedroogde tomaten 120 g, in Olie tomaten 1 rode ui 2 EETLEPELS balsamico-azijn (geen suiker toegevoegd) 1/2 bosje Basilicum 1/2 bosje Oregano 20 g pijnboompitten zout, peper

Voorbereiding:

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. De gedroogde, Olie-Verpakt tomaten in stukjes snijden. De Olie niet wegtrekken, maar als een salade dressing. Het rode ui, pel ze en snijd ze in fijne stukjes.

De balsamico azijn toegevoegd aan dit type. Basilicum en Oregano wassen en droog deppen. Om de salade te geven.

De pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn geel toast en salade. Breng op smaak met zout en peper.

Goede Eetlust! 🙂

Geef een reactie