Mijn niet naar de Marathon in 2015 is een Ja voor mij!

Zo zit ik hier aan de voet van de Dolomieten en mij van gisteren Trail Running avontuur, met een rust, heb ik besloten om deze Post te schrijven. Het is niet een gemakkelijke Post voor mij, want het heeft te maken met wat is voor mij een grote beslissing te maken: ik ben niet van plan te lopen van mijn eerste Marathon van dit jaar! Vandaag wil ik je vertellen mijn redenen en u laten zien wat ik geleerd heb van deze beslissing – mijn ” nee ” om de Marathon van 2015.

Nein-Zum-Marathon-2015

Na mijn operatie in April, en de diagnose van “endometriose” kwam ik in mijn eerste Marathon in gedachten. Kan ik het eigenlijk in September? En mijn lichaam is het doen van een intensieve training in de voorbereiding, dat moet beginnen bij het einde van mei, echt zo goed? Zou ik niet liever doen zonder hen? Een paar weken geleden, ik duwde deze gedachten opzij, maar tegen de tijd dat we waren terug te vliegen van Singapore, voelde ik in mij dat ik moest een keuze maken: ga ik naar de marathon voorbereiding en de cursus in Berlijn in September voor de eerste Keer in mijn leven, de koning van de discipline of ik richt me dit jaar op mijn gezondheid en mijn Plan voor 2015? Op mijn eerste run na de operatie, heb ik besloten met pijn in het hart de beslissing. Mijn lichaam gaf me het Signaal. Ik ben niet van plan om mij met mijn voorbereiding voor de Marathon van Berlijn, omdat mijn lichaam heeft mijn volledige steun en heeft genoeg te doen om weer gezond. Sinds ik kan vereisen geen gewoon maximaal vermogen met drie tot vier training runs per week van hem. Maar dat is precies wat ik gedaan zou hebben waarschijnlijk, als ik alleen gegaan keer in mijn training plan. Ik weet me te goed.

Eerste van alles, mijn beslissing voelde me verschrikkelijk. Woorden als “stop”, “oneerlijk”, “fout” ging op in mijn hoofd. Op het moment dat ik dacht hoe zou ik in Berlijn in September, weer als toeschouwer aan de zijlijn, mijn vriend op te vrolijken op zijn eerste Marathon, hoewel ik wilde met hem en mijn eigen Ticket zal worden verbeurd. Maar mijn innerlijke stem me gerustgesteld weer en zei me: “Hey Martijn, dit is uw laatste Kans om een Marathon te lopen! U de juiste keuze gemaakt. Focus je nu op u en uw gezondheid en doen wat goed voor je is. Dus het moet nu! Ook, uw ‘ nee ‘ naar de Marathon, betekent niet dat een niet tot het Uitvoeren van, integendeel!” En met deze woorden gaf me een boost en, boven alles, een vrijheid die voelde waanzinnig goed. Ik was in staat om opnieuw te beginnen langzaam zonder een Plan met het Uitvoeren en zo veel en zo vaak, als het heeft me goed gedaan. Mijn eerste 10 kilometer na de operatie, mijn beste run was voor een Lange tijd. Ik ging heel langzaam en voelde in mij, als had ik nog steeds pijn, en als ik met elke kilometer kreeg. Op hetzelfde moment, ik volop genieten van de natuur. Ik stopte bij de groene weiden van korte, kijken wat de kalveren in de weide en liet de laatste zonnestralen van de dag op mijn neus tintelingen. Op de terugweg liep ik op een smalle onverharde weg, op de randen van hoog gras groeide. Ik strekte beide handen, en raakte in het Voorbijgaan de het gras stengels en beeldde me in hoe run ik mijn Marathon op de laatste meters. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Het is niet langer pijn te denken. Integendeel, ik voelde dit is heel dicht bij mij. Het is een lopend voor mijn gezondheid, lopen was alleen voor mij!

Zelfs hier in de bergen is het me gewoon prima met de Run! Ik voer toen mijn lichaam het wil, wanneer ik voel de natuurlijke drang naar beweging en ik zal het ook leuk vinden om te liegen of te zitten, als ik niet wil uitvoeren. In plaats daarvan, ik slaap in de ochtend, liever een uur langer, of laat me vaker op mijn yoga Mat. Ik zorg goed voor mij en dat voelt geweldig!

Het leven is niet lineair en volledig voorspelbaar. We willen niet te geloven dat dit zo vaak en zo veel te doen voor ons, daarom, met de slagen van het lot en afwijkingen zo hard. Liet me deze ervaring, die in elke verandering van plan, iets wat Goed is, altijd. We kunnen huilen en niet te schelden als een geliefde gaat om het Plan. Maar we hebben altijd de Kans om te zien het anders. Het is onze taak om onszelf te openen voor dit precies Goed, want zij zijn DE ware wonderen!

Geef een reactie