Mijn eerste officiële halve marathon Gedaan in 1:56:59!

Ik kan niet geloven dat het nog steeds! Ik heb echt. Afgelopen zondag liep ik mijn eerste officiële halve marathon, eigenlijk (aanzienlijk) onder de 2 uur! En dat, ondanks een niet-helemaal-het vergaan van de kou. 1:56:59 is nu beschikbaar op mijn daad…waanzin! Maar het Belangrijkste voor mij is dit: ik voelde me super comfortabel bij Lopen!

Erster-Halbmarathon-Kristin-von-Eat-Train-Love

In de laatste 12 weken van mijn halve marathon training, die ik met mijn running coach Heiko bewaker van de totale benaderde, was ik, toegegeven, de absolute hoogte en Diepte! Totale Motivatie aan het begin, heel veel plezier in het Trainen, nieuwe trainingsmethoden, om te Ontdekken onbekende paden in mijn nieuwe huis, een stressvolle tijd door onze in-huis-lader, nauwelijks tijd voor een Training, grimmigheid, de gedwongen pauze -, nier-bekken ontsteking, veel vragen, terug te keren naar het natuurlijke plezier op de vlucht, self-beveiliging, koude, twijfel, tranen, Bidden, verwachting, spanning, nieuwe Motivatie, steun, mijn Liefde, overwinning, veiligheid, en uiteindelijk hebben een heerlijke eerste officiële halve marathon in mijn eigen stad Braunschweig! In weerwil van de in de voorbereiding weken lang niet alles ging perfect, ik niet zal vergeten van de afgelopen weken en wat ik heb geleerd. En de meeste van alle, de Dag zelf zal bij me blijven, natuurlijk, in het geheugen.

In de ochtend als ik opsta ik was helemaal opgewonden. Ik had de avond tevoren, alles uit, zodat ik niet vergeet op de dag, niets. Running schoenen, sokken, mijn startnummer, veiligheidsspelden, Chip voor tijdregistratie, druiven, suiker, zakdoeken, water, hartslagmeter borstband, iPod, koptelefoon, enz. – gewoon mijn dagelijkse kleren lopen, ik pakte spontaan! Om 11 uur de halve marathon in Braunschweig zou beginnen en het was een goede beslissing om een volledige 1,5 uur voor. Dus ik was in staat om te kijken naar de Start van de marathon loper en al de nodige voorbereidingen getroffen.

Erster-Halbmarathon-Vorher Erster-Halbmarathon-Sprung

Ik was super blij dat ik zo een grote voorstander, omdat het door de opwinding was ik mooi de hele weg door de Wind! Een aantal bezoeken aan het toilet, uit de handen van de zaak, het einde van de veiligheidsspelden, en T-Shirt exchange 5 minuten voor de Start! 🙂 Ik heb het niet voor u, en voor mij gemakkelijk. Gekscherend zei ik: “ik hoop dat ik eindelijk kan uitvoeren, dan ben ik gegarandeerd om stil te zijn.” En net zoals het was! Als om 11 uur het startschot ging en de kleine huidige massa van de mensen, met rond de 400 lopers in beweging, ik was eindelijk in staat om te ademen. Ik moest denken aan een iets meer, ik glimlachte, laat me gewoon juichen, en ging er vandoor met mijn favoriete muziek in de oren! Na ongeveer 800 meter realiseerde ik me dat had ik nog niet begonnen met mijn hartslagmeter, zodat mijn-time levering van van de meting in sync met mijn uitgevoerd, maar dat er geen last meer van me. Ik liep gemakkelijk. Of HET gewoon…

Al tijdens de eerste kilometers had ik mijn tempo. Sinds ik wilde om een doel te bereiken tijd van 1:59:59, koos ik een tempo van 5:40 of iets lager. En dus vestigde ik me in een Tempo van 5:30-5:38. De kilometers vlogen voorbij. Ik kon mijn ogen niet geloven, als ik in een keer naar het tweede steun station op km 11 aangekomen. De helft van het was al gedaan! Helene Fischer “Atemlos” ik dronk een Kopje koud water en de levering briljant. Het Enige dat me hinderde tijdens de hele run, was mijn loopneus. Ik realiseerde me dat ik nog steeds heel fit. Maar genoeg zakdoeken heeft mij geholpen op mijn weg. Van de 13. Km, ik was toen op mijn bekende “oude” route in Braunschweig rond de Zuidelijke zeeën. Het kwam voor mij alles in een keer als een officiële run, want er zijn ook veel wandelaars, honden liefhebbers en fietsers waren op de weg. Het weer was perfect en ik was erg blij dat ik besloten had in de laatste Minuut voor de Start, maar mijn korte mouwen T-Shirt. Met de 16. Kilometer was het dan moeilijker. Ik voelde mijn benen en gaf me een eerste poging, om te verblijven met mijn bijna natuurlijke uitgevoerd tempo van 5:40 minuten per Kilometer. Maar ik wist al dat het op dit moment voor dat ik mijn doel tijd van 1:59:59. Vanaf Kilometer 18, nam ik om mij heen, nauwelijks zelfs de natuur en de mensen. Ik was gewoon door mezelf en gericht bijna meditatieve op mijn run. Als ik voorbij de 20 km, ik luisterde kort naar me of ik wilde op mijn tempo weer. Een beetje van wat er op! Maar voor de laatste Sprint ik slechts ongeveer 300 meter voor de finish, want dit is waar ik zag mijn familie en mijn vrienden, mij luid en met een zelf gemaakt bordje “Go! Krissi, go!” en een glimlach. Ik had tranen in mijn ogen. Ik gaf alles op! Op de laatste meters ik liep een loper en kwam in het doel!

Erster-Halbmarathon-Familie Erster-Halbmarathon-Zieleinlauf-1 Erster-Halbmarathon-Zieleinlauf-2

Op dat moment wist ik dat mijn einde nog, als de klok aangegeven het tijd voor de Marathon die was begonnen een uur voor mij. In de target was ik gewoon super blij en opgelucht! Ik straalde met een rood hoofd, en liep onstabiel om de drankjes staan en dan naar mijn supporters! Mijn medaille pakte ik bijna toevallig, omdat mijn geluk en mijn eigen Trots genoeg voor mij al. Ik had bereikt, ondanks de strenge koude, mijn twee doelen voor dit eerste halve marathon: ik had een geweldige run EN loop ik mijn doel tijd van 1:59:59 zelfs op 3 minuten.

Erster-Halbmarathon-Medaille

Erster Halbmarathon UrkundeTerug naar huis behandelde ik mezelf op een lekker warm bad en twee uur slapen – het Beste wat ik kon doen! En toen ontmoette ik mijn derde grote behoefte, en gekookt me een enorme Portie noodles met Ei en broccoli. Dat was mijn grote dag!

Ik denk dat, terugkijkend, ik zou het niet gedaan hebben. Ik had in de aanloop naar de training plannen, mijn running coach Heiko is een prachtige voorbereiding (EEN welgemeende DANK AAN U!! en ondanks een aantal tegenslagen is een geweldige halve marathon incl. de beste supporters op de baan, kon ik wens mij alleen! Mijn belangrijkste les die op deze dag…? Luisteren naar mijn lichaam! Het was de keuze van mijn kleren lopen (ondanks de Last-Minute Verhuizing), na mijn water breekt in tussen, mijn tempo, of mijn “zorgpakket”. Ik heb geprobeerd om de hele dag te geven me precies wat ik nodig had, en – om te vieren heel belangrijk voor mij, genoeg! SHAKA!

Wat is er te zeggen: Marathon 2015 – hier kom ik aan! 😉

Geef een reactie