Lokale Superfoods: Boerenkool + een recept voor Boerenkool chips

Lieve allemaal, momenteel is het hier op het Blog weer een beetje stiller, maar velen van jullie al weten: Dit betekent dat achter de Schermen veel meer werk dan gewoonlijk! 😉 Op welke projecten ik ben momenteel bezig met de hoge druk, je leert dan in December, ik beloof het! Maar nu het eigenlijke onderwerp van het artikel van vandaag: ik heb gevonden dat ik geschreven heb, hier op de Blog niet over mijn favoriete lokale Winter Superfood! Hoe kan dat?! De Boerenkool was Vaak het onderwerp, maar een privé bericht heb ik aan hem gewijd. Ik heb hem in mijn 3. Het boek “Schoon Eten – koken met Superfoods*” gepresenteerd in detail – daar vindt u ook verschillende Boerenkool recepten.

gruenkohl

Van de home-gekookt voedsel Superfood

Groene kool, ook wel de bruine kool, krullend kool of winter kool, en in de engels-sprekende “kale”, is rijk aan vitaminen C, E en A en bevat de mineralen calcium, Magnesium, kalium en ijzer. De opgenomen fytochemicaliën en antioxidanten maken Kale “Superfood”.

Nu, de eerste Vorst was het eindelijk hier (tenminste hier in Hamburg) en ook de Boerenkool is begonnen-een seizoen dat duurt tot en met februari! De koude temperaturen zorgen ervoor dat de Boerenkool is opgenomen met de omzetting van zetmeel in suiker. Als een resultaat, de kool krijgt zijn typische, enigszins zoete smaak.

Mijn Kale-liefde is alleen ontstoken laat, want thuis was het gewoon nooit Boerenkool. Eerst, toen ik verhuisde uit het Rijnland naar het Noorden van Duitsland, ontmoette ik de groene kool als vette en stevige eigengemaakte gerechten. Met een pittige worst (“pee”), spek en Kasseler, ik kon het niet doen, maar niet veel. Veel liever ik hou van Boerenkool vandaag als een ingrediënt in een Groene Smoothie, zoals een salade of in de Vorm van Kale chips – de gezondere versies! 😉 Een paar dagen geleden heb ik ontdekte ook het Oldenburg Grünkohltee, hoe gek is dat? Ik moet het hebben! 🙂

Grüne Smoothies im Herbst und WinterGrünkohl-Salat mit CranberriesBoerenkool salade met rode Bosbessen

Kale chips zijn een gezonde Snack en veel beter dan gefrituurde chips, die zijn meestal vol met smaakversterkers en kunstmatige aroma ‘ s. Kale chips kunnen ook worden verkruimeld gegeven als een Topping over de salade erg lekker!

Kale chips te produceren raw-kwaliteit

Gezonde gedroogde Boerenkool chips, die niet is verwarmd tot boven de 42°C raw-kwaliteit. Want aan het einde van het drogen, de voedingsstoffen blijven intact. Ook warmte-gevoelige stoffen, zoals secundaire plantaardige stoffen worden vernietigd. Bij het Verwarmen van voedsel over de 42°C, echter, veel vitaminen, mineralen en enzymen worden vernietigd, en dat is de reden waarom de raw food keuken zonder te koken, bakken en braden gebruikt.

Raw-kwaliteit gemaakt van Boerenkool of andere groente chips kan op verschillende manieren:

Dehydrator

Als u van plan bent om te drogen meer fruit en groenten in de rauwe variant, moet u overwegen de aankoop van een Dörrgerätes*. Ik droog de Boerenkool chips daar zolang in de oven (ongeveer 8 uur), de dehydrator is meer energie besparen, maar dan in de oven.

Oven

De oven op de laagste stand (oven) – bij mij het ca. 50°C. Belangrijk: De oven, laat de oven deur op een kier zodat het water kan ontsnappen stoom (dit is belangrijk, zodat de Chips zijn lekker knapperig) en de temperatuur wordt verlaagd.

Zon-gedroogde

Dit is de meest energie-efficiënte methode van Dörrens. In de zomer, groente chips kunnen worden gedroogd gemakkelijk in de zon: Slechts een theedoek onder en over de groente chips, de insecten weg te blijven. Toegegeven, nu in de Winter, het Drogen in de zon, helaas, er zijn andere groente chips, bijvoorbeeld van aardappelen of wortelen kunnen worden, maar ook in de zomer.

Veel plezier met het Proberen! En als je liever een Kale salade in plaats van de Kale chips te bereiden: Over hoe Boerenkool salade wordt bereid, moet ik hier heb geschreven voordat in detail. En als je niet weet dat mijn modulair Systeem voor de salade, een kijkje nemen op deze keer.

%image_alt% Rohköstliche Boerenkool chips stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept Rohköstliche Boerenkool chips stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding wacht 1 op 10 minuten 8hour porties voorbereiding 1 10 minuten, wachttijd 8hour ingrediënten

  • 250 g groene kool
  • 4 EETLEPELS olijfolie*
  • 1/2 THEELEPEL zout*

Porties: Ingrediënten

  • 250 g groene kool
  • 4 EETLEPELS olijfolie*
  • 1/2 THEELEPEL zout*

Porties: Instructies

  • Was de Boerenkool en spin droog. Verwijder de stengel en de bladeren, scheur ze in hapklare stukken. De groene kool in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en andere specerijen aan de mix.
  • De Boerenkool op twee bakpapier beklede bakplaten van plaats, tussen de individuele Fiches. Bak in de oven op de laagste stand (oven) voor ca. 8 uur bij het openen van een oven deur te drogen.
  • Geef een reactie