Lokale Superfoods: Appels

Een van de redenen waarom ik hou van de herfst: Er is eindelijk verse Appels! Ik ben opgegroeid met Appels. Niet alleen dat, we hadden appelbomen in de tuin, mijn ouders hebben aandacht besteed vooral aan het feit dat het elke dag eten van een Appel. Voordat er sprake was van snoep, moesten we eten de kinderen een Appel. Ik moet toegeven: als kind heb ik gehaat deze regel ook, maar ik vonden het eigenlijk Appels hebben altijd gelukkig geweest en vandaag ben ik natuurlijk blij met deze gewoonte. Want ik ben nog aan het eten is altijd van een Appel per dag, en soms twee! 😉

Herzäpfel

Het hart van appels uit het hart komen “Apple boerderij” van het Oude land, ik kocht het vorig jaar voor mijn kerkelijk huwelijk (de rechtbank in heel Duitsland en zelfs in het buitenland).

Sinds Appels zijn in dit land, geoogst in September en oktober, ze zijn als het een voorraadartikel tot de zomer van het volgende jaar. In de zomer, de regionale Appels niet langer smaak meestal goed, als die er is. Ze zijn vaak geïmporteerd uit andere landen. Nu hebben we opnieuw een heleboel vers geoogste Appels!

“Een appel per dag houdt de dokter weg!”

Ja ja, ik weet het – de engelse spreekwoord is heel goed verlopen. Stemmen doen het nog steeds: Appels geeft het lichaam veel voedingsstoffen en veel gezondheid bevorderende eigenschappen. Een enkele Appel bevat meer dan 30 vitaminen, mineralen en sporenelementen – en de meeste van hen zitten direct onder zijn schild. Regelmatige consumptie van Appels vermindert het risico van hart – en op het ontwikkelen van vasculaire aandoeningen, Diabetes, Astma, en de longfunctie en aandoeningen als kanker (met name darm-en longkanker). Voor de kanker-preventieve effect van de aanwezige polyfenolen en pectinen verantwoordelijk zijn. Appels leveren ook energie en verzadigd, dankzij de aanwezige voedingsvezels. Deze helpen ook met diarree en constipatie.

De Duitsers houden van Appels

De Appel is de meest populaire groenten in Duitsland: In de oogst van het jaar 2013 / 2014 om de duitse verbruikt, volgens Statista, een gemiddelde van 23,5 kg Appels – bananen-om-2. Plaats van slechts 12,1 kg, aan de andere kant. Er zijn meer dan 20.000 verschillende soorten van Apple – de meest populaire rassen van de duitse Elstar, Jonagold en Braeburn. Een meerderheid van de duitse Appels komt van het Oude land, de grootste fruit op het grondgebied van Duitsland gelegen ten Zuiden van de rivier de Elbe in neder-Saksen, op slechts een paar kilometer van Hamburg teelt. Ongeveer één op de 4. Apple, die gegeten in Duitsland komt hier.

“Pur” als Snack of verwerkt?

Natuurlijk, er zijn ook tal van gerechten die worden bereid uit Appels, in aanvulling op de klassiekers, appelmoes en appeltaart van Appels ook de smaak Hartig, bijvoorbeeld in salades of als een Chutney. Ik eet Appels, maar meestal gewoon als Snack. Dat de shell blijft, is duidelijk, toch?!

Zo heeft de Apple – hij is gezond en onder de 20.000 variëteiten geschikt voor iedereen! 🙂

Geef een reactie