De herfst is pompoen tijd – Lokale Superfoods + recepten

Nadat ik kwam vorige week uit de Ibiza-vakantie weer terug naar het koude Duitsland, ik moet toegeven dat ik val een beetje meer dapper. Hoewel de bomen beginnen te veranderen langzaam, hun bladeren, de eerste kastanjes uit de bomen vallen en de pompoenen zijn verhuisd naar supermarkten, ik heb nog steeds T-Shirts en open-toed schoenen – hoewel ik hou van de herfst heel veel. In het bijzonder, op de pompoen keer als ik kijk ernaar uit! Ik ontdekte pompoen tot twee jaar geleden, voor mij. Thuis, het is nooit pompoen, en ik dacht altijd dat hij het zou proeven ik. Sinds ik was toen maar twee jaar geleden, pompoen recepten, de leringen heerlijk, ik had om dit te proberen. En wat kan ik zeggen: pompoen me smaakte, en ik hebben gekookt, de laatste paar seizoenen, vaak met pompoen. Dit jaar, ik kijk uit naar veel nieuwe pompoen recepten om uit te proberen, want pompoen is heel veelzijdig. Pompoen is niet alleen weinig calorieën, maar ook super gezond en in de herfst is een uitstekende bron van vitaminen en mineralen (kalium, calcium, ijzer, Magnesium)! Daarnaast pompoenen bevatten Beta-caroteen, die beschermt tegen hart – en vaatziekten. Een echte native Superfood!

Kürbisse

De pompoen is een zeer veelzijdig voedsel. Het bestaat uit 90 tot 95% uit water en bevat – afhankelijk van de soort – slechts 20 tot 40 kcal per 100 gram. Daarnaast pompoen bevat veel vitaminen en mineralen, zoals Vitamine A en C, koper, ijzer, Magnesium, en kalium. Hokkaido, Butternut, nootmuskaat of spaghetti squash in Duitsland, de meest voorkomende pompoen soorten, maar er zijn ook meer dan 800 verschillende varianten, van veel verschillende gerechten kunnen worden bereid. De klassieke pompoen soep, maar ook groenten pannen, gebakken pompoen, pompoen puree, pompoen chutney, en zelfs taarten en vele andere gerechten uit de pompoen spreuken. Ook pompoenpitten olie is erg gezond en een heerlijke delicatesse. De Olie is niet goedkoop, maar de investering is de moeite waard! Om te proeven van een heerlijke salade of pompoen soep is erg lekker. En ook geroosterde pompoen zaden zijn niet alleen heerlijk als Topping in een salade of in granen, maar ook heel gezond en vol goede vetten.

Mijn vorige recepten met pompoen kunt u hier vinden:

  • De herfst Instant groentebouillon met pompoen
  • Pumpkin Spice Latte (zonder suiker)
  • Pompoen risotto in een pompoen
  • Volkoren pannenkoeken met pompoen Carpaccio
  • Herfst salade met pompoen, peer, blauwe kaas en walnoten
  • Lint pasta met pompoen-Parmezaanse kaas-Saus
  • Pompoen-Wortel-Risotto-Mix

 

Veel plezier en een goede eetlust! 🙂

Geef een reactie