Het pad naar persoonlijk geluk

Nadat wij u hebben behandeld in het eerste Hoofdstuk van “ik kan niets doen als ik wist alleen wat ik wil’, met de verwachtingen van anderen tot ons, vandaag de dag, in Hoofdstuk 2 de moeilijke vraag hoe je nu eigenlijk vinden zijn persoonlijke geluk… om gelukkig te zijn, zelfstandig leven te kunnen leiden.

%image_alt%%image_alt%

Ik kan u vertellen op dit punt is gelijk aan: Barbara Sher heeft de ultieme oplossing om deze vraag voor ons klaar. Anders zou ik waarschijnlijk alleen-lezen in dit Hoofdstuk, en het leven zou worden vervolgens opgesplitst in mijn droom. Nee, Barbara Sher geeft ons in dit korte Hoofdstuk worden enkele belangrijke food for thought, ALS we onze weg. Omdat het zoeken en vaststellen van ons geluk is net begonnen…

Wat is het grootste Probleem van mensen die niet beschikken over permanent het gevoel, dat u 100% tevreden bent in je leven, maar tegelijkertijd weten ook niet hoe dit Iets te missen? Je moet het gevoel in deze Situatie. Zie je anderen die absoluut blij en vroeg me af hoe deze mensen waren zo blij. Op hetzelfde moment dat u start om zichzelf te twijfelen: Waarom ben ik zo gelukkig? Wat doe ik verkeerd? Ben ik te veeleisend? enz. Ja, dat zijn precies de vragen die ik mezelf van tijd tot tijd en afmattend voor mij. Wat heb ik niet gedaan, in deze tijd van vele gedachten, maar om te handelen. Wij mensen hebben de neiging om te wachten en te wachten voor een “goddelijke inspiratie” of iets dergelijks…maar dit is precies volgens de Sher van de fout. Gewoon voor de mensen die niet weten wat vult u in het leven en hen gelukkig maakt, is absoluut noodzakelijk.

Maar hoe moet ik handelen, want als ik niet weet wat ik wil doen? Wat moet ik doen? Het antwoord is heel simpel: doe iets! Eenvoudig uitproberen! En laat u van uw Wensen en spontane ideeën.

Dit gedrag heeft 4 voordelen:

1.) Door middel van de activiteiten, kunt u beter na te denken.

We hebben de neiging om veel dingen te doen alleen maar in je hoofd om te proberen en theoretisch denken hoe het zou zijn als ik had een Baan als fitness trainer of als zelfstandig consultant. We proberen alle mogelijke scenario ‘ s en onzekerheden worden afgewogen. Maar hoe zou het zijn als we zouden bedrijven om een kleine stap in deze richting? Bijvoorbeeld, we zouden kunnen spreken met iemand die wel iets willen, of we kunnen testen als een monster in een zeer kleine kring, hoe het voelt, of iets dergelijks. Echte ervaringen tonen aan hoe de activiteiten zich voelt, en of we een goed gevoel. Dat is duizend keer beter dan een dag over na te denken.

2.) De activiteit bevordert ons gevoel van eigenwaarde.

We blijven niet alleen in de passiviteit, omdat we precies weten wat we willen doen. In veel gevallen kunnen we weten onbewust, maar niet vertrouwen op ons om dit verlangen….voor welke reden dan ook. Het heet angst. We zijn bang van te zijn. Maar als we iets doen, nogmaals, alleen in mini-stappen, dan is onze groeiende zelf-respect, en aan het versterken van ons geestelijk, want we laten de cirkel van onze gewoonten. Zelfs als we vinden dat we de macht hebben maar geen leuke of we het gewoon niet goed ervaringen, dan dat verandert niets aan het feit dat we het hebben geprobeerd. We zijn rijker voor de ervaring en niet blijven steken in passiviteit.

3.) De random speelt vaak in de kaarten.

Als we onszelf in beweging en besluiten om sommige dingen uit te proberen, dan kunnen we de Situatie veranderen. Ervaren We iets dat we iets voelen. Het resultaat is dat we binnenkort geconfronteerd worden met een nieuw besluit situatie. En als we actief zijn, opnieuw en opnieuw te proberen iets nieuws, dan zullen we binnenkort geconfronteerd worden met de volgende Situatie. Het is in feite een kettingreactie, want het is door onze activiteiten, hebben we niet aan gedacht, of waarvan we niet eens weten dat er op alle open. In deze activiteiten, en de kleine beslissingen die we moeten volgen onze Verlangens en emoties…zo komen we, na enige tijd, steeds dichter en dichter bij waar we van houden en waar we van dromen.

4.) We hebben een geweldig instinct.

We hoeven alleen maar te leren dat ons instinct is ook om te luisteren en te vertrouwen op hem. Er zullen altijd situaties waarin een gedachte in ons groeit en we proberen te bereiken is direct door middel van rationele argumenten om neer te slaan. Maar hier moeten we het maken van een geknipt en deze gedachten volledig neutraal opnemen en hem een Kans geven. Soms hebben we ook tegenkomen in de meest onmogelijke omwegen wat we willen. “In onze verlangens een waarheid die groter is dan wat we kunnen begrijpen met onze rationele geest is,” schrijft Sher.

De boodschap van dit tweede Hoofdstuk aan de hand is, daarom is het heel duidelijk: “Stop! Doe iets! Word actief! Dan vindt u uw geluk op een dag.”

Nou, als was het maar zo simpel… Als ik lees het Hoofdstuk, kwam het bericht, en laten we eerlijk zijn, het is waar tot 100%. Als ik niets doe en alleen blijven, kan dan ook niets wijzigen. Alleen als ik ben actief, ik kan iets vinden dat brengt me voldoening en bevrediging in het leven. Maar – en zo bent u vastbesloten om dit niet alleen bij de gedachte aan de slag dus enorme weerstand in mij: “Waar moet ik beginnen?” “Ik wil zo veel.” “Ik weet niets.” “Ik kan niet gooien mijn leven volledig.” “Wat ik wil is een soort van nutteloos.” …en wat is popping up er voor gedachten.

Het thema van de weerstand – Hoofdstuk 3 – is een van de belangrijkste hoofdstukken uit het boek en loopt als een rode draad. Omdat Sher is van één ding zeker: Eigenlijk weten we diep in ons hart, wat we willen! We hoeven alleen maar te vinden met ons bewustzijn en accepteren.

En dit is ook wat ik heb geleerd van dit tweede Hoofdstuk.

Geef een reactie