Wat is geluk eigenlijk? – Over de kunst van het geluk en vervulling

De laatste paar dagen waren erg emotioneel bewegen voor mij. Ik had een kans om na te denken over wat ik geleerd heb in 3 dagen op de Christelijke Bischoff seminarie evenement over “De kunst van het geluk en vervulling,” en geleerd. Dus het is geen wonder dat mijn lichaam gesignaleerd met een fikse verkoudheid op hetzelfde moment een kleine pauze. Alles heeft zijn zin en ik ben enorm dankbaar voor de ervaring van de drie emotie rijkste dagen van mijn leven….

Die-Kunst,-Glück-und-Erfüllung-zu-finden

Toen ik op maandag naar huis te gaan, ik kon zelfs niet voorstellen dat ik ooit zou kunnen over schrijven. Zo veel is mij op dit Seminar, in zowel positieve als pijnlijke manieren….zo veel had ik te maken met mezelf. De laatste paar dagen heb ik sliep heel veel, mijn verkoudheid genezen, en de Ervaren stuk voor stuk gerenoveerd. In mijn hoofd, in mijn hart, in de vorm van papier op mijn seminar blok, maar ook in gesprekken met mijn vriend. Mijn belangrijkste inzicht heeft gekristalliseerd nu, en ik zou graag met jullie delen, omdat ik niet geloof dat het niet alleen mij.

Het meest waardevolle inzicht voor mij was dat mijn geluk en wat me gelukkig maakt, is altijd in mij en nooit Buiten. Maar het is juist daar, in de buitenlucht, ben ik op zoek naar het vele jaren! Ik liep met een groot bord op mijn voorhoofd rond op de stand: “maak me blij!”. Met deze onbewuste uitnodiging, ging ik met een heleboel mensen en dingen in mijn leven. Honing, maken mij blij! Baan, maken mij blij! Blog, maak me gelukkig! Ik verwacht dat veel mensen en dingen in mijn leven die me gelukkig maken, want ik voelde het geluk in mij. Ik had zulke hoge verwachtingen van mijn geluk, dat ik altijd had om te gaan hoger, sneller, verder, om te voelen. Ik leg mijn leven voortdurend onder alle omstandigheden. “Als dat gebeurt, dan ben ik eindelijk blij”….”Oh, als mijn Partner zo zou zijn, dan zouden we 100% tevreden”….”En als ik bereiken met mijn Blog, dan ben ik helemaal blij”….Ik heb alleen nu duidelijk geworden dat het een vat zonder bodem. Ik heb het meegemaakt in de laatste jaren, zo veel leuke dingen, met zo veel geweldige mensen om mij te vergezellen op mijn manier, zo veel Grote geconstrueerd me zo hard, en toch is het kwaad geluk liep voortdurend uit mijn vat. Diep in mij voelde ik me niet gelukkig en voldaan!

In “De kunst van het vinden van geluk en vervulling”, we hebben geanalyseerd precies. Ik heb geschreven toen ik voelde me in het verleden geluk en hoe het voelde. De dingen die ik schreef er waren zo uitzonderlijk, en waren dus heel Vreemd, dat het meteen duidelijk was waarom was ik altijd na de “grote” veel geluk op te zoeken. Een voorbeeld: Het heeft me absoluut blij om te draaien op mijn eerste halve marathon met een perfecte lente weer, met stralende zon helemaal voor mezelf! Ja, zeker, het is mooi, maar hoe vaak gaat dat gebeuren? En hoe lang heeft dit gevoel duurde? Als ik “heb geluk gehad”, ik ervaar het gevoel van de volgende halve marathon/ Marathon een keer, maar dan het gevoel duurt slechts een paar dagen. De meeste van de dingen die ik schreef aan mijn gevoel van geluk, waren ver weg, waren volledig Buiten, en afhankelijk van andere mensen en/ of waren uniek! Christian Bischoff het mij duidelijk gemaakt dat ik had gemaakt in mijn hoofd met de tijd, dat ik me absoluut moeilijk om happy te voelen.

Op hetzelfde moment, ik geformeerd had een bepaald idee in mijn hoofd van hoe geluk voelt. Ik vastgesteld dat er een gevoel van geluk, uitbundig, onbeschrijfelijke, bijna extatisch gevoel en bewoog mij tot tranen…hoe vaak is dat dan?? Nogmaals, een groot obstakel voor mij!

Maar – dank God – ons geleerd Christelijke Bischoff in de 3 dagen heftig dat we zijn voor al onze emoties en ons geluk is ook een Emotie – zelf – verantwoordelijk. Niemand kan ons gelukkig maken, alleen onszelf! Voor mij-looking statement was zo banaal als DE grote verwezenlijking, omdat ik besefte op dat Moment, alleen uw bereik! Dus ik heb in de laatste paar dagen, een emotionele volledige remmen, ben nu uit en ben nog steeds mistig op de weg. Ik weet nu dat ik niet hebben om verder te reizen om te vinden van mijn geluk ergens, want ik zal nooit aankomen. In dit besef, veel sterkte, ik heb het gevoel vrij te zijn! Nog, het laat me nog steeds met veel vraagtekens zitten hier….Wat is geluk eigenlijk? Hoe voelt het eigenlijk? Als geluk in mij, ik breng het? En als ik mijn eigen geluk en/ of verantwoordelijk voor ben, wat is de rol van andere mensen en dingen die spelen in mijn leven?…

Op hetzelfde moment was ik op het Seminar een zeer hoopvolle ervaring. Ik kreeg de opdracht om de regels vastleggen voor mijn geluk en het gevoel heel veel geluk in de kleine dingen. Een regel die ik schreef, was bijvoorbeeld: onze kat, Emil, kijken als hij slaapt vredig, gekruld, en maak mij vertrouwen van bewust. Dit is een heel ander gevoel van geluk. Het is een rustig, stil en diep geluk, niet aan me minder dan de “luide”, en vreugde. Toch, het is veel gemakkelijker om te activeren, als ik bedenk hoe vaak en lang Emil slaapt. 😉 Dit inzicht was nieuw voor mij en erg motiverend.

Geluk is een gevoel dat ik maak mezelf, waarin ik mijn focus en mijn regels ten aanzien van mij, mijn leven, mijn partnerschap en mijn omgeving veranderen. En dat is precies wat ik aan heb gewerkt in de laatste paar dagen. Hij had het gevoel veel was er te veel nadenken, er waren oude vrienden, waren er nieuwe bevindingen dat er sprake was van vreugde en er waren veel tranen…Maar, als Christelijke Bischoff zei zo mooi: “tranen reinigen van de Ramen van de ziel. En als het schoon is, dan kun je een nieuwe invalshoek.”

“De kunst van het vinden van geluk en vervulling”, was mijn tweede seminar evenement in de Christelijke. Het was weer ongelooflijk diep en ik kan jullie allemaal aanraden om te beginnen met deze reis. Het eerste Seminar “De kunst om je eigen ding doen” vindt plaats meerdere malen dit jaar. Het is De kunst van het vinden van geluk en vervulling “als” De kunst om te leven een zelf bepaalde gevolgen. Ik naar de vele seminars, Workshop, etc.! Maar geen reeks van seminars heeft geactiveerd in mij zo veel en beweegt mij verandert. Als u wilt deelnemen aan één van de seminars, of helemaal niet, dan gaat de Christelijke kant.

Geef een reactie