Schoon Eten: lijst van ingrediënten en additieven te vermijden

Van tijd tot tijd, er zijn altijd grotere of kleinere “voedsel schandalen”. In het laatste jaar van de goedkope broodjes en broden die zich lager in de back-stations, supermarkten en disco on-site bakken waren, onder andere vanwege de ingrediënten die aanwezig zijn in de focus van het Publiek. In het bedrijf van heerlijke, verleid, zogenaamd frisse geur van de bakkerij klanten om goederen te Kopen en ook de prijs van een gemiddelde van 15 cent voor een broodje en 2 euro voor een brood indruk op velen.

Instant Nudeln

Instant noodles kunnen maken het gemakkelijk voor jezelf – klik hier voor het recept.

 

De lijst van ingrediënten leest het goed

Je zou bakken van brood of broodjes van jezelf, zul je niet alleen moeten bloem, gist, water en zout, eigenlijk geen andere ingrediënten. De lijst van ingrediënten op de achterkant winkel, echter, Waren meer luisteren naar de Chemie set, na de bakkerij. Zoals met de meeste Gemak producten, ze zijn lang en onbegrijpelijk, en “Otto normale consument heeft geen idee van wat er werkelijk achter de respectieve voorwaarden. Terwijl veel mensen soepen, in het geval van industrieel vervaardigde producten, zoals Bag en Instant noodles is zich bewust van het feit dat ze bevatten geen “goede” ingrediënten, dit is niet het geval van andere producten, zoals het heerlijke brood van de bakker, vaak het geval is.

Bijna alle voedsel moet een lijst van ingrediënten, met uitzondering van slechts een paar producten, met name die welke bestaan uit één ingrediënt, zoals vers fruit en groenten, zuivel of suiker.

In het geval van alle andere gerechten, de ingrediënten lijst informeert over de samenstelling van het voedsel. In de eerste plaats In de lijst van ingrediënten, de stof van de meest in het product is opgenomen. In aflopende volgorde van de rest van de ingrediënten.

Vaak weet u de ingrediënten die op de lijst van de ingrediënten: Een in de handel verkrijgbare framboos-yoghurt bevat, bijvoorbeeld yoghurt, frambozen bereiding (frambozen, suiker, kleurstof: Echte open haard; aroma), suiker.

Ook als je zou geven aan een zelfgemaakte Versie waarschijnlijk alleen yoghurt en frambozen (sommige mensen kan het toevoegen van suiker of andere zoetstoffen), “smaken” en de rode kleurstof “karmijn”, tenminste voor veel kopers.

De lijst van ingrediënten van Instant noodles is al “iets meer” volgens de leer van de chemie: tarwebloem, plantaardige Olie (bevat anti-oxidant E319), tapioca zetmeel, soep (smaakversterkers: E621, E627, E631), sojasaus (sojaboon, glucosestroop, Maltodextrine, kleurstof: E150c, voedingszuur: E330, aroma, zuurteregelaar E331), gistextract, zout, zuurteregelaar E452, E500, E501, verdikkingsmiddelen E466, E412.

Quinoa Zutatenliste

Een Schone Eten principe is dat je moet eten alleen ingrediënten die u kan spreken en op zijn best weten ook (Quinoa is een uitzondering ;-)). Ideaal, zijn opgenomen in verwerkte producten, alleen ingrediënten die u zou kook de bevoegde rechter of aan het voedsel zelf. En ik heb niet tapioca zetmeel, noch een fles voedingszuur E330 in mijn keuken in een Kast die ik gebruik voor het koken.

Een verdere Schoon het Eten regel is dat de verwerkte levensmiddelen mogen niet meer dan vijf ingrediënten op de lijst van ingrediënten – als u bent, dan herkennen als een natuurlijke voeding aan te passen bij het product in de Schone Eten concept. Een voorbeeld hiervan is het graan noedels, die, natuurlijk, een industrieel vervaardigd product, als je ze kopen in de supermarkt. Mijn volkoren noodles maar alleen spelt volkoren meel en water, afhankelijk van het merk, ook een beetje zout. Dit zijn allemaal ingrediënten die ik ken met wie ik heb pasta ook zelf te produceren en het duurt minder dan vijf ingrediënten.

Levensmiddelenadditieven

316 voedsel additieven zijn toegelaten in de EU, de EU-Eco-verordening staat, maar slechts 47 van de 199 van de hulpstoffen in dit verband is in de greep van de Bio-product is de moeite waard.

Al deze additieven zijn stoffen die aan levensmiddelen worden toegevoegd om de invloed van hun structuur, smaak, duurzaamheid en kleur, en de productie van voedsel. Additieven kunnen zowel synthetische en natuurlijke oorsprong. In de EU goedgekeurde additieven heeft een E-nummer (“E” staat voor Europa). Wordt toegelaten tot een stof alleen als er geen gezondheidsrisico ‘ s bestaan. Daarnaast additieven moeten worden aan het product zijn aangebracht – dat is te zeggen: je moet in de lijst van ingrediënten.

Om terug te komen naar de bakkerij-brood en broodjes bij het begin: Van de 316 een additief slechts ‘199 in de bakkerij-industrie zijn toegestaan stoffen”. Maar: tot 20 van deze additieven kunnen worden gevonden in een enkele deeg opnieuw! Zijn opgenomen in de achterkant van de show, bijvoorbeeld, emulgatoren zoals E 472a E, die fungeren als een “Deeg enhancer” en het volume van het deeg, het verhogen van het deeg te stabiliseren. Deeg-“zachte” middelen doen om te zorgen voor een zachte korst en het verhogen van de houdbaarheid van gebakken goederen. Glucoamylase zorgt voor een betere Bruining van gebakken goederen en cysteïne (E 920) is toegevoegd aan het deeg, want als een resultaat, het Kneden van de tijd wordt verkort. Ascorbinezuur veranderde de eigenschappen van de bloem: De voorraad blijft door de toevoeging van meer in staat en versterkt de Klebstruktur.

Groepen

Alle 316 goedgekeurde levensmiddelenadditieven zijn verdeeld in groepen op basis van het doel van het gebruik van de stoffen:

  • Anti-oxidant
  • Bakpoeder
  • Complexing agenten
  • Emulgator
  • Kleurstof
  • Bevestigingsmiddelen
  • Een kleur stabilisator
  • Geleermiddelen
  • Smaakversterkers
  • Conserveermiddelen
  • Bloem behandeling agent
  • Minerale
  • Zuur, Voedingszuur
  • Zuurteregelaar
  • Schuim
  • Anti-schuimmiddelen
  • Het smelten van zout
  • Anti-roll bar
  • Zoetstoffen
  • Stuwstof, Een Beschermend Gas
  • Vervoerder, Vulmiddel, Release Agent
  • Een coating agent
  • Verdikkingsmiddel
  • Vitamine Effectieve Stof
  • Bevochtigingsmiddel

Op basis van deze drie groepen, laat ik u een voorbeeld van waarom de voedsel-additieven te gebruiken:

Anti-oxidant

Anti-oxidanten beschermen het voedsel van Oxidatie. Oxidatie is een chemische reactie die wordt veroorzaakt wanneer voedsel door zuurstof, licht en warmte, en van het verlies van kwaliteit te Verwennen het eten.

Anti-oxidanten zorgen ervoor dat de levensmiddelen behouden hun smaak en kleur, en zelfs na een lange tijd nog steeds eetbaar en niet te bederven. Er zijn natuurlijke anti-oxidanten als kunstmatig. Een natuurlijke anti-oxidant die een ieder van ons ooit gebruikt: om te voorkomen dat Appels of Avocado ‘ s bruin en kijk lelijke, we geven een beetje van het sap van de citroen. In de citroen bevat Vitamine C (ascorbinezuur) is een natuurlijke anti-oxidant en is toegevoegd aan zo veel voedsel in het Algemeen, deze zijn geproduceerd kunstmatig.

Kunstmatige anti-oxidant Gallate (E 312 E 320), bijvoorbeeld. Deze zal worden toegevoegd, bijvoorbeeld, plantaardige Oliën en Margarine om te voorkomen dat ze ranzig.

Emulgatoren

Emulgatoren worden gebruikt voor het verbinden van twee vloeistoffen samen die niet mengen (bijvoorbeeld water en Olie). Emulgatoren zijn vet en in water oplosbaar. Eigeel is een natuurlijke emulgator en is gebruikt als de eerste emulgator in voedingsmiddelen productie. Sinds eigeel is maar een korte houdbaarheid, de fabrikanten overgestapt naar Lecithine (E 322), verkregen uit sojabonen. Vandaag, er zijn een verscheidenheid van emulgatoren, het spelen in de productie van sauzen, Margarine en bak-en klaar maaltijden hebben een belangrijke rol.

Smaakversterkers

Smaakversterkers zijn het versterken van additieven, de smaak. De bekendste smaakversterker glutamaat is een (E 620). Glutamaat is van nature aanwezig in verschillende voedingsmiddelen, zoals tomaten, kaas en vlees als een industriële smaakversterkers, maar het heeft een slechte reputatie. Dus glutamaat is te leiden tot voedsel-intoleranties en gewichtstoename verantwoordelijk, omdat de eetlust wordt gestimuleerd. Ook heeft gistextract bevatten glutamaat, is chemisch identiek met de industriële additief, en wordt vaak gebruikt in levensmiddelen te worden gemarkeerd met de opmerking “zonder smaakversterkers” (bijvoorbeeld, plantaardige bouillon). Hier de zogenaamde “Schone ” Etikettering”: De fabrikant adverteert het gebruik van de smaakversterker. Deze Verklaring is niet toegestaan, omdat de gist extract is een additief voor levensmiddelen in de zin van de duitse additieven verordening.

Conclusie

Bij het Reinigen van het Eten, het is vooral belangrijk om te lezen van de lijst van ingrediënten. Persoonlijk wil ik niet dat alle levensmiddelenadditieven in mijn eten. Het Beste is daarom om te eten zo weinig bewerkt voedsel en koken in dezelfde tijd zo veel mogelijk. De enige manier om te weten met 100%zekerheid, welke ingrediënten worden in zijn eten, en kunnen voorkomen additieven.

Geef een reactie