“Het Eten Reinigen dieet” door Tosca Reno

Nadat ik wees in December op Facebook aan het feit dat het boek is “De Eet-Schoon-dieet” door Tosca Reno verschijnt nu ook in het engels, ik werd meerdere malen gevraagd om het indienen van mijn beoordeling van dit boek. Hier is het!

Die Eat-Clean Diät von Tosca Reno

Tosca Reno heeft triggers met uw engelstalige boek “De Eet-Schoon-Dieet” (niet alleen) in de verenigde staten een ware Hype, en het is geen geheim dat ik gevonden heb over dit boek de Schone Eten. “Het Eten Reinigen Dieet” was het eerste boek over het onderwerp, die heeft nu al verkocht meer dan 2 miljoen Keer! Uitgevonden door Tosca Reno niet het gebruik van de termen ‘Schoon Eten” of “Eat Clean” maar door de manier waarop sinds de jaren 1970, de voorwaarden zijn te vinden in de literatuur (Tosca Renos boek werd gepubliceerd in 2009).

Nu, de duitse editie kwam uit, en ik was zeer nieuwsgierig om te zien of het boek is vertaald, of ook op de duitse markt en de consument worden aangepast.

De eerste indruk

Het boek is erg dik – het bevat meer dan 380 pagina ‘ s! Eerste van alles, ik kijk natuurlijk op de cover van het boek. Het punt van kritiek dat de engelse titel van “De Eet-Schoon-Dieet” om verklaringen die Schoon het Eten van een dieet en op de lange termijn geen verandering in het Dieet, ik zou nooit houden. Een beetje jammer is hij gekozen, misschien omdat “dieet” in het engels betekent aan de ene kant, het “dieet”, maar ook “dieet”. Tosca Reno, echter, zei dat ze geen gebruik maken van de term “dieet” van vandaag. Nog meer verrassend vond ik het dat de term “dieet” wordt nu ook gebruikt voor de duitse uitgave – omdat in het duits de titel is, zonder twijfel, is misleidend, want Schoon het Eten is geen dieet.

De inhoud is zeer herkenbaar voor mij: Tosca Reno legt, ten eerste, de Eet-Schoon fenomeen en de beginselen van het Eten Reinigen dieet, wijdde het Ontbijt is een hele Hoofdstuk en vertelt de lezer over de stofwisseling en de kracht van het water. Het volgende Hoofdstuk heet ‘terug te nemen van je leven”, tips te volgen winkelen voor schoon, Eten goed op-as” en “Eet schoon in de samenleving”. In het volgende Hoofdstuk “De vermelding in het sport-programma,” volgende “Cellulitis (sic!) en verslapping van de huid” en Een “lang leven”. Ook de Superfoods (lijnzaad, champignons, Kefir, Chia zaden, Tempeh, Miso & co., vlees & gevogelte, vis & zeevruchten, Adzuki-en mung bonen, enz.), heeft een Hoofdstuk gewijd aan het plannen en boodschappenlijstjes en recepten te volgen voedsel.

De Recepten

De recepten in ‘Het Eten Reinigen dieet” zijn gemengd: Van vegetarisch vegetarische recepten en recepten met vis en vlees, er is voor ieder wat wils. Verdeeld hebben de recepten in Ontbijt, voorgerechten, salades, soepen en stoofschotels, focus op Eiwitten, bijgerechten, complete maaltijden en Desserts. De recepten worden meestal gegeven voor 4 porties, in aanvulling, de voorbereiding en het koken/ bakken tijd. De recepten zijn dezelfde, die ook afgedrukt in de engelse edities.

De recepten van Tosca Reno vond ik tot nu toe altijd beschouwd als zeer vis – en vlees-zwaar, en ook eieren. Nog meer verrassend, vond ik bij het herlezen van die Tofu is afkomstig uit het ik was zelfs niet meer aanwezig. Strikt genomen, is Tofu een verwerkt product, afhankelijk van de variëteit, het past maar vanuit mijn oogpunt, maar om de Schone Eten concept – afhankelijk van hoe de lijst van ingrediënten eruit ziet. Dus, net zoals volkoren pasta of yoghurt, bijvoorbeeld, die worden verwerkt ook de industriële, maar het concept passen. Ik heb echter ontdekt veganistische recepten met geen Tofu beter – er zijn zo veel mogelijkheden, zelfs zonder de Tofu lekker is, om schone vaat. Bedenk echter, dat de recepten waarschijnlijk waren ontwikkeld, ook voor 8-9 jaar. Dus op een moment, als het veganistisch dieet nog niet echt herstel.

Daarnaast zijn een aantal van de recepten zijn zeer suiker-zwaar in de pittige BBQ-Saus, bijvoorbeeld, 325 g biologische stroop (suikerstroop) en in de honing-amandel-cookies 235 g van Bio-honing. Ik gebruik zelfs ruwe rietsuiker, kokosbloesem suiker en andere zoetstoffen in mijn recepten, de informatie te vinden, maar het is nog steeds erg hoog en zou proberen te verminderen hier.

Ook, bijvoorbeeld, Couscous wordt gebruikt, hetgeen overeenkomt met een in mijn ogen is het Schoon Eten principe. Net zoals Bulgur, ook Couscous is griesmeel zwaar verwerkte en als u niet te bereiken voor de volkoren versie (die niet wordt genoemd in het boek en in dit land is alleen erg slecht verkrijgbaar), is het-zoals in het geval van een “normale” pasta – gemakkelijk verwerkt durum tarwe.

De voedings-en calorie-informatie in het boek, vind ik ook ongepast. Ik was gevraagd een aantal van de (paar) keer, dat is de reden waarom in mijn boeken, niet van calorie-informatie zijn opgenomen, en het antwoord is heel eenvoudig: ik tel geen calorieën, en ben van mening dat dit geen deel uitmaakt van de Clean Eating – ik zou graag terug, en niet om een natuurlijke eetgewoonten of te behouden en niet zorgvuldig bedoel voedingsstoffen gegeten.

Mijn Conclusie

Al met al, zou ik beschrijf de recepten als “saai” – wat maar met zekerheid dat ik me voor een lange tijd en heel veel met het thema en recepten voor het jaar weten. Voor beginners, de recepten zijn geschikt, maar zeker zeer goed. Het moet echter worden opgemerkt, dat sommige recepten verdwijnen, als je eet vegetarisch of zelfs veganistisch. Daarnaast zijn veel van de recepten zijn erg Amerikaans, wat heb je zin.

Maar ik denk dat je vooral van de vele maaltijd plannen en boodschappenlijstjes (voor gezinnen, Veganisten, mensen met gluten-intolerantie, enz.) in het boek. Daarnaast veel praktische tips zijn opgenomen. Ook hier moet je om terug te kijken, die u kunt gebruiken voor jezelf – werd geschreven in het boek, maar eerder voor de Amerikaanse lezer.

Ik denk ook dat Tosca Reno Schoon het Eten van alleen beperkt tot de voeding, maar in een Hoofdstuk over het sportieve aspect komt in.

Aanpassingen op de duitse markt, heb ik niet gevonden – waar ik natuurlijk niet 1:1 ik heb vergeleken, al was het maar vertaald, maar, over het algemeen, zo lijkt het. Iets wat me bij het lezen van de vele herhalingen in het boek, evenals de spelling-en grammaticale fouten en de soms slechte Vertalingen uit het engels zijn verstoord. Wie is eigenaar van de engelstalige editie, moet kopen in mijn mening, ook de duitse kopiëren.

“Het Eten Reinigen dieet” door Tosca Reno is nog steeds, in elk geval een waarde van standaard werken met een heleboel nuttige informatie – maar ook kleine vlekken die moeten worden gemaakt als een duits-sprekende reader.

Geef een reactie