Schoon Eten – probeer het uit!

Een week geleden had ik nog nooit gehoord van deze term. Schoon Eten? Wat is die hoort te zijn?

Door toeval kwam ik in een Forum en een beetje lezen. Vervolgens een paar dagen later lees ik in Mimi ‘ s Blog “hoge hakken en sneakers” is er een artikel over. Mijn interesse was gewekt. Met deze voeding concept, het lijkt erop dat heel veel mensen, het gaat heel goed, maar waarom is dit zo en wat is eigenlijk achter de rug, ik was nog niet zo duidelijk.

obstkorb

Gisteren avond, ik kocht het boek “De Eet-Clean Dieet Opgeladen: Blijvend Vet Verlies Dat is Beter Dan Ooit!” door Tosca Reno in de Kindle App-Versie. Ik dacht bij mezelf, voor 3,60€, kan ik geen kwaad meer doen.

%image_alt%%image_alt%

Als ik begon te lezen (het boek is zo suggereert in het engels), het heeft mij op een of andere manier. Zelfs in het engels begreep ik het meteen, wat is het bijzondere van dit dieet is het concept. En ik was verbaasd over hoe makkelijk het is. Verboden lees ik verder en verder, tot plotseling het was 2 uur in de nacht. Het leek mij, dat is totdat ik een boek gelezen over voeding zo vol vuur en vlam! Ik was gegaan om een beetje over me aan het lachen en ben een zeer tevreden gevoel naar bed.

Vanochtend las ik direct na het wakker worden en het was nog steeds net zo motiverend als de avond ervoor. De auteur heeft uiteraard een erg Amerikaans aard van het boek en uw concept te presenteren, maar ik heb het gevoel dat ze heel eerlijk en echt probeert om de lezer op elk punt waar er ook maar de geringste twijfel, zou kunnen stijgen, pick-up.

Tosca Reno eten plan is niet alleen een dieet, zoals ze zelf schrijft. Het is een nutritioneel lijkt eerder en leven aan zijn stijl, die het lichaam en de ziel gewoon goed. De meer “schoon voedsel” – gezonde, natuurlijke voeding voedt het lichaam, hoe beter het wordt. Dit gezonde eten stijl heeft vele positieve effecten op het gewicht, het lichaam deel, de huid, de ogen, de vitaliteit en veel meer vet, hetgeen bevestigt dat ten minste de auteur. Op hetzelfde moment dat u hoeft te doen, maar niets wat het lichaam nodig heeft. Integendeel, je moet eet 6 kleine maaltijden verspreid over de dag, die er komt om te voldoen aan mij persoonlijk.

 

Echter, het is belangrijk dat je je houdt aan de regels voor Schoon Eten:

 • Eet 6 kleine maaltijden verspreid over de dag!
 • Vroege stukken!
 • Het combineren van complexe koolhydraten met eiwitten bij elke maaltijd!
 • Eet bewust gezonde vetten!
 • Drink voldoende water per dag (2-3 liter)!
 • Eet verse groenten en fruit!
 • Let op de portie grootte (Maat met de hand)!
 • Niet eten, kant en klaar maaltijden!
 • Eten geen kunstmatige of chemische eten!
 • Eet stoffen niets te maken met behoud!
 • Eet geen kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam!
 • Pas op voor slechte vetten!
 • Even wat eten, dat is veel suiker en/ of eenvoudige koolhydraten!
 • Aandacht besteden aan calorie-rijke voedsel dat het lichaam alle voedingsstoffen (Junk Food, Fast Food, etc.)

Ik vergeleek het Reinigen van lekker Eten, dan in de geest met mijn huidige dieet aanpak. Ik ben al instinctieve echt, maar een aantal aspecten die ik nog niet overwogen nog (conserveermiddelen, kunstmatige zoetstoffen, slechte vetten, de grootte van de porties, en meer natuurlijke/ biologische producten). Ook ik vind het idee geweldig, zo veel nieuwe dingen voor te bereiden en te eten. Ik doe het leuk om te koken als ik een ruw Plan van wat ik kan of niet kan eten. Ook, omdat Tosca Reno in haar boek, dat is erg gul en geeft ons zowel de uitgebreide boodschappenlijstjes, recepten, evenals de maaltijd plannen voor meerdere dagen.

Wat heeft het fascineerde me, maar met name op Schoon het Eten is heel eenvoudig de gedachten: “je bent wat Je eet”. Het heeft me aan het lezen is het verlangen om het doen van mijn lichaam iets Goed en geef hem goed te eten….heel eenvoudig, omdat ik beter ben (gezondheid-wijs, geestelijk, mentaal), en niet alleen omdat ik zou willen een geweldig figuur! Deze gedachte heeft ertoe geleid dat in mij op een rustige, maar ook een euforisch gevoel. Ik weet niet in termen van voeding is dan van mij, omdat ik het leuk vind om te eten in het verleden, de Pogingen, “goed”, als een verklaring van afstand, en voor een deel ook als de pijn ervaren.

Ik zei tot mezelf deze ochtend dat ik “wil proberen Schoon Eten” in ieder geval vandaag aan de slag. Dit heeft heel goed gewerkt. Vandaag at ik mijn gebruikelijke havermout, eiwitten en granen, een snack, een Appel en amandelen, een fruit-salade voor de lunch en een paar minuten geleden, 2 broodjes, Harz kaas met Boter. We hadden in de keuken. Geen idee, of alles was helemaal “schoon” is, maar het voelde geweldig om te eet om de paar uur, iets dat zo klein en Lekker! 🙂 Ik ben vooral benieuwd hoe ik het kan integreren Schoon het Eten in mijn dagelijkse werk. Omdat het werk dat we hebben geen magnetron bereid voedsel.

Ik zal zeker een verslag van mijn Schoon het Eten van Experiment en ik ben natuurlijk ook op uw steun en advies!

———————————-

Addendum 19.04.2013:

Nu ik aan het eten ben ongeveer een jaar na de Clean Eating concept. Het is het Beste dat kan gebeuren met mij over mijn dieet. Als u meer Info, neem eens een kijkje in de menubalk onder de Deel “Voedsel”. Daar heb ik beschreven, hoe u in het begin het beste met Schoon, het Eten, mijn maaltijden kijken en boodschappenlijstje, ik ga winkelen.

Geef een reactie