Het eten blogger kamp 2014 in Berlijn

Afgelopen weekend was ik onderdeel van het food blogger kamp in Berlijn, wat je misschien al gezien hebben op Facebook en Instagram. De focus van de bloggers bijeenkomst rondom het thema ‘Voedsel’: koken, bakken en genieten van. Het eten blogger kamp was mijn eerste Barcamp, de meer gespannen was ik, natuurlijk, van wat te verwachten. Mijn indrukken die ik hier toon. Krijg een vloed van beelden! 🙂 Meer impressies uit de food-blogger kamp kan je hier vinden.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (5)Naast een heleboel voedsel, er waren veel verschillende Sessies, die aangeboden werden door de deelnemers spontaan op beide ochtenden (vrijdag en zaterdag). Maar als we in staat waren om te voldoen aan de in de vrede voor het Ontbijt en de andere deelnemers. Ontbijt had ik hard nodig, want ik was al om 04: 30 naar de eerste ICE naar Berlijn. Aangezien ik moest werken op de vooravond, ik kon niet komen helaas. Mijn resulterende vermoeidheid gesleept, helaas, door zowel Barcamp-dagen, want de laatste weken waren erg vermoeiend.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (2) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (3) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (4)Ik heb gekozen voor een heerlijke granola van vrouw Kleurrijk. Een van deze zeer smakelijke muesli, ik zal introduceren in meer detail.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (6)

Mari gebakken een Matcha Chiffon Cake en bracht het – erg lekker!

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (7)Franziska van Veggie Liefde heeft opgeroepen Groene Smoothies. Ik was vooral geïnteresseerd in de snijbiet en Avocado in de Smoothie – beide ingrediënten hoef ik niet te vertrouwen me zo ver. Maar in het bijzonder de Avocado smaakte zo ongelooflijk goed.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (10) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (8)Omdat ook hier weer de vraag, hoe de schil van een granaatappel op de juiste manier: mijn variant, ik heb al aan u gepresenteerd in het afgelopen jaar.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (9) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (11)FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (13)

Sophia heeft gekookt op beide dagen veel veganistische gerechten, voornamelijk uit haar kookboek*.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (12)

In een Sessie Bento werden geselecteerd vakken – die Appel en radijs creaties zijn erg mooi, je niet willen eten, waarschijnlijk!

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (15)

In de avond hebben we samen gekookt. Ik werd lid van de vegetarische groep. We hadden een grote gemengde salade, rozemarijn aardappeltjes en een frisse Duik in soja-yoghurt basis.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (14)FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (16)

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (17)

Het eten was er lekker wijn uit Zuid-Tirol en het eten was gesponsord door Rewe. We hadden een kleine REWE markt, waar sprake was van alles een Foodie hartje begeert.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag1 (1)Na het eten, ging ik meteen naar de hotel kamer en ik heel snel in slaap viel mijn gebrek aan slaap heeft gemaakt merkbaar 😉

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (2)

De volgende Ochtend begon met een heerlijk Ontbijt. Ik heb gekozen voor muesli met vers fruit. Erg lekker!

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (4)

‘S middags Sophia gekookt opnieuw veganistische Lekkernijen uit haar kookboek*. Het hennep Puree met Basilicum-Tofu-Falafel is ook erg lekker!

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (5) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (6) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (7)

Twee van de vele Sessies die ik bijgewoond, onder leiding van Denise van Foodlovin. De Food-stylist toonde ons hoe om goed te eten stelt de scène, gefotografeerd, en hoe kunt u de beelden te bewerken achteraf.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (8) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (9) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (10) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (11) FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (12)

In een andere Sessie die ik bezocht op zondag, gingen we naar wilde planten. Ook het onderwerp vond ik erg interessant en ik zal in dienst mij in de toekomst.

FoodBloggerCamp_Berlin_2014_Tag2 (1)

Al met al, ik vond het eten blogger kamp zeer interessant. Echter, ik ben nog steeds niet zeker of de Barcamp “mijn Formaat”. Ik vond behandeld het onderwerp oppervlakkig. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat er vaak spontaan, werd besloten tot het houden van een Sessie (dat is ook het principe van een BarCamp), en ook vanwege het feit dat de Sessies duurde slechts 45 minuten. Echter, ik had een grote – zij het vermoeiende weekend in de hoofdstad. Het is altijd goed om mensen te ontmoeten die delen een eigen Hobby. Veel dank aan Mella en Jan die achter de food blogger kamp. En dank u wel aan de sponsors, zonder wie deze Barcamp kan! 🙂

Villeroy & Boch Wüsthof REWE Kochatelier nu3 SonnentorSüdtirol Deli Jamie Küchenatlas Kikkoman Hädecke Plose XBuntwildX Schokolade trifft Kunst XGAZIX Pilzpaket walls.io Brandwatch

Geef een reactie