Mijn Vesper dozen Workshop op Sojola Blogger Event

Zoals je misschien al hebt op Facebook, Twitter en Instagram gemerkt dat ik was vrijdag en zaterdag in Berlijn. De reden voor mijn bezoek in de hoofdstad van de vegan Sojola Diner met sterren chef-kok Björn Moschinski, waarin ik betrokken was. Toen ik gevraagd werd enige tijd geleden door de toezichthoudende PR-Bureau, als ik de tijd had en verlangen, een Workshop over het onderwerp “Vespers dozen” in de Blogger-Event, ik zei natuurlijk! Omdat op het onderwerp heb ik gemeld tal keer op de Blog, in mijn professionele leven, het onderwerp speelt een rol – niet alleen in relatie tot mijn eigen dieet, maar ook in het bedrijf waar ik voor werk, in het kader van corporate health management.

Sojola_Vesperboxen_Workshop1 De host: Sojola, vegan, planten gebaseerd dieet is booming, wat studies, een hoop nieuwe producten in supermarkten, en tal van koken getuigen boeken. Meer en meer mensen kiezen voor een dieet, het elimineren van dierlijke producten. Sojola vergemakkelijkt dit besluit, met zijn 100% grap vet plantaardig op basis van soja, met de Sojola de helft van de margarine en Sojola Olie vet. De drie producten zijn neutraal in smaak en is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor koken, bakken en Braden. De producten zijn ook gluten-, lactose – en cholesterol-vrij en rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren en de vitamines A en E.

“Vesper” – Wat is dat eigenlijk? De term “Vespers” wordt gebruikt, voornamelijk in het Zuiden van Duitsland, en wordt uitgegaan van een kleiner Hapje of een diner. Een “lunch box” is een vak waarin de maaltijd is om te worden vervoerd. Er zijn veel synoniemen, bijvoorbeeld, Bento Box, Ontbijt, Tupperware bakje, drinkwater, etc. in het Bijzonder in de VS, de “maaltijd prep”Trend is booming, en het langzaam Bereiden van voedsel is meer populair in Duitsland.

Waarom Vespers? Gezonde voeding in het drukke (werk) leven Volgens de studie voeding, “Eet iets, Duitsland?” de technicus de verzekering van de gezondheid van het jaar 2013, bijna 2/3 van de onder de 25-jaar oude, te weinig tijd voor gezond voedsel en Fast food te Ontwijken. Slechts één op de 10. onder de 25-jarige was om te eten een consequent gezond.

Veel werklozen, vooral in de werkplek moeilijk te eet een gezond dieet. Een derde van de werknemers klaagden dat een gezond dieet is op het werk is simpelweg niet mogelijk. Als de belangrijkste problemen zijn een beperkte selectie van gezonde voeding en gebrek aan tijd werden genoemd.

Een gezonde voeding is met name in de lunch pauze is belangrijk, omdat anders een voorstelling dreigt diep.

Een goede manier om te eten, ondanks de Stress in het (werkende) leven is gezond, zijn voedsel is makkelijk om jezelf voor te bereiden en in de Vorm van een Vesper te nemen, in plaats van het eten in de kantine of in een Fast Food Store. Eigen voedsel is niet alleen gezonder, maar ook goedkoper dan het eten in de kantine, of Fast Food plaatsen.

Sojola_Vesperboxen_Workshop2Cornelia Koller door annalenaschiller.com

Niet praktische tips Om in de avond na het werk toevallig in de voorkant van een lege koelkast en de volgende dag, in de lunchpauze, maar terug naar de Snackbar of in de kantine lopen, raden we een week van de planning voor de selectie van de recepten, de boodschappen en de bereiding. Het is bewezen, een selectie van basis-ingrediënten altijd in voorraad hebben. Vers voedsel voorraad is vervolgens uitgebreid en zo kan snel een heerlijke, gezonde Vespers voorbereid. Een gedetailleerd bericht op maaltijd planning, inkoop en bereiding van mijn gerechten heb ik al geschreven. Een goede planning is het Belangrijkste. Met deze voorbereidingen is het niet moeilijk om zich te voeden, zelfs in stressvolle tijden gezond.

Ik maak er een regel dat ik koken in de avond, warm een extra dosis neem ik met me dan de volgende dag, en dan ‘ s middags, koud te eten. De extra portie komt in de avond klaar in de doos van de lunch in de koelkast, dus ik neem het in de ochtend gewoon uit de koelkast. Ook bereid ik me in de avond, vaak ‘ s Nachts Haver, zodat mijn Ontbijt klaar en kan ik eet het direct.

Ik gebruik voor mijn Vesper meestal blikjes die verschillende afdelingen en divisies, zodat de individuele gerechten zijn veilig weggestopt en goed vervoerd kunnen worden. Het is ook bijzonder belangrijk voor mij was, namelijk, de veilige aankomst van mijn Vesper ‘ s, evenals een probleem-een gratis consumptie op de site. Dus salades zijn niet drassig of brood is uit elkaar gevallen en gelekt komen verschilt, zijn er enkele fundamentele regels rekening te houden. Als een Algemene regel is: alles wat druppels, sticks, snel bederft of smelt, is niet geschikt voor de Vespers. Als ik in een salade, vul ik de Dressing in een aparte container en geven zij kort voor het eten van de salade. Anders, het is gedrenkt in de salade, anders, modderig en doorweekt, wat niet zo goed smaakt en ziet er ook geweldig uit. Voor salades gebruik ik bijvoorbeeld deze Box van Tupperware*. Praktisch op dit kunt is dat het wordt geleverd met Bestek, en ook een extra container voor de Dressing. Als je muesli, ‘ s Nachts Haver, Pap, wil, etc. take-away kan ik sterk aanbevelen deze Beker. In het kader van de Vespers, Boksen Workshops, hebben we deze vakken:

Vesperboxen_Workshop_Boxen

Voedingsstoffen en recept suggesties, in feite, ik zorg ervoor dat alle belangrijke voedingsstoffen in mijn Vespers onder krijgen.

De voedingsstoffen verschillen in de macro-nutriënten en micro-voedingsstoffen. Macro nutriënten (of belangrijke voedingsstoffen, fundamentele voedingsstoffen) zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, in relatief grote hoeveelheden. Deze bevatten koolhydraten, eiwitten en vetten. Micro-voedingsstoffen (of vitale stoffen) zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, in kleine hoeveelheden, ze leveren geen energie. Aan nutriënten, micro vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Als een richtsnoer voor een optimale samenstelling van het dagelijkse dieet, is het volgende van toepassing:

  • 60% koolhydraten
  • 25 – 30% vetten
  • 10 – 15% eiwitten

Vet is nog in verdenking te dik. Low-fat producten “en ” light”producten worden vaak gebruikt door mensen die willen om gewicht te verliezen. Dit vet is nodig voor het leven, en kan zelfs helpen je gewicht te verliezen, indien op de juiste vet. Veel mensen eten te veel ‘slecht’, dierlijke vetten: vlees, kaas, Boter, Chips, snoep, patat, Croissants…

Verzadigde vetzuren zijn ongezonde beschouwd en mag alleen worden gebruikt in kleine hoeveelheden. Deze vetzuren worden opgenomen, voornamelijk in dierlijke producten zoals Boter, room, spek, Fast Food, of kant en klaar maaltijden. U heeft een negatief effect op het cholesterolgehalte door het verlagen van de goede HDL-cholesterol en het slechte LDL-cholesterol verhogen. Het risico van atherosclerose, hartinfarct en beroerte verhoogt.

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren verlagen van de niveaus van slechte LDL-cholesterol in het bloed en hebben een gunstig effect op het cardiovasculaire Systeem. U bent bijvoorbeeld, die in Avocado ‘ s, noten en olijven.

Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn de gezondste vetten. U kunt er ook voor zorgen dat het slechte LDL-cholesterol verlaagd en de goede HDL verhoogd cholesterol. Bovendien zijn ze lager triglyceridengehalte (vetgehalte van het bloed). Dus, deposito ‘ s voorkomen in de bloedvaten en het risico van hart-en vaatstelsel wordt verminderd ziekten. De meervoudig onverzadigde vetzuren van de Omega-3-vetzuren en Omega-6-vetzuren, die met name van belang, omdat het organisme kan niet zelf te produceren. Meervoudig onverzadigde vetzuren komen vooral voor in plantaardige oliën zoals olijfolie, soja-olie, walnoot olie, enz.

Sojola_Vesperboxen_Workshop3Voorbeelden voor het eten, dat neem ik als een Vesper:

  • cut-up fruit
  • Plantaardige stokjes of spiesjes, met of zonder Dip
  • Plantaardige muffins met een Saus
  • broodjes of brood
  • Salades, die zal niet instorten na een korte periode van tijd
  • Plantaardige pannen (glutenvrij bijvoorbeeld met Quinoa)
  • Snacks zoals noten, fruit of raw food bar

In het kader van mijn Workshops heb ik voorbereid met de andere bloggers een hapje van plantaardige sticks, noten, brood met twee soorten beleg (Oranje-mint en kruiden), die werden opgesteld vanuit de Sojola-Margarine en een Quinoa Tabouleh met Sojola Olie.

Vesperboxen_Workshop_Brote

Vesperboxen_Workshop_Lunchbox

Het recept voor de Quinoa Tabouleh ik toon u in de volgende paar dagen! En ook het tweede deel van de Sojola Blogger Evenementen – Diner met Björn Moschinski – ik zal je laten zien in een aparte post.

Veel dank aan Sojola en OMA PR voor dit mooie Evenement en veel dank aan Cornelia Koller voor de grote Abstracte en het samenvatten van mijn Workshops!

Geef een reactie