Gedaan! Geen Snoep Uitdaging – 21 dagen zonder snoep

Gisteren, na de wk-spel van de duitse Elf, werd ik pas echt bewust van het feit dat het Geen Snoepjes Uitdaging is al voorbij. 21 dagen zonder snoep: chocolade, geen zoete Desserts, geen koekjes, geen taart,…! Heb je het overleefd en ik zou niet gedacht hebben dat ik zou vallen in de tijd van de verklaring van afstand is eigenlijk zo eenvoudig. Maar ik heb niet haalde Geen Snoep Uitdaging, alleen “tot en met”, maar hebben geleerd in de afgelopen 3 weken veel over mij en mijn eetgewoonten.

No-sweets-challenge

In de laatste paar weken zijn erg druk geweest voor me in het Algemeen. Grote projecten op mijn Werk, 2 bruiloften, veel Vergaderingen, mijn Yoga opleiding, ik was eigenlijk constant onderweg. Dus ik was erg opgewonden om te zien of ik de “afleiding” zal komen vroeg, of ik zou gewoon zo onbewust naar iets zoets. God is de gemeenschappelijke dank ondersteunde mij op de Weg meer in mijn projecten! Vooral de vermelding in de Nul-candy-Fase was veel makkelijker dan ik dacht, want ik had geen tijd, dat is geweldig over de verandering of mijn “verlies” te denken. Ik moest gewoon een duidelijke regel, en de naam was “NEE”.

Zo kom ik tot het tweede punt. Ik heb geleerd door de Uitdaging, dat is een duidelijk “nee” is eigenlijk lichter dan van een “Goed-een-stuk-van-chocolade-gaat-maar-uit-en-te-keer”, omdat dit laatste leidde me in de weken voorafgaand aan de Challenge weer en weer en meer en meer en meer. Een kleine uitzondering is toegetreden tot de volgende! Een absolute verklaring van afstand van de geluiden hetzelfde als hard, maar voor mij was het de zachtere versie in vergelijking met een eenvoudige vermindering van mijn candy consumptie. Ik wist niet zien het niet zozeer als een verbod, maar door de strenge “geen” en begon meteen te denken in termen van Alternatieven.

En Alternatieven, in feite zijn er in overvloed. Ik heb ontdekt zo mooi kleine Traktaties in de laatste 3 weken (re). Het feit, ongelooflijk goed! Chia Pudding met fruit, oven-geroosterde plakjes banaan met een noot boter, cacao ballen, of zelfs zelf gebakken Koekjes zonder suiker, bloem en eieren ik opgezweept. En dat was nog niet alles van de ideeën! In de komende tijd ben ik van plan om enkele zoete recepten op mijn Blog voor je. Ik denk dat van deze Alternatieven-schat, dat is alleen duidelijk voor mij in de laatste paar weken, dus wees er bewust van te zijn, was een grote factor is voor mijn succes! Hoeveel keer heb ik iets at gezond, Lief, en dacht: Die had er eigenlijk nog tijd, Lindt chocolade en co.?

Ok, ik geef het toe, maar ook volledig 100% gratis van mijn gedachten te candy, ik was natuurlijk! In het bijzonder In situaties waar er was gewoon typisch Zoete, wilde mijn handen, en instinctief: het dagelijks gratis taart in de zetel, of op het koekje bij de koffie, die zo verleidelijk op de rand van de schotel….in deze momenten, ik had om mij te bellen “nee,” maar nogmaals het terug in het hoofd en realiseerde ik me hoe veel dagen ik had al in geslaagd zonder snoep. SHAKA! Mentale Kracht! Omdat ik nieuwe wilde beginnen.

Maar het is niet alleen de mentale was het voor mij, tijdens de Geen Snoep Uitdaging, ook lichamelijk, ik heb gemerkt dat een aantal positieve veranderingen. Nummer 1 is heel duidelijk: een kleine vermindering in gewicht van ongeveer 2 kg. Iedereen die mij kent, weet dat ik eigenlijk geen waarde….wat zijn de Cijfers?…maar ik realiseer me tegelijkertijd dat ik de broek te voelen, vooral in sommige van de jeans comfortabeler dan voor de Uitdaging. Ik afzien van de Uitdaging die tijd op de overbodige, “lege” calorieën, en bedankte mijn lichaam voor me meteen. Ik vind het geweldig! Bovendien heb ik het gevoel dat ik meer energie! Vooral bij het hardlopen in de nacht in mijn woonplaats, ik word me bewust van. Ik heb de dag voor, wederom, vooral goed op mijn dieet en veel rauw voedsel gegeten, omdat ik niet kon uitoefenen door het gebrek aan tijd een hoop. Daarom, het moet eigenlijk een heel gezellige 12.2 km lopen, maar als ik moest de eerste ronde achter me, zag ik dat er veel van de Macht op deze dag, in me. Dus ik gaf meer Gas en eindigen met een nieuwe persoonlijke beste tijd meer dan 10km voor mij: 54:37min! Zonder de snoepjes! 😉

Het zijn Geen Snoepjes Uitdaging voor mij was dus een groot succes en de eerste vraag die ik mezelf stelde deze morgen: ik Wil eten vandaag, als beloning, een stuk chocolade? Spontaan, een “no shot” in het hoofd….maar “nee” tegen het verbod, maar een oprecht “nee dank je-niet-moet-ik-net -“. En dat is het echte succes! Weg van het gevoel van het niet nodig de weg naar een meer bewuste omgang met de candy! De vraag is nu natuurlijk: Hoe moet het gaan om de Geen Snoep Uitdaging met mij aan? Ik probeer gewoon wilt de tijd zonder snoep om een stukje te gaan…nog een paar leuke recepten, me nog meer om te zien hoe om het te doen voor mij, en zie, als de candy honger komt weer terug.

Ik hoop dat jullie hebben het Geen Snoepjes Uitdaging zo goed als ik, en voor u belangrijke inzichten! Maar zelfs als u op de start in de tussentijd weer, doet je beseffen wat je lichaam doet met de Challenge! Je moet zeker geen snoepjes, dus het is goed voor u, noch uw hoofd en uw lichaam!

Geef een reactie