Fascia training met Yin Yoga Intensieve Workshop met Andrea “Qbi” Kubasch

Aan het einde van November, en een grote Yoga droom van mij in de prestaties! Ik bezocht Andrea “Qbi” Kubasch in een van haar Power Yoga Duitsland Studio in Hamburg. Er was de eerste Workshop van haar nieuwe boek “fascia training met Yin Yoga is”. Maar niet alleen dat. I. na de spannende Workshop met Qbi op een kokosnoot water in de warme vensterbank zat een ronde van yoga docent aan de yoga docent met haar verklappen samengevat: het was Een droom. Maar een beetje meer dan ik wil je vertellen vandaag…:-)

Faszientraining-mit-Yin-Yoga-Workshop

Als ik ging tegen de 13 bij haar in de Studio, ik kwam gelijk met de andere deelnemers van de workshop in het gesprek. De Workshop was zeer goed bezocht. Al stonden te popelen om te zien wat Andrea Kubasch ons vandaag zou tonen. Veel van de andere yogi ‘ s bezocht en wist Qbi persoonlijk. Ik had meer dan 200 kilometer, de langste reis, maar het was absoluut de moeite waard! Ik wilde leren kennen, de vrouw die had verleid me bijna 5 jaar aan Yoga. Op het moment kocht ik hun DVD “Power Yoga” en werd gewoon weggeblazen door uw aangename aard, het onderwijzen van Yoga. Ik heb uren met uw DVD in de voorkant van de TV. Geweldig dat het duurde vele jaren, totdat ik daadwerkelijk deelgenomen aan een van uw yogalessen live! Ik werd niet teleurgesteld! Qbi, verwelkomde mij aan de ingang met een stralende Glimlach en na de gebruikelijke kleding, heeft een Mat uit te rollen, tools, klaar voor gebruik, Yogi thee drinken, enz., het ging!

Fascia training met Yin Yoga. Beide begrippen zijn niet nieuw voor me, maar ik had alleen gericht Andreas boek, die ik gekregen heb van tevoren, in meer detail. Fasciale training lijkt het nieuwe modewoord in de fitness-industrie. Waar een paar jaar geleden, de spieren waren helemaal in de training richten, duiken vandaag in alle hoeken en Uiteinden van de fascia. Hier is de term “fascia” betekent niets anders dan aan onze bindweefsel. Volgens recent onderzoek van de fascia, echter, spelen een veel grotere rol dan u voor tientallen jaren. Je bent heel actief betrokken bij al onze bewegingen en om te lenen van de kracht in ons lichaam en stabiliteit. Dienovereenkomstig, de fasciale training is een aanvulling op de normale sterkte en/of duurtraining is een essentieel onderdeel van onze fysieke Conditie. En het fasciale training – dat is, de actieve “bewerken” – onze bindweefsel kan op verschillende Manieren gedaan worden. Een manier om de Andrea Kubasch beschrijft, samen met haar man Dirk Bennewitz in haar boek, Yin Yoga. In dit vrij rustige yoga stijl van de afzonderlijke delen van het lichaam in verschillende yoga houdingen voor enkele minuten uitgerekt. Op dit moment, het bindweefsel wordt getrokken op de juiste Plaatsen, in elkaar gedrukt, of lang zijn, zodat het bindweefsel vloeistof wordt verplaatst naar de cellen. Qbi toonde dit duidelijk aan de hand van een uitgeperste Sinaasappel! Mooi Beeld! Door Yin Yoga, onze hele fasciale netwerk is dus incl. Lymfe stimuleert, opgeslagen slakken zullen losraken en worden verwijderd. Detox puur! Als je wilt duiken dieper in dit onderwerp, lees haar nieuwe boek aan de fascia training met Yin Yoga. Alles is goed beschreven. Tot zover de theorie…

%image_alt%We komen nu aan bij de praktijk: fascia training met Yin Yoga is zeker niet een ondiepe, saai Stuk. Hoewel we nog niet erg veel helemaal niet en ik ben zwaar Power Yoga Lessen gewend bent, ik zweette de Yin Yoga van Qbi echt. De Oefeningen, zoals de neerwaartse hond, de preventie of de Zwaan om het te houden voor een paar minuten, “maar”, vroeg ik een heleboel. Vijf minuten kan ongelooflijk lang!

Faszientraining-mit-Yin-Yoga-HSHFaszientraining-mit-Yin-Yoga-Lotus

Tegelijkertijd Andrea Kubasch in de Yin Yoga les voor onze fascia iets heel Slim idee: het gebruik van blackroll. %image_alt%Het klinkt als een bedreiging? Het is ook een beetje! 🙂 Dus is het lang aangehouden Houdingen met een klassieke Zwart-Roll-on Oefeningen afgewisseld in de Werkplaats – en dat kan erg vervelend! Als u nog steeds geen Zwart-Roll, dan krijgen! Vooral na mijn lopende trainingen, ik heb het heel vaak in mijn fase van expansie, los van de spieren na de Run en het bindweefsel kneden netjes weg. In de combinatie van Yin Yoga uur voor onze fascia, de Zwart kwam rollen aan de duur van het gebruik. Zo schattig klinkende Oefeningen zoals “Vrij Knieën” of “Crash Test Hammies” bleek een zeer intensieve Training voor onze bindweefsel.

Het ergste Oefening voor mij was het “HET-Band Roll”, waar moesten we aan de kant van de Zwarte Rollen liggen vanaf de taille naar beneden tot aan de knieën op onze benen buitenste zijden van de rollen (check it out op de volgende foto…vooral mijn gezicht!). Het is ongelooflijk hoeveel slakken en kleine knobbeltjes zijn er, opgeslagen in ons bindweefsel. En we gemasseerd de IT-Band Oefening met ons hele lichaamsgewicht! Voor alle Oefeningen aanbevolen voor ons, Qbi, alleen heel, heel langzaam over het voelde rollen sporters deel van het lichaam, en echt een kleine, pijnlijke gebied intensief. Waar het onprettig is, is de opleving van onze bindweefsel is bijzonder belangrijk! Dus het is geen wonder dat deze gevarieerde blackroll Oefeningen werden ook aangehouden voor 3 tot 5 minuten, alle deelnemers altijd gretig op het horloge gekeken! Hoe lang en intens, maar in een paar minuten…! Niet te geloven dit! Maar er was ook absoluut ontspannende, rustgevende Yin-Yoga – of-Zwart-rol-Oefeningen. Bijvoorbeeld, de Back-roller voor de onderrug met omhoog gestrekte benen! Een rustgevende Massage voor de rug.

Faszientraining-mit-Black-RollFaszientraining-mit-Yin-Yoga-und-Black-Roll

Nadat we hadden afgerond 15 Oefeningen in onze exclusieve Yin-Yoga-Zwart-Roll-Klasse, kwamen we tot de Workshop. Ik voelde me fysiek en mentaal zo totaal anders dan hoe had ik geen van mijn vorige yoga les. Mijn hele lichaam – in het bijzonder de Zwarte Roll verwerkt waren aangenaam bloedt warm door en door, maar ik was opeens erg slaperig. Ik voelde me uitgeput en tevreden tegelijk. Hoogstwaarschijnlijk zou ik het vergelijken met de toestand na een lang weken in een warm bad net voor het slapen gaan. Ik niet zou hebben gehad met Andrea nog steeds in mijn Interview, ik zou in slaap in een yoga Studio op mijn Mat. Echter, voor mijn langverwachte gesprek met Qbi, trok ik mezelf bij elkaar en werd daarna op de terug reis van Hamburg op de passagiersstoel van mijn behoefte aan slaap. Ik sliep bijna de hele 2 uur om thuis te komen, en me ook op mijn terugkeer meteen naar bed. Ik voelde me als mijn lichaam had deze verschillende type Opleiding slechts één keer te verwerken, en dus wachtte ik voor hem de hele weg, deze periode van rust. Bijna 12 uur, ik sliep aan een stuk door! Zo veel als in een lange tijd! De volgende Ochtend, ik ben zo fit als een hoentje en absoluut in een goed humeur wakker! En ik zag in mijn geest, hoe mijn fascia bedankte met een “Namaste” met mij! Dit is een dank je, ik zal graag doorgeven aan Andrea! Geweldige Workshop!

Andrea-Qbi-Kubasch-und-Kristin-Woltmann

Mijn conclusie op de fascia training met de Yin Yoga: De Oefeningen die ik zeker zal herhalen voor mij thuis. Het is er in geslaagd mij ongelooflijk intens, dus ik kan me voorstellen hoe mijn lichaam had dit eerder passieve Training in de Vorm van stretching en Massage is niet nodig. Bovendien, de fascia training met Yin Yoga is niet moeilijk te leren. Andrea Kubasch biedt in haar handleiding, goede instructies voor de individuele Oefeningen, je kan imiteren zonder de Workshop. Haar oefening boek plus Zwart-Roll zijn zeker twee grote giften van Kerstmis voor u en uw lichaam, als u zelf wilt doen iets Goed! 😉 Trouwens, het zal in het nieuwe jaar met de veiligheid voor meer Yin Yoga Lessen met fasciale training op de Power Yoga Duitsland.

%image_alt%%image_alt% %image_alt%%image_alt%

Als mijn Interview met Andrea Kubasch was en wat ik deed over de balans van Yin en Yang in Yoga-en, meer algemeen, in ons leven, ik zal in het tweede deel van mijn verslag…het is opwindend!

Geef een reactie