Basis recept voor een stevig Ontbijt: Overnight Oats

Ik snce enkele van de tijd ben ik met mijn Ontbijt situatie ontevreden. In de ochtend, ik heb geen zin, tijd om mijn Ontbijt te bereiden en bracht vijf minuten langer in bed. Dit is voor mij helaas een herfst/ winter fenomeen, want in de lente en de zomer-het maakt me helemaal niets, te vroeg opstaan. In de donkere tijd van het jaar, echter, het is moeilijk voor mij – zoals zo velen – te komen in de ochtend aan in de gangen. Mijn Ontbijt viel uit deze Situatie voor de slachtoffers – ik heb het nemen van het uit vaak, of een stuk fruit in kleine stukjes gesneden. En, hoewel het Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus moet er een oplossing worden gevonden.

Overnight Oats Clean Eating

Overnight Oats “Bircher stijl” van mijn boek “de Schone Eten Natuurlijk* koken”

De eisen die ik heb in mijn Ontbijt:

  • moet het snel worden bereid
  • het moet gezond zijn
  • het moet goed smaken
  • het moet een lange, lange ziek van

In het kort: het moet een echte power Ontbijt! De oplossing Overnachting Haver – nacht geweekte havermout, dus het principe is al eerder uitgelegd. Het feit dat het Ontbijt is al voorbereid op de vooravond, het is niet meer het excuus te hebben in de ochtend geen tijd voor het Ontbijt. De schoonheid van de Overnight Oats is dat er een oneindig aantal varianten, is afwisseling gegarandeerd, en het Ontbijt is niet saai.

Het basis recept is simpel:

Havermout

Eerst en vooral, je moet granen zoals havermout (engl. haver). Voor meer mogelijkheden kunt u vinden in mijn post “Overnight Oats:Alternatieven voor havermout (glutenvrij)”. Zorg ervoor dat de havermout die je hebt gemaakt uit de volle korrel. Of u nu kiest voor de ruige of delicate variatie, is aan u.

Vloeistof

Havermout en de vloeistof worden gemengd in een verhouding van 1:3: ik gebruik ongeveer 40g havermout en 120ml vloeistof per Portie. Voor degenen die liever wat steviger, minder vloeistof. Ik gebruik melk alternatieven zoals amandel melk, hazelnoot melk, rijst, melk en haver melk. Maar je kunt natuurlijk ook gewone melk, (soja) yoghurt, vruchtensap of gewoon water gebruiken.

Exotische Overnight Oats

“Exotische Overnight Oats” met sinaasappelsap uit mijn boek “de Schone Eten Natuurlijk*koken”

Vruchten

Toegevoegd aan dit zijn vruchten die u, hetzij in de avond of de volgende Ochtend. Het fruit kun je alleen kleine, maar ook pureer of prak met een vork.

Kruiden

Ten slotte kunt u de Overnight Oats met kruiden “pimp”: vanille, kaneel of peperkoek spice in de Winter…

Toppings

Zelfs met de Toppings, u kunt experimenteren met de talloze variaties. Noten, rozijnen, Chia zaden*, lijnzaad, kokos, noten boter, gedroogde vruchten, zoals Goji bessen*… gewoon proberen wat je wilt. Ik geef de Toppings, meestal net voor het eten de Overnight Oats, omdat ik net als u liever een mooie knapperige, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

Voorbereiding:

Het Ontbijt wordt bereid de avond tevoren en overnacht in een kan of een glas in de koelkast. De haver genieten van de vloeistof ‘ s nachts, en een soort pap.

Hier is een voorbeeld:

%image_alt% Basis recept voor Overnachting Haver stemmen: 1 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print Dit recept is mijn voorstel voor de basis-recept – u over de hoeveelheid informatie die kan variëren, natuurlijk! Basis recept voor Overnachting Haver stemmen: 1 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print Dit recept is mijn voorstel voor de basis-recept – u over de hoeveelheid informatie die kan variëren, natuurlijk! Porties voorbereiding 1 van de 5 porties voorbereiding 1 van 5

  • Keuken Ontbijt

Ingrediënten

  • 40 g volkoren havermout*
  • 120 ml melk alternatief bijv. amandel melk
  • Fruit bijvoorbeeld 1 Appel, 1 banaan, bessen, 1 handvol…
  • 1 snufje gemalen vanille*
  • 1 EETLEPEL Chia zaden*

Porties: Ingrediënten

  • 40 g volkoren havermout*
  • 120 ml melk alternatief bijv. amandel melk
  • Fruit bijvoorbeeld 1 Appel, 1 banaan, bessen, 1 handvol…
  • 1 snufje gemalen vanille*
  • 1 EETLEPEL Chia zaden*

Porties:

  • Keuken Ontbijt

Instructies

  • Het fruit met de volkoren havermout, melk (alternatief), en de specerijen in een kom en meng alles door elkaar. Overnachting afgedekt in de koelkast.
  • De volgende Ochtend, de Toppings op en serveer.
  • x

    Overnight Oats zijn door de manier van “Schoon het Eten van” zuiver en super gezond: voedingsvezels en complexe koolhydraten van de volkoren havermout, u te houden fed, het voorkomen van hongergevoel en het bevorderen van de Verdaaung. Het fruit leveren vitamines, noten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren! Het Ontbijt kunt u thuis eten, maar ook direct aan het werk, Uni, op school of waar dan ook. Goede Eetlust!

    Overnight Oats Schoko-Himbeere

    De chocolade framboos Overnight Oats koken van mijn boek “de Schone Eten, met Superfoods”*.

    Andere Overnight Oats Recepten:

    • Overnight Oats: Drie De Lente Recepten
    • Overnight Oats: Vier de zomer recepten
    • Overnight Oats: Vijf herfst recepten
    • Overnight Oats: Vijf winter recepten
    • Overnight Oats Mango Lassi

    Hoe hou je Overnight Oats?

    WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2Ook in “Schoon Eten Basics’ vind je recepten voor de Overnight Oats. © Gräfe en Unzer

    Geef een reactie