Basis recept voor een stevig Ontbijt: Pitaya Kom {pitahaya ‘ s / dragon fruit}

Het is meer in mijn serie “een basis recept voor een power Breakfast”! Deze Keer ben ik bereid een exotische Ontbijt optie voor u, de heerlijke smaak van de zomer. In Hawaii en in Californië, Pitaya waren Kommen, zo was ik afgelopen najaar, een van de grootste Food Trends op het gebied van Schoon Eten. Binnenkort is het terug naar Californië en ik ben benieuwd naar het weer in de Amerikaanse “Clean Eating-wereld”! 🙂

Pitaya Bowl1whole-foods-pitayas

Pitaya / Pitahaya ‘ S / Dragon Fruit

De Pitaya, die ook wel pitahaya ‘ s of dragon fruit, afkomstig uit Zuid-en Midden-Amerika, maar wordt ook gekweekt in Azië. De cactus fruit bestaat voor 90% uit water en bevat calcium, ijzer, fosfor en de vitamines B, C en E. Bij ons, is het hele jaar beschikbaar, bijvoorbeeld in de goed gesorteerde supermarkt, groenten en fruit winkels en Delicatessenzaken.

Pitaya Bowl4Pitaya Bowl3

Drie soorten Pitayas zijn de bekendste:

  • gele huid, wit vlees
  • roze schelp, wit vlees
  • pink shell, roze vlees

Ongeacht de kleur van het vruchtvlees bevat veel zwarte zaden. De schil van Pitaya wordt gekenmerkt door zijn gladde schelp, die voorzien is van een pin-of Schuppeln.

Wat opvalt in de Pitaya Kommen, vooral hun bubblegum roze kleur – die “wil iets voor het oog’, en daarom de beste Pitaya met roze schil en roze vlees.

Pitayas worden meestal rauw gegeten kan worden gesneden als een Kiwi, en lepelde. In rijp fruit, het reservoir kan worden verwijderd, maar, zoals, bijvoorbeeld, in het geval van een Orange.

Gekoelde Pitayas zijn tot 12 dagen. Echter, het is belangrijk dat ze worden opgeslagen in een manier dat je geen drukpunten (beste rechtop). Zonder koeling, ze zijn ongeveer een week duurzaam.

Pitaya Bowl2

Pitaya Kom

Basis:

  • Pitaya
  • Frambozen of aardbeien (vers of bevroren)
  • Vloeistof (bijv. amandel melk)

 

Toppings:

  • Bessen
  • Banaan
  • Chia Zaden
  • Kokosschilfers / raspen
  • glutenvrije Muesli

%image_alt% Pitaya Kom stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept Pitaya Kom stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding 2 10 minuten porties voorbereiding 2 10 minuten

  • Menu Ontbijt
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 1 Pitaya
  • 200 g frambozen alternatief van de aardbeien
  • 100 – 150 ml melk alternatief
  • 1 EETLEPEL Chia zaden*
  • 50 g bramen
  • 50 g bosbessen
  • 50 g frambozen

Porties: Ingrediënten

  • 1 Pitaya
  • 200 g frambozen alternatief van de aardbeien
  • 100 – 150 ml melk alternatief
  • 1 EETLEPEL Chia zaden*
  • 50 g bramen
  • 50 g bosbessen
  • 50 g frambozen

Porties:

  • Menu Ontbijt
  • Veganistische keuken

Instructies

  • De Pitaya in de lengte doormidden, en het vlees van de vrucht hol. Met frambozen / aardbeien en melk(alternatief), puree of mix.
  • In twee kommen en bestrooi met Chia zaden, frambozen, bramen en bosbessen of andere Beleg en garnituur van uw keuze.
  • x

    Een Overzicht van mijn Ontbijt recepten kunt u hier vinden. Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie