Het is meer in mijn serie “een basis recept voor een power Breakfast”! Deze Keer ben ik bereid een exotische Ontbijt optie voor u, de heerlijke smaak van de zomer. In Hawaii en in Californië, Pitaya waren Kommen, zo was ik afgelopen najaar, een van de grootste Food Trends op het gebied van Schoon Eten. Binnenkort is het terug naar Californië en ik ben benieuwd naar het weer in de Amerikaanse “Clean Eating-wereld”! 🙂
Pitaya / Pitahaya ‘ S / Dragon Fruit
De Pitaya, die ook wel pitahaya ‘ s of dragon fruit, afkomstig uit Zuid-en Midden-Amerika, maar wordt ook gekweekt in Azië. De cactus fruit bestaat voor 90% uit water en bevat calcium, ijzer, fosfor en de vitamines B, C en E. Bij ons, is het hele jaar beschikbaar, bijvoorbeeld in de goed gesorteerde supermarkt, groenten en fruit winkels en Delicatessenzaken.
Drie soorten Pitayas zijn de bekendste:
- gele huid, wit vlees
- roze schelp, wit vlees
- pink shell, roze vlees
Ongeacht de kleur van het vruchtvlees bevat veel zwarte zaden. De schil van Pitaya wordt gekenmerkt door zijn gladde schelp, die voorzien is van een pin-of Schuppeln.
Wat opvalt in de Pitaya Kommen, vooral hun bubblegum roze kleur – die “wil iets voor het oog’, en daarom de beste Pitaya met roze schil en roze vlees.
Pitayas worden meestal rauw gegeten kan worden gesneden als een Kiwi, en lepelde. In rijp fruit, het reservoir kan worden verwijderd, maar, zoals, bijvoorbeeld, in het geval van een Orange.
Gekoelde Pitayas zijn tot 12 dagen. Echter, het is belangrijk dat ze worden opgeslagen in een manier dat je geen drukpunten (beste rechtop). Zonder koeling, ze zijn ongeveer een week duurzaam.
Pitaya Kom
Basis:
- Pitaya
- Frambozen of aardbeien (vers of bevroren)
- Vloeistof (bijv. amandel melk)
Toppings:
- Bessen
- Banaan
- Chia Zaden
- Kokosschilfers / raspen
- glutenvrije Muesli
- …
Pitaya Kom stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept Pitaya Kom stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding 2 10 minuten porties voorbereiding 2 10 minuten
Ingrediënten
- 1 Pitaya
- 200 g frambozen alternatief van de aardbeien
- 100 – 150 ml melk alternatief
- 1 EETLEPEL Chia zaden*
- 50 g bramen
- 50 g bosbessen
- 50 g frambozen
Porties: Ingrediënten
- 1 Pitaya
- 200 g frambozen alternatief van de aardbeien
- 100 – 150 ml melk alternatief
- 1 EETLEPEL Chia zaden*
- 50 g bramen
- 50 g bosbessen
- 50 g frambozen
Porties:
Instructies
x
Een Overzicht van mijn Ontbijt recepten kunt u hier vinden. Goede Eetlust! 🙂