Basis recept voor een stevig Ontbijt: Chia Pudding

Chia zaden zijn in de “gezond leven”-scene voor een lange tijd al hyped. En terecht, want Chia zaden zijn een echte Superfood (hier vind je mijn artikel “Chia zaden en vlas zaden in vergelijking”). De Chia kan worden geweekte zaden in een vloeistof, en de noodzaak om sommige bronnen van de tijd. Chia Pudding kan worden voor te bereiden en in de avond, nacht in de koelkast voor de bronnen van de stukken en vervolgens in de vroege ochtend. Als voor de Overnight Oats heeft opgeslagen zodat je in de ochtend voor een paar minuten. Als het moet snel gaan, rijk, als alternatief, op 30 minuten van de bronnen, echter, moet u gebruik maken van meer zaden, een beetje minder vloeistof.

Ik moet toegeven: de dikke, gladde, gel-achtige consistentie van Chia pudding heeft me in het begin wel een beetje. Voor het leven van mij, ik kon me niet voorstellen dat de smaak moet! Maar het heeft natuurlijk, anders zou ik het niet schrijven. Chia zaden*, hebben geen smaak en ik denk niet dat je kunt voelen, zodat de Chia Pudding eigenlijk smaakt als een Pudding. Als je het niet wilt, maar dat ziet hij de zaden, pureer de geweekte Chia zaden is ook eenvoudig, voordat u bronnen. Om het beste van mijn Chia Pudding met een heerlijke groenten saus en huisgemaakte moer melk (bv. amandel melk) smaakt naar mij.

Chia-Pudding mit Himbeersauce2

Chia-Pudding mit Himbeersauce1

%image_alt% Chia Pudding met fruit saus, stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept Chia Pudding met fruit saus, stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding 2 10 minuten porties voorbereiding 2 10 minuten

  • Menu Ontbijt
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 50 g Chia zaden*
  • 400 ml melk alternatief
  • 1 Msp. begane vanille* kaneel alternatief, of rauwe cacao
  • 1 Snufje Zout*
  • 1 Mango (alternatief: 200 g frambozen, aardbeien of bosbessen)

Porties: Ingrediënten

  • 50 g Chia zaden*
  • 400 ml melk alternatief
  • 1 Msp. begane vanille* kaneel alternatief, of rauwe cacao
  • 1 Snufje Zout*
  • 1 Mango (alternatief: 200 g frambozen, aardbeien of bosbessen)

Porties:

  • Menu Ontbijt
  • Veganistische keuken

Instructies

  • Chia zaden in de kokosmelk en roer. Vanille, kaneel of cacao en het zout, en de Chia Pudding (zout rondes van de smaak, maar is optioneel, natuurlijk).
  • Op twee van de bril gedurende de nacht of gedurende ten minste 30 minuten in de koelkast en laat het inwerken.
  • Voor het fruit van de Mango saus schil en het vruchtvlees van de kern, het snijden, hakken en daarna te mixen of pureren. U kunt ook de bessen geplukt, en te mixen of pureren.
  • Het fruit schillen en in stukjes snijden, grof hak de noten.
  • De vruchten saus over de Chia Pudding en top met het Beleg en garnering.
  • Recept Opmerkingen

    Suggesties voor Toppings: ananas, Kiwi, aardbeien, frambozen, Goji bessen, pistachenoten, walnoten, kokos…

     

    Chia zaden* krijgt u in de biologische supermarkt, de gezondheid van voedsel op te slaan en natuurlijk online*.

    Aan dit basisrecept, je kunt zien: Het Vinden antasie skeine toegelaten grenzen – alles is lekker! 🙂 Probeerde het op met een beetje rum. Hier zijn wat meer inspiratie:

      Chia-Pudding mit Himbeersauce3

    Chia-Pudding mit Mangosauce1 Chia-Pudding mit Mangosauce2

    De Chia Pudding met mango saus uit mijn boek “de Schone Eten Basics”*

    Chia-Pudding Schoko-Minze

    Chia Pudding chocolade mint uit mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”*. Voor meer informatie over Chia zaden kunt u ook vinden in mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”*.

    Voor meer snelle en lekkere Ontbijt recepten-ook hier.

    WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2© Gräfe en Unzer

    Geef een reactie