Zon lamp tegen de winterblues

Ik hou niet van de Winter. Als ik naar het werk in de ochtend, het is nog donker, en als ik ‘ s avonds is het al donker. De uren van de dag, waar het “licht”, breng ik door in de zetel, met kunstmatig licht. Bovendien is het koud buiten, winderig, nat, modderig en slechts bääähh. Vooral in januari/ februari dus een Fase waarin de ik zie alles zo grijs en donker als de Winter komt met me elk jaar. Mijn humeur is in de kelder. Voor mij is de drive ontbreekt vaak. Ik fröstele al bij de gedachte van het hebben van om uit te gaan, en zelfs mijn huid van het gezicht in de spiegel kijkt, meer grijs dan rozig en fris.

Entspannung im Winter

Er is zo ‘ n mooi woord voor: de winter Blues. Een andere, veel moeilijker term SAD (Seasonal affective disorder). Volgens een artikel in Focus, dit is geen reden voor bezorgdheid, maar behoren toe aan het leven van bijna ieder persoon. De reden is heel simpel. In de Winter, een gebrek aan daglicht, en het kleine licht heeft een lagere intensiteit dan, bijvoorbeeld, in de zomer. Sinds stemming dieptepunten zijn niet een wonder. Nog steeds, ik vind het echt moeilijk om te gaan met. Hoe vaak heb ik gebroken met mijn hoofd waarom ik in een slechte bui, dus lusteloos, zo pessimistisch…..tot ik merkte op een bepaald punt hangt het een beetje met het Seizoen. Ik weet het pas sinds 2 jaar heb ik bezette ik voor de eerste Keer. Maar een oplossing die ik heb gevonden tot nu toe.

In januari is het weer begonnen voor mij. Omdat ik niet wil lijden weer, gewoon doen niets voor mij, ik heb onderzocht gewoon een beetje van wat u zou kunnen doen, en daar kwam ik een interessant idee: het licht therapie. Er zijn nu heel betaalbaar daglicht lampen die je thuis kunt gebruiken voor “therapie” voor de winter Blues. Deze lampen hebben een lichtintensiteit van 10.000 Lux (ten minste een tiende van de intensiteit van het zonlicht als het licht schijnt op een wolkenloze dag uit de lucht). U zit elke dag ongeveer 30 minuten voor de zon, een lamp, en door de manier, iets anders om te gaan met.

Ok, zei ik tegen mezelf, ik geef het een keer te proberen. Dus kocht ik op Ebay een dergelijk model. Het is een lamp van Beurer TL (80). Het is vrij groot, maar een thuis heeft gevonden comfortabel op mijn Bureau. Sinds een paar dagen krijg ik het nu en zitplaatsen op de hoogte van een half uur, soms langer, soms korter. Ook heb ik gevraagd heb je ooit al naast mijn bed en in de ochtend na het Wakker worden.

%image_alt%%image_alt%

Ik moet zeggen, ik ben echt echt wakker en op zijn minst het gevoel dat het een beetje beter. Direct na de lichttherapie, ik ben zeker vol energie. Maar ik zou zeggen dat ik nog niet getest lang genoeg om een absoluut ware oordeel.

In mijn Onderzoek vond ik ook een paar andere tips tegen de winterblues:

  • Elke dag ga naar de helderste moment (’s middags) voor 10 minuten in de frisse lucht
  • De “zon” thuis, met behulp van een kamer in het appartement, bijvoorbeeld, in gele kleur verven, vakantie foto ‘ s van afgelopen zomer om naar te kijken of te grote Salsa muziek speelt
  • Niet de winter Blues, maar nog steeds actief en de gebruikelijke Hobby ‘ s, zelfs als u een keer geen zin in.
  • De hoogte van een klein doel elke dag, wat u probeert te bereiken, en waarvan de verwezenlijking kunt u kijken ernaar uit om in de avond.
  • De dag structuur en een vaste, kleine rituelen: zo, na het werk, een lekker Kopje thee/ koffie in de pauze, een kleine ronde lopen, of iets dergelijks.

Dus, nu zit ik weer een ronde in de voorkant van mijn “zon lamp” en luister naar de spaanse Chillout-muziek! Guuuuutteeee Laaauunnnneee! 🙂

U weet dat de winter Blues? Wat doet u?

Geef een reactie