De herfst is Pompoen tijd! En ik ontdekte de gloeiende wonderen slechts een jaar geleden in de keuken voor mij! Omdat ik hou van pompoen gerechten, vooral de warmte en snel te bereide soepen. Pompoenen zijn zeker in de Schone Eten categorie, omdat je niet alleen een belangrijke Vitamine leverancier (waaronder Beta-caroteen), maar bevatten ook veel mineralen (zoals kalium, Magnesium, calcium en ijzer), evenals voldoende voedingsvezels voor een langdurige verzadiging. Een bijzonder heerlijke pompoensoep ik wil u van dienst zijn vandaag op mijn Blog.
Ik heb de tabellen: een pompoen-zoete-aardappel soep met verse marjolein en Chili Olie.
Ingrediënten voor 4 porties pompoen-zoete-aardappel soep:
- 1 Hokkaido Pompoen
- 1 grote zoete aardappel
- 750 ml groentebouillon
- 1 klein blikje kokosmelk
- 5 stengels verse marjolein
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 Snufje Cayenne Peper
- 1/2 THEELEPEL paprikapoeder
- 1/2 THEELEPEL kerriepoeder
- 1 EETLEPEL Chili Olie
- Zout
Voorbereiding:
Dit veganistische pompoen-zoete-aardappel soep is licht kruidig en smaakt, dankzij de marjolein echt leuk en pittig gekruid. Ik denk niet dat je je in voor een “pompoen-voor beginners” is ideaal, want het is alleen de typische Hokkaido smaak, maar de zoete aardappel iets andere smaak. Maar ook voor “pompoen-professionals” is een welkome afwisseling!