Veganistisch pompoen zoete-aardappel soep met verse marjolein en Chili Olie

De herfst is Pompoen tijd! En ik ontdekte de gloeiende wonderen slechts een jaar geleden in de keuken voor mij! Omdat ik hou van pompoen gerechten, vooral de warmte en snel te bereide soepen. Pompoenen zijn zeker in de Schone Eten categorie, omdat je niet alleen een belangrijke Vitamine leverancier (waaronder Beta-caroteen), maar bevatten ook veel mineralen (zoals kalium, Magnesium, calcium en ijzer), evenals voldoende voedingsvezels voor een langdurige verzadiging. Een bijzonder heerlijke pompoensoep ik wil u van dienst zijn vandaag op mijn Blog.

Ik heb de tabellen: een pompoen-zoete-aardappel soep met verse marjolein en Chili Olie.

Ingrediënten voor 4 porties pompoen-zoete-aardappel soep:

  • 1 Hokkaido Pompoen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 5 stengels verse marjolein
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Snufje Cayenne Peper
  • 1/2 THEELEPEL paprikapoeder
  • 1/2 THEELEPEL kerriepoeder
  • 1 EETLEPEL Chili Olie
  • Zout

Voorbereiding:

  • De Hokkaido pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes gesneden.
  • De sjalotten en het teentje knoflook fijn hakken en 1 eetlepel Chili Olie en, indien nodig, extra Olie in een grote pan en bak tot de ui en knoflook lichtjes bruin.
  • De Hokkaido pompoen in stukken en zoete aardappel stukken in de pot en korte mitanbraten.
  • Dan is de pot met de groentebouillon en kook op middelhoog vuur sudderen tot de pompoen en zoete aardappel zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten)
  • De kokosmelk, de gewassen marjolein bladeren, als goed. De soep met Cayennepeper, paprikapoeder en kerriepoeder, het seizoen en meng goed.
  • Na ongeveer 20-25 minuten koken, haal de pan van het vuur en met een onderdompeling blender, de pompoen, zoete aardappel soep, lekkere en romige puree. Als de consistentie lijkt te dik is, voeg gewoon een beetje groentebouillon.
  • Tot slot, breng op smaak met zout en, indien nodig, extra peper naar smaak. Gedaan!
  • Kürbis

    Dit veganistische pompoen-zoete-aardappel soep is licht kruidig en smaakt, dankzij de marjolein echt leuk en pittig gekruid. Ik denk niet dat je je in voor een “pompoen-voor beginners” is ideaal, want het is alleen de typische Hokkaido smaak, maar de zoete aardappel iets andere smaak. Maar ook voor “pompoen-professionals” is een welkome afwisseling!

    Probeer de soep en laat je proeven! 🙂

    Geef een reactie