1001 nacht in Hamburg – Mijn eerste kennismaking met de moderne, Oosterse gerechten

Ik moet toegeven: mijn punten van contact met de Oosterse keuken zijn beperkt, dus ver te Falafel bij de Döner kebab winkel naast de deur. Diepe onderdompeling ik had in de kwestie van de Oosterse keuken is de laatste week. Voor Nahid, die samen met haar man, de Elbe-Orient-Gourmet, gekookt voor mij, en ik ben nog steeds verbaasd door deze – voor mij geheel nieuwe keuken! Elbe-Orient-Gourmet verkocht zes saus bases, die bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. De producten zijn veganistisch, lactose-en glutenvrij en worden vervaardigd in een kleine fabriek in Hamburg-harburg bij de Hand. Met de hulp van deze sauzen Nahid gerechten bereid, die mij betoverd, echt. Zozeer zelfs, dat ik gekookt direct. Nahid is een moderne, Oosterse gerechten, die u heeft verbonden met de Europese keuken. Het ziet zichzelf als Ambassadeur voor de Oosterse keuken en past perfect om Hamburg!

IMG_3119

Wat is de “Oosterse gerechten”? Voordat ik je laat zien wat gekookt heeft Nahid voor mij, maken we een korte zijsprong naar de Oosterse keuken. Want dit was voor mij, zoals hierboven is geschreven, is volledig nieuw. Als de “Oosterse gerechten” is een food cultuur, waarin , in geografische termen, de keuken van Noord-Afrika, het Midden-Oosten, het Arabisch Schiereiland, Turkije, het grondgebied van het huidige Iran en Irak (in het oude Perzië), en delen van het Indiase subcontinent (Pakistan, Afghanistan). Dit gebied is zo groot dat de individuele landen op duizenden kilometers afstand van elkaar, en ondanks deze uitbreiding, veel overeenkomsten zijn te vinden in de Oosterse keuken. Daarom is de Oosterse keuken is ook super divers. Het gerecht wordt meestal voorbereid van land tot land zo verschillend, dat het lijkt bijna. Zo kunt u ontdekken elke schotel in de keuken van de verschillende landen. Ondanks alle verschillen, zijn er basis-ingrediënten gevonden in de keuken van de meeste landen.

Basis-ingrediënten van de Oosterse keuken peulvruchten, zoals linzen en kikkererwten zijn waardevolle plantaardige bronnen van Eiwit. Van hen, bijvoorbeeld, salades, soepen, stoofschotels of pasta ‘ s zijn geproduceerd. “Hummus” en “Falafel” zijn slechts twee voorbeelden van gerechten die ook populair in Duitsland. Ook noten worden veel gebruikt in de Oosterse keuken. Amandelen, hazelnoten, walnoten en pistachenoten zijn een integraal onderdeel van veel gerechten. Fruit speelt in de Oosterse keuken is een belangrijke rol, net als fruit. Brood, Bulgur, Couscous en rijst zijn de meest populaire gerechten van de Oosterse keuken. Maar de specerijen van de gerechten bijzonder. De basis ingrediënten die Nahid gekookt heeft, wist ik al voor het grootste deel. Maar met typische kruiden zoals koriander, komijn, Kardemom, saffraan of kurkuma ik heb gekookt tot nu toe. Maar, voor mij bekende specerijen, zoals kaneel, Chilipeper, munt, gember, of anijs verrijking van de Oosterse keuken.

Nu heb je een kleine glimp van wat zich verschuilt achter de Oosterse keuken. Maar om heel eerlijk te zijn: je zou het moeten proeven! Ik zal u tonen, wat nu gekookt heeft Nahid voor mij. Onder de afbeeldingen vindt u een korte beschrijving van de producten van de Elbe-Orient Gourmet, en inclusief een link naar de betreffende recept.

Mongoose-wortelen-salade met tomaten spektakel, granaatappel, schapen kaas en koriander

IMG_3126

De tomaat extravaganza is een vurige saus van tomaat en een echte all-rounder. Chili, gember, knoflook en de Oosterse kruidenmix deze saus wakker in de geesten. De romige, delicate smaak van pompoen, wortel of tomaat soep met de nodige specerij. Het is een perfecte saus om vlees of vis gerechten, en een verfrissende metgezel voor uw barbecue feest. En, een blik tomaten spektakel ook als saus voor Pizza of pasta. Oven groenten met deze saus, een pittige Touch. U kunt genieten van deze saus ook als Dip voor graanrepen, wit brood, of rauwe groenten.

Het recept kan je hier vinden.

Gevulde champignons met Bulgur en walnoot-waan

IMG_3148

Walnoot-waan: Als de zachte, aardse smaak van de walnoot fruit in het stimuleren van de zuurgraad van het Paradijs (granaatappel) en de magie van de Oosterse kruiden te verliezen, de walnoot-waan. De Inspiratie voor deze saus komt uit een oud perzisch recept en de geur van Duizend-en-één nacht in hun keuken te verzamelen. Met deze saus, een combinatie van zuren, Zoetheid, scherpte en licht, u kunt het maken van prachtige gerechten. Deze walnoot saus is heerlijk voor de vegetarisch-vegetarische gerechten. Met uw fruit, koek of biscuit wint een magische Oosterse touch.

Het recept kan je hier vinden.

Aubergine-Rijst-Taart

IMG_3104

Aubergine droom: Deze saus is ons eerbetoon aan het verre oosten, violet beauty: De aubergine! Courgette, tomaten, knoflook en uien, dit product geeft een gladde Textuur, waardoor ze een geschikte basis voor de opstelling van de verschillende sauzen. U kunt verbinding maken met onze aubergine-droom lekkere sauzen voor Lasagne, pasta gerechten, ovenschotels.

Het recept kan je hier vinden.

Pruimen-koorts-Frittata met Parmezaanse kaas-granaatappel Topping

IMG_3110

Pruim koorts: Zoete, scherpe, fruitige, aromatische, hartige en knapperig. De Oosterse keuken zal u verrassen met zijn bijzondere combinaties, de tong! Bonen geroosterd sesamzaad, gember stukjes en amandel maken van deze saus is een perfecte metgezel voor elke groente -, en (als een Dressing bereid) voor elke salade. Saffraan en kardemom geven de saus een bloemige bitterheid, en om te zorgen voor de Oosterse momenten.

Het recept kan je hier vinden.

Lavash brood-broodjes met kikkererwten-to-noise en gegrilde paprika

IMG_3143

IMG_3147

Kikkererwten-to-noise: Deze saus is niet alleen vanwege de Naam voor een goed humeur! De kikkererwten is het fruit in de Orient, de koning onder de mouw. Deze veelzijdige culinaire mouw is een geweldige aanvulling op de vegetarische keuken is de vrucht vanwege het hoge gehalte aan eiwit en calcium. De nootachtige, milde smaak van de kikkererwten en hazelnoten, in harmonie met de wortelen en de venkel groenten, deze saus op de fruitige Zoetheid van gedroogde abrikozen en een lichte scherpte van de pepers en gember. Koriander, kaneel, piment en mint nemen u mee op een smaak reis in de richting van het oosten.

Het recept kan je hier vinden.

Saffraan rijst Pudding met rose water, kaneel, amandel stukjes

IMG_3170

IMG_3172

Granaatappel gelei met een Oosterse vanille pudding met saffraan, Kardemom en peper

IMG_3164

IMG_3158

Helaas kan ik niet delen de smaak van het voedsel, maar je kunt geloof me: het was verdomd lekker! Nahid heeft niet alleen alles voorbereid, kon ik ook de smaak letterlijk, hoe veel liefde en tijd die ze heeft in haar producten en het eten.

IMG_3175

Lieve Nahid, dank u voor het laten van me in de Oosterse keuken onderdompeling deed. Het was geweldig om hun horizon te verbreden opnieuw!

IMG_3183

De producten van de Elbe-Orient-Gourmet in geselecteerde fine food-winkels voor€ 7,50 per glas. Zo ver, de producten van de Elbe-Orient-Gourmet in Delicate St. Pauli, Clemens-Schultz-Strasse 55, 20359 Hamburg, LaDouce -, tele-Mann-straat 22, 20255 Hamburg Eimsbüttel en te kopen in de hervorming van het huis Iltgen, Eppendorfer Weg 195, 20253 Hamburg. Elbe-Orient Gourmet is ook een aparte Online Shop.

Ook Susies Lokale Eten werd gekookt door Nahid, een kijk er ook!

Worden ondergedompeld je ooit naar de Oosterse keuken? Hoe heeft de smaak voor u?

Geef een reactie