Herfst is de tijd van de paddenstoelen! Overal in de bossen, ze spruit uit de grond. Maar zelfs degenen die niet te verzamelen in de gezondheid van voedsel op te slaan of markten snel vinden! Ik hou van de smaak van paddestoelen en wilde me uitleven in dit najaar per se veranderen in een heldere champignonsoep. Gebaseerd op een recept uit de Gouden GU kookboek, “Vegetarisch”, ik toverde mijn eigen creatie van een heerlijke champignonsoep. Super lekker! Zelfs opgewarmd, de volgende dag in huis!
In dit najaar, dus er is een aromatische paddenstoelen soep met verse tijm en knapperig brood.
Ingrediënten voor 4 platen van champignonsoep:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pack van Bio-soep groenten (wortel, knolselderij, prei, etc.)
- 4 stengels platte peterselie
- 4 takjes verse tijm
- 200g verse champignons
- 200g verse porcini champignons
- 600ml water
- 2-3 EETLEPELS droge witte wijn
- 3 EETLEPELS olijfolie
- Zout en peper
Voorbereiding:
De warme champignon soep aan het doen is, vooral op onaangename dagen. Het smaakt heerlijk na de val, met tijm en peterselie goed gekruid en licht gezouten. De champignons door de scherpe Sear van een stevige consistentie en zijn niet labrig! Voor mijn smaak, het knapperige brood was een zeer aanbevolen voedingssupplement, omdat het niet kan passen door de komijn, het is heerlijk voor de herfst paddenstoelen soep. U kunt de soep, maar natuurlijk zonder garnering en genieten!