De herfst paddenstoelen soep met verse tijm – veganistisch

Herfst is de tijd van de paddenstoelen! Overal in de bossen, ze spruit uit de grond. Maar zelfs degenen die niet te verzamelen in de gezondheid van voedsel op te slaan of markten snel vinden! Ik hou van de smaak van paddestoelen en wilde me uitleven in dit najaar per se veranderen in een heldere champignonsoep. Gebaseerd op een recept uit de Gouden GU kookboek, “Vegetarisch”, ik toverde mijn eigen creatie van een heerlijke champignonsoep. Super lekker! Zelfs opgewarmd, de volgende dag in huis!

In dit najaar, dus er is een aromatische paddenstoelen soep met verse tijm en knapperig brood.

Champignon-Steinpilz-Suppe-3

Ingrediënten voor 4 platen van champignonsoep:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pack van Bio-soep groenten (wortel, knolselderij, prei, etc.)
  • 4 stengels platte peterselie
  • 4 takjes verse tijm
  • 200g verse champignons
  • 200g verse porcini champignons
  • 600ml water
  • 2-3 EETLEPELS droge witte wijn
  • 3 EETLEPELS olijfolie
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  • Uien en knoflook en snijd ze in kleine blokjes en doe deze in een pan met olijfolie gebakken.
  • Soep groen wassen, ook in kleine stukjes gesneden, evenals in het kort in de pot mitanbraten. De aangebraden greens met het water toe en blussen, voeg de gehakte peterselie en tijm en voeg 45 minuten sudderen.
  • De verse champignons, grondig wassen, drogen met de handdoek en in hapklare stukjes.
  • De olijfolie in een tweede grotere pan en voeg de champignons en bak ongeveer 2 minuten, scherp, zout en peper. De champignons met de witte wijn en laat 5 minuten koken, blijven sudderen.
  • De afgewerkte plantaardige bouillon in de eerste pot door een zeef in de “paddestoel pot” te storten, zodat alleen de zuivere bouillon bij de champignons. De champignonsoep breng aan de kook kort en breng op smaak met zout, peper en, indien nodig, extra tijm naar smaak. Gedaan!
  • Champignon-Steinpilz-Suppe-2 Champignon-Steinpilz-Suppe-1

    De warme champignon soep aan het doen is, vooral op onaangename dagen. Het smaakt heerlijk na de val, met tijm en peterselie goed gekruid en licht gezouten. De champignons door de scherpe Sear van een stevige consistentie en zijn niet labrig! Voor mijn smaak, het knapperige brood was een zeer aanbevolen voedingssupplement, omdat het niet kan passen door de komijn, het is heerlijk voor de herfst paddenstoelen soep. U kunt de soep, maar natuurlijk zonder garnering en genieten!

    Probeer de soep zeker kijken en laat je proeven!

    Geef een reactie