Eigenlijk ben ik een absolute summer kind! Maar op het moment dat ik hou van de herfst als nooit tevoren! Een bijzonder Hoogtepunt van de herfst is pompoen tijd. Dit jaar hebben we geoogst voor de eerste keer, drie van hun eigen Hokkaido pompoenen uit de moestuin. Daarom was ik in staat om te wachten voor de voorbereiding. Natuurlijk, de gerechten, de smaak een stuk beter….Ik vertel mezelf in ieder geval. 😉 Wat ik wilde proberen al voor een lange tijd, is een schone pompoen recept uit de oven.
Om deze reden, vandaag de dag zijn er heerlijke pompoen kolommen uit de oven met zelfgemaakte Guacamole. Een snel, eenvoudig en veganistische pompoen recept!
Ingrediënten voor de pompoen recept (2 porties):
- 1 middelgrote Hokkaido pompoen
- Olijfolie
- 2 verse takjes rozemarijn (of gedroogde rozemarijn)
- 2 teentjes knoflook
- 1 1/2 rijpe Avocado
- 1 tomaat
- 1/2 gedroogde Spaanse peper (zonder zaadjes)
- 1 EETLEPEL citroensap
- Zout en peper
Voorbereiding van de pompoen kolommen in de oven:
Voorbereiding van de Guacamole (1 klein bakje):
Ik was van plan om te proeven gespannen na het koken, super, hoe de pompoen kolommen mij en mijn man een zoete tand. Mijn verwachtingen werden compleet overtroffen! Ik kon deze heerlijke pompoen schotel set, vooral omdat de combinatie van pompoen, rozemarijn, olijfolie en vurige Avocado is gewoon geweldig! Ik hoop dat u net zoveel plezier hebben als ik op deze eenvoudige pompoen recept. U zoeten deze culinaire het najaar!
Een andere herfst recept aanbeveling van mij, dit champignonsoep met verse tijm. Twee gerechten goed bij elkaar passen, zodat je kunt zelfs een hele najaar menu spreuken.
Goede Eetlust! 🙂